Glebo
sprawdzaj, sprawdzaj, bo jeśli się okaże, że jednak to Tabasco, to warto byłoby w przyszłym sezonie wyhodować na własnej roboty sos Tabasco
Jeszcze tak na zachętę do wieczornych papryczkowych sesji zdjęciowych zamieszczam kilka fotek moich podopiecznych
Już w minionym sezonie zauważyłam, że Habanerki wypuszczają swoje liście właściwe pojedynczo, a nie, że od razu rosną równolegle dwa małe jak przy innych roślinkach

Nie wiem czemu, ale trochę mnie to bawi, tak jakby chciała powiedzieć, że " Oj, tak ciężko mnie wyhodować...tak wolno rosnę i dwa listki na raz to za dużo"
Tu nieszczęsna 3-liścienna Habanerka Red, która swoimi równolegle rosnącymi 2 liśćmi właściwymi (w przeciwieństwie do innych Habanerek) tym bardziej potwierdza, że jest mutantem genetycznym

W póżniejszym stadium rozwoju będę musiała ją jakoś szczególnie oznaczyć, co by na pewno nie zbierać z niej nasion na przyszłoroczną Akcję wymiany
I na koniec jeszcze Yamaican Hot Yellow z grudnia 2013, która na tyle już urosła, że zaczęła wytwarzać pierwszy pąk kwiatowy

Tego nie usunę, a jeśli na drugiej sadzonce się pojawi to zlikwiduję go dla porównania ich późniejszego rozwoju i plonowania
Wiem, że nie wiele widać no, ale cóż mogę....