Mniam,mniam:) Sercem gotowane małe co nieco :)
- AAleksandra
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mniam,mniam:) Sercem gotowane małe co nieco :)
Ja powinnam tak szczerze dokonać zrzutu 10kg. Wtedy byłoby ok. Niby nie tak dużo, a jednak... słodycze mnie gubią
W/g mnie najlepsza dieta to zrobić słodkościom pa,pa .. zmniejszyć ilość soli . O używkach nie wspominiam , bo nie używam
No , kawa raz dziennie coby szerzej otworzyć oczy przed przystąpieniem do pracy. Zmniejszyć racje żywnościowe o 50% i jeść wszystko na co ma się ochotę
Można stosować sztuczki aby trochę oszukać organizm. Np. przed posiłkiem wypić szklankę wody , a drugie danie nakładać na talerz deserowy. Taki wypełniony po brzegi będzie wyglądał obficie a w rezultacie zjemy mniej.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- asma

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witam w klubie łasuchów
podobnie mam nadwyżkę dobre 10kg,no,do 15stu;)
umawiamy sie,że jutro nie jemy słodkości?;))
podobnie mam nadwyżkę dobre 10kg,no,do 15stu;)
umawiamy sie,że jutro nie jemy słodkości?;))
-
juda

- Od: 1 lis 2008, o 20:06
A miałam piec szaraka wiec zrezygnuję

- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Asiu, jutro piekę pierniczki. Nie da rady choć nie spróbować
Od poniedziałku mogę rozpocząć głodówkę od słodyczy, do ... piątku 
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- asma

myślę,że to rozsądna propozycja-od pon do pt:))
Do pon ułożę sobie jadłospis-muszę wrócic do notatek-gdzies je mam bo chciałam kserować siostrze:)
hula-hop już przeprosiłam:)
kto chętny na wspólne brzuszki?najlepiej codziennie?

Do pon ułożę sobie jadłospis-muszę wrócic do notatek-gdzies je mam bo chciałam kserować siostrze:)
hula-hop już przeprosiłam:)
kto chętny na wspólne brzuszki?najlepiej codziennie?
-
juda

OO hula hop i brzuszki ..to zacznę codziennie i dla mnie najlepsze wyjście bo mam taką budowę że góra by była ,tylko od razu bioderka no i mam tendencję do wałeczków.
Gdyby udało mi się to zrzucić to odchudzanie niekonieczne, tylko muszę bardzo się kontrolować aby nie przytyć bo straszliwie apetyt się zaostrzył i muszę nauczyć się "oszukiwać "
Gdyby udało mi się to zrzucić to odchudzanie niekonieczne, tylko muszę bardzo się kontrolować aby nie przytyć bo straszliwie apetyt się zaostrzył i muszę nauczyć się "oszukiwać "
- asma

bardzo jestem zadowolona z hula hop z wewnętrznymi wypustkami-jak aparat sie włączy to moge przesłać zdjęcie-kupiłam w Wildbildzie-kiedys "klub dla Ciebie"-super-w cieniutkiej koszulce nie da się ćwiczyć,ale ciut grubszej juz tak-fajna rzecz
co do brzuszków to ...chodziłam dwukrotnie(serie po 10x)na rehabilitację na lordozę
Fantastic rehabilitantka-p.Wiesia
-nauczyła mnie oddechu podczas ćwiczeń,który "odkształca"kręgosłup-rewelacja-efekty odczułam przy kolejnym leżeniu plackiem podczas badania rezonans magnet.-miałam ich kilka i przy 1ym badaniu płakałam z bólu i waliłam w machinę,żeby mnie wyciągneli bo nie byłam w stanie uleżeć-tak mnie bolały lędźwie
potem były ćw.,a po jakims czasie kolejne badanie.
Dopiero po badaniu,idąc ulicą zreflektowałam się ,że nie bolał mnie kręgosłup
Od tego czasu minął może rok,a mnie znowu pobolewa kręgosłup-gdy chwile stoję.
Ćwiczenia oczywiście zaniedbałam,a to właśnie mięśnie brzucha są ratunkiem,gorsetem dla kręgosłupa.
Brzuszki więc jak najbardziej TAK-zaczynam! oczywiście z oddechem wspomagającym ćw.
co do brzuszków to ...chodziłam dwukrotnie(serie po 10x)na rehabilitację na lordozę
Fantastic rehabilitantka-p.Wiesia
potem były ćw.,a po jakims czasie kolejne badanie.
Dopiero po badaniu,idąc ulicą zreflektowałam się ,że nie bolał mnie kręgosłup
Od tego czasu minął może rok,a mnie znowu pobolewa kręgosłup-gdy chwile stoję.
Ćwiczenia oczywiście zaniedbałam,a to właśnie mięśnie brzucha są ratunkiem,gorsetem dla kręgosłupa.
Brzuszki więc jak najbardziej TAK-zaczynam! oczywiście z oddechem wspomagającym ćw.
-
juda

asma to coś dla mnie bo z kręgosłupem mam problem a i figura by mi się poprawiła tego musisz mnie nauczyć 
- asma

jak?
wpadniesz?
spróbuję opisać -to może być ciekawe-jak zrozumiesz praktycznie moje wypociny
może z tego wyjść całkiem nowe ćwiczenie
wpadniesz?
spróbuję opisać -to może być ciekawe-jak zrozumiesz praktycznie moje wypociny
może z tego wyjść całkiem nowe ćwiczenie
- asma

oddech wspomagający ćw-wskazany przy dźwiganiu(kamlotów,zakupów,dzieci,wnuków itd
wspomnę tylko,że schylanie na wyprostowanych nogach to masakra dla kręgosłupa-tak częste w ogródku
kucamy bądź lekko uginamy chociaż nogi-np przy myciu głowy nad wanną/miską oj,takich sytuacji jest na pęczki
Wracam do brzuszków połączonych z oddechem;)
leżąc na plecach(lżejsza wersja podciągnąć nogi i stopy oprzeć na podłożu,można podłożyć coś pod głowę)robimy wdech
zanim zaczniemy sie podnosić zaczynamy robić wydech wciągając jednocześnie brzuch
gdy już robimy wydech i wciągamy brzuch -jednocześnie robimy skłon tułowia do nóg-tzw "brzuszek(szki)-przedłużamy skłon czasowo aż do "wykończenia oddechu-ma być wolny,ale głęboki,długi)
wydechem dociskamy odcinek lędźwiowy-tak jak bysmy chciały zrobić w tej pozycji koci grzbiet
powolutku wracamy do leżenia
robimy powoli głęboki wdech i powtarzamy ćw.
osoby dawno nie ćw,będące na bakier z aktywnością fiz.nie robią od razu bardzo głębokich wdechów i wydechów bo dojdzie do hiperwentylacji-może sie kręcić w głowie,a nawet zemdleć-stopniowo
brzuszki robimy wolno,płynnie,powolutku wracając do leżenia
taki sposób oddychania powinien towarzyszyć każdemu ćw/wysiłkowi
mozna tak oddychac np jadąc samochodem,autobusem,stojąc w kolejce ,siedząc w parku ,przed kompem
czy ktoś,cos zrozumiał?
wspomnę tylko,że schylanie na wyprostowanych nogach to masakra dla kręgosłupa-tak częste w ogródku
Wracam do brzuszków połączonych z oddechem;)
leżąc na plecach(lżejsza wersja podciągnąć nogi i stopy oprzeć na podłożu,można podłożyć coś pod głowę)robimy wdech
zanim zaczniemy sie podnosić zaczynamy robić wydech wciągając jednocześnie brzuch
gdy już robimy wydech i wciągamy brzuch -jednocześnie robimy skłon tułowia do nóg-tzw "brzuszek(szki)-przedłużamy skłon czasowo aż do "wykończenia oddechu-ma być wolny,ale głęboki,długi)
wydechem dociskamy odcinek lędźwiowy-tak jak bysmy chciały zrobić w tej pozycji koci grzbiet
powolutku wracamy do leżenia
robimy powoli głęboki wdech i powtarzamy ćw.
osoby dawno nie ćw,będące na bakier z aktywnością fiz.nie robią od razu bardzo głębokich wdechów i wydechów bo dojdzie do hiperwentylacji-może sie kręcić w głowie,a nawet zemdleć-stopniowo
brzuszki robimy wolno,płynnie,powolutku wracając do leżenia
taki sposób oddychania powinien towarzyszyć każdemu ćw/wysiłkowi
mozna tak oddychac np jadąc samochodem,autobusem,stojąc w kolejce ,siedząc w parku ,przed kompem
czy ktoś,cos zrozumiał?
- asma

coś dla gotujących i szukających inspiracji http://nienazarty.blog.pl/?p=429
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ulżyło mi po wiadomości,że kogoś też boli kręgosłup jak chwilę postoi.A jest coraz gorzej,może to tusza tak obciąża kręgosłup i on nie wytrzymuje.
- asma

raczej brak gorsetu mięśniowego,brak mięśni brzucha-brzuch "wywala"do przodu,a ten ciągnie za sobą kręgosłup
ćwiczenia tych partii mięśni rozwiązują problem-polecam Grażynko p.Wiesię i Jej instruktaż -będziesz zaskoczona efektem
ćwiczenia tych partii mięśni rozwiązują problem-polecam Grażynko p.Wiesię i Jej instruktaż -będziesz zaskoczona efektem
-
juda

asma
Zrozumiałam bardzo dobrze wytłumaczyłaś
troszkę się orientuje bo byłam na rehabilitacji jakiś czas temu ...
Muszę się sprężyć i systematycznie ćwiczyć , dzięki Wam się zmobilizuję , dzisiaj byłam na szybkim spacerze z kijkami i pokręciłam się na hula hop słabo mi to szło kilka razy tylko się udało, ale ćwiczenie zaraz wykonam
Nie mam wielkiej nadwagi bo 160 cm wzrost a waga 65 kg , 52 lata ale muszę zadbać o tzw,. "higienę" kręgosłupa
Muszę się sprężyć i systematycznie ćwiczyć , dzięki Wam się zmobilizuję , dzisiaj byłam na szybkim spacerze z kijkami i pokręciłam się na hula hop słabo mi to szło kilka razy tylko się udało, ale ćwiczenie zaraz wykonam
Nie mam wielkiej nadwagi bo 160 cm wzrost a waga 65 kg , 52 lata ale muszę zadbać o tzw,. "higienę" kręgosłupa
- asma

juda:)to Ty chudzinka jesteś
hula hop kręcę bez końca,ale ciężar hula robi swoje-lekkie gorzej sie kręci ,te z wypyskami jest ciężkie-samo sie kręci
Wasze zainteresowanie na mnie równiez działa mobilizująco
brzuszki już prawie robię
jestem bliżej niz dalej 
hula hop kręcę bez końca,ale ciężar hula robi swoje-lekkie gorzej sie kręci ,te z wypyskami jest ciężkie-samo sie kręci
Wasze zainteresowanie na mnie równiez działa mobilizująco
brzuszki już prawie robię