Pozdrówka
Storczykowa pasja Andzi !
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczykowa pasja Andzi !
Bardzo ciekawie wybarwiona Twoja cambria,widziałem ją i ja w I...jak stała obok żółtej Brassi-storczyk pajączkowaty no i wybrałem Brassię ale kupiłbym i Tę drugą,Twoją ale odstawiłem z powrotem na półkę bo też spojrzano na mnie znacząco
Pozdrówka
Pozdrówka
- kahim

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne cattleyki !
Aż mnie serce boli jak patrzę jak Wam kwitną...
A u Ciebie to już w ogóle mistrzostwo 
Aż mnie serce boli jak patrzę jak Wam kwitną...
- Dufin

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
nie wiem Aniu jak Ty to robisz, ja się dwoję i troję nad tymi katlejami i nic
powiedz mi proszę, przesuszałaś je jakoś w zimie? Stały w chłodniejszym czy może cieplejszym pomieszczeniu? Fantastycznie się u Ciebie prezentują 
Dziękuję Wam
.
Jeśli chodzi o kalejki to nic szczególnego z nimi nie robię. Na pewno podstawową sprawą jest pobyt "pod chmurką" latem. U mnie stoją wtedy w dość skrajnych warunkach - w południowym słonku (ale w przewiewnym miejscu latem, koniecznie, żeby ich nie "gotować" gdzieś pod ścianą). Co do przechładzania to tego nie robię ale jak teraz bardziej obserwuję moje domowe temperatury, to faktycznie tam gdzie soją jest trochę chłodniej, bo parapet mam trochę nieszczelny i lekko pod nim chłodniej. Może im to służy, nie wiem. Za krótko mam z nimi do czynienia, żeby konkretnie coś odpowiedzieć ale chętnie się będę dzielić spostrzeżeniami.
Co do kwitnień, to w altance nieziemsko kwitnie mi Nelly Isler ale baterie w aparacie padły mi na amen i póki nie kupię nowych, zdjęć nie zrobię
Jeśli chodzi o kalejki to nic szczególnego z nimi nie robię. Na pewno podstawową sprawą jest pobyt "pod chmurką" latem. U mnie stoją wtedy w dość skrajnych warunkach - w południowym słonku (ale w przewiewnym miejscu latem, koniecznie, żeby ich nie "gotować" gdzieś pod ścianą). Co do przechładzania to tego nie robię ale jak teraz bardziej obserwuję moje domowe temperatury, to faktycznie tam gdzie soją jest trochę chłodniej, bo parapet mam trochę nieszczelny i lekko pod nim chłodniej. Może im to służy, nie wiem. Za krótko mam z nimi do czynienia, żeby konkretnie coś odpowiedzieć ale chętnie się będę dzielić spostrzeżeniami.
Co do kwitnień, to w altance nieziemsko kwitnie mi Nelly Isler ale baterie w aparacie padły mi na amen i póki nie kupię nowych, zdjęć nie zrobię
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Aniu jak zawsze piękne kwitnienia catleyi pokazujesz, cudną falbankę ma ta druga, hybrydka ładna 
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Ale bujnie zakwitła
piękna jest
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
A jak tam Aniu "moja" cattleyka?Jeszcze nie zakwitla?Pytam ,bo miala takie ladne przyrosty i jestem ciekawa
.Moje oncidium ma juz dwa pedziki wiec mam nadzieje ,ze i swoje pokazesz 
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Ile masz ją u siebie?
Aniu, pięknie, kolorowo i pachnąco u Ciebie.
Brawo dla pomarańczowej katlei.
Moja na razie na zielone pochewki i czekam na rozwój wydarzeń. 
- dzika
- 500p

- Od: 17 lut 2012, o 21:43
Aniu piękna ta Burrageara
Jestem pełna podziwu! Zazdroszczę! Ja coś do bulwiaków nie mam ręki.
Jestem pełna podziwu! Zazdroszczę! Ja coś do bulwiaków nie mam ręki.