Kaktusy i sukulenty - 1cz.(2006.07-04.2008)
Chętnie się podzielę moim Zygim, jak przekwitnie będę robić szczepki bo już cała kolejka stoi. Ja mam tego co na zdjęciu i chyba różowego (już nie pamiętam jakie miał kwiaty, a jeszcze nie ma pączków) i białego z różowym środkiem (jak zakwitnie wrzucę zdjęcie). Obecnie poszukuję całego białego i poluję na cudeńko które widziałam w OBI, ale jakieś zaćmienie mnie dopadło i nie kupiłam go od razu - biały z żółtym środeczkiem, taki nie całkiem nawet biały tylko jakby taki kremowy.

- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na słońcu była strona zielona i tu wszystko jest ok!Basia k pisze:Jeśli ta strona była narażona na promienie słoneczne to przypalenie jeśli nie to trzeba potraktować chemią
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- gucia
- Przyjaciel Forum

Nawet nie wiem, kiedy to się stało. Zawsze stał przy ścianie, w kącie i od tyłu go nie oglądałam.Basia k pisze:No więc koniecznie musisz opryskać jakimś grzybobujem ,możesz to zrobić przez oprysk i doglebowo , jak to się stało że oż tak został zaatakowany ,czy to się stało z dnia na dzień czy choroba postępowała powoli
Dopiero Forum zmobilizowało mnie, do zajęcia się na poważnie moimi doniczkowcami.
Moje wątki
Moje wątki
Poczytaj o warunkach hodowli Tutaj
A co do Twojego wilczomlecza stawiam na zdecydowany brak światła przez co nie zachodziła na tamtej stronie prawidłowa fotosynteza co przyczyniło się do skorowacenia pnia i oznak jakiejś choroby grzybowej dla pewności spryskaj np. Bioseptem lub Rubiganem albo czym innym dostępnym u Ciebie, ponadto napisz w jakiej ziemi rośnie i kiedy był przesadzany może warto wymienić mu ziemię i zmienić doniczkę.
- gucia
- Przyjaciel Forum

Przemo, właśnie go przesadziłam, ziemię do kaktusów kupiłam w Castoramie.
Na dół nasypałam keramzytu/ tego od widliczki/, może być? Doniczkę też zmieniłam.
Na dół nasypałam keramzytu/ tego od widliczki/, może być? Doniczkę też zmieniłam.
Moje wątki
Moje wątki
Może tylko ziemia powinna być wymieszana z żwirem bo tak będzie za mało przepuszczalna.(ech kobiety lubią się zawsze spieszyć nie czekając z odrobiną cierpliwości)gucia pisze:Przemo, właśnie go przesadziłam, ziemię do kaktusów kupiłam w Castoramie.