I róże
Domowe Kasi
- jola1313
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Domowe Kasi
Ale piękne klematisy
I róże
.Moje róże słoneczko przypieka
i nie wyglądają tak cudnie
.Nie mogę tyle podlewać ile bym chciała...
I róże
- kasiuta74
- 500p

- Od: 1 sty 2012, o 21:21
Witajcie kochani
.Dziękuję za miłe słowa
Miałam kilka dni urlopu to pracowicie je spędziłam w ogródku a obiecałam sobie ,że jak nie skończę porządkować jednej rabatki to na FO nie zajrzę. Robota zrobiona ,rośliny dosadzone ,kora wysypana więc jestem
Stefanku mój stefanotis ten solo ( w zasadzie oba są już solo bo odplątałam tego drugiego od hoji )znów będzie miał kwiaty
a sadzonki może kiedyś??
Rosarito ,Moniko,Elciu róże to moja miłość od kiedy się przeprowadziliśmy do domku. Kupowałam namiętnie nie patrząc na odmiany. Potem byłam rozczarowana i miłość trochę przygasła bo większość nie pachniała i co roku miały czarną plamistość .Potem nas zalało i kilka sztuk straciłam. Teraz staranniej wybieram krzaki , większość pachnie a po za tym są dużo zdrowsze
i znów je kocham
.
Arku Cieszę się ,że Ci się podobają
Patrycjo kilka to ma naprawdę oszałamiający zapach m.in. J.W Goethe .Pod oknem rośnie Clair Renaissance to w domu czuć jej cudowny zapach.Moja aglaonema pierwszy raz zakwitła a ,że była to przecenkowa sierotka tym większa radość. Jeśli teraz tyle kwitnie to pewnie ich pora.
Jolu w większości moje róże rosną od południowej strony, tylko słoneczko sprawia ,że szybciej przekwitają. Podlewać często nie muszę bo teren podmokły za domem jest staw .
Troszkę foteczek
Stefanotis znów będzie miał kwiatuszki

A tu drugi odczepiony i przesadzony.Cztery razy owinęłam go wokół drutu

Tricolorka chyba chce mi zrobić niespodziankę

Kalanchoe uratowane od śmierci po przez zasuszenie .

Lilie

Hibek wyprowadził się do ogródka

Żurawisko

Golden Gate

Zuzka

Killer ze schroniska

Miłego oglądania
Miałam kilka dni urlopu to pracowicie je spędziłam w ogródku a obiecałam sobie ,że jak nie skończę porządkować jednej rabatki to na FO nie zajrzę. Robota zrobiona ,rośliny dosadzone ,kora wysypana więc jestem
Stefanku mój stefanotis ten solo ( w zasadzie oba są już solo bo odplątałam tego drugiego od hoji )znów będzie miał kwiaty
Rosarito ,Moniko,Elciu róże to moja miłość od kiedy się przeprowadziliśmy do domku. Kupowałam namiętnie nie patrząc na odmiany. Potem byłam rozczarowana i miłość trochę przygasła bo większość nie pachniała i co roku miały czarną plamistość .Potem nas zalało i kilka sztuk straciłam. Teraz staranniej wybieram krzaki , większość pachnie a po za tym są dużo zdrowsze
Arku Cieszę się ,że Ci się podobają
Patrycjo kilka to ma naprawdę oszałamiający zapach m.in. J.W Goethe .Pod oknem rośnie Clair Renaissance to w domu czuć jej cudowny zapach.Moja aglaonema pierwszy raz zakwitła a ,że była to przecenkowa sierotka tym większa radość. Jeśli teraz tyle kwitnie to pewnie ich pora.
Jolu w większości moje róże rosną od południowej strony, tylko słoneczko sprawia ,że szybciej przekwitają. Podlewać często nie muszę bo teren podmokły za domem jest staw .
Troszkę foteczek
Stefanotis znów będzie miał kwiatuszki

A tu drugi odczepiony i przesadzony.Cztery razy owinęłam go wokół drutu

Tricolorka chyba chce mi zrobić niespodziankę

Kalanchoe uratowane od śmierci po przez zasuszenie .

Lilie

Hibek wyprowadził się do ogródka

Żurawisko

Golden Gate

Zuzka

Killer ze schroniska

Miłego oglądania
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Kasiu kwiatki bardzo ładne ale i tak najśliczniejsze są sierściuchy 
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Piękne lilie i wielkie
dla hibiskusa.Ale zapączkował
Trzymam kciuki za tricolorkę
.Moje hoje nie chca kwitnąć.Tylko bella i muliflora mnie zaszczyciły....inne ciągle osypują pąki i zasuszają młode liście
....niech mnie tylko dobrze wkurzą
Cudne żurawki i kalanchoe
Trzymam kciuki za tricolorkę
Cudne żurawki i kalanchoe
- Nolinka

- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Hibiskus pięknie zapączkował
Stefan taki pracowity
Szkoda, że u mnie niechciał rosnąć
Psinka ma słodką mordkę, ale imię bardzo groźne. Czyżby wilk w owczej skórze

Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
- byna
- 500p

- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Kasiu, przeglądałam Twoje domowe a tu prosze powojniki i cudowna Ashva
. U mnie padła
i na razie dałam sobie z nią spokój. Może kiedyś....
.............................
U Grażyny w ogrodzie
.............................
U Grażyny w ogrodzie
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Kasiu,
cudowne lato u Ciebie.
Lilie i hibek najpiękniejsze... A..jeszcze żurawki...
cudowne lato u Ciebie.
Lilie i hibek najpiękniejsze... A..jeszcze żurawki...
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Gratuluję Kasiu pączusiów na Tricolorce
Moja się nadal obija.
Dobrze, że chociaż puściła kolejne listki, bo
rok stała i nic.
Za to carnosa kwitnie u mnie za wszystkie inne i szczególnie wieczorem pachnie zabójczo
Masz też piękne Stefanki
rok stała i nic.
Masz też piękne Stefanki
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Katarzynko kwitnienie i kolorki lili wspaniałe. Pozostałe zdjęcia super,
ale futrzaki też niczego sobie.
Powodzenia
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Hibciowi pewnie okres letni bardzo ię spodoba i pięnie urośnie, super masz lilie

Kochana aglaonemy kwitną o różnych porach, w zależności jakie mają stworzone warunki;).
Piekne kwitnienia u ciebie
. Lilia boska...uwielbiam je.
Piekne kwitnienia u ciebie
-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasieńko
fajny piesek, kotek i wszystko co kwitnie
ładnie to wszystko wygląda, miło popatrzeć
Pozdrawiam, Agata.
- NomiMalone
- 100p

- Od: 8 sie 2012, o 16:33
masz przepiekne róże
aż chciałoby się powąchać .
Aglaonema - no zaskoczyła mnie ogromnie
Hibiskus cudny !!!!!!
ja właśnie zakupiłam i nie wiem czy będę umiała hodować
Hibiskus cudny !!!!!!
- kasiuta74
- 500p

- Od: 1 sty 2012, o 21:21
Witam po" krótkiej" przerwie
Moniko,Jolu,Haniu,Grażynko,Justynko,Sasanko,Elciu ,Stefanku,Zeberko,Patrycjo,Agatko i NomiMalone
Bardzo mi miło,że zaglądacie do mnie mimo, że ja trochę zaniedbuję mój wątek.
Zawsze sobie obiecuję ,że się poprawię ale nic z tego. Po części bierze się to z tego ,że jestem bardzo niepoukładana czyli jeden wielki chaos. Masa spraw zaczętych i niewiele skończonych?..
Jeśli chodzi o kwiatki domowe to niewiele się dzieje. Obecnie kwitną dwa storczyki, przekwita już stefanotis i słabo kwitnie dendrobium mobile wyniesione na zewnątrz. Nowości zero.
A w ogrodzie żurawisko liczy już 40 sztuk. Nie jest to jakaś powalająca suma ale wyspa jest mała i nawet M zauważył,że miały być na obwódce a one cosik w głąb idą. A ja póki jest miejsce i spotkam odmianę ,której nie mam to oprzeć się nie mogę
.
Trochę poprawiłam niedorobiony skalniak sadząc kilka wrzosów ale chyba muszę jeszcze coś dokupić (chyba wrzosy)bo nie wygląda to najlepiej.
. Stan na dzień dzisiejszy to dwa psy i dwa koty ale to jeszcze może ulec zmianie.
U mnie oba rosną jak gupie. Podstawa to zawsze wilgotna ziemia? a jak kwitną to i nawoziku trochę. Kiler jest na ogół grzeczny ale ma czasem napady furii a obcych gryzie po kostkach.
.Z moją Ashvą to jakoś tak dziwnie było. Kupiłam ją kilka lat temu na wystawie na stoisku p. Marczyńskiego ,była bardzo ładna.W następnych latach to się nie wiem czemu licha się zrobiła ,oczywiście nie zakwitła i jakoś o niej zapomniałam. Dopiero w zeszłym roku dała czadu i dobrze ,że etykietki nie wywaliłam bo trudniej było by mi ją zidentyfikować. W tym roku cudownie się obsypała pięknymi kwiatami.Jednak mój najbardziej żywotny powojnik to JP2. Tyle razy był maltretowany przez psa a mimo wszystko dzielny.
Sasanko a kiedy Ty swój wątek założysz?
.
a aglanoema to i mnie zaskoczyła.Z hibiskusem dasz radę, mój na jesieni (po przeprowadzce do domu)gubi sporo liści potem fajnie się zazielenia i trzyma tak do wiosny.
A teraz trochę foteczek .
Dendrobium nobile

Stefonotis

Tricolorka

Storczyk Fiolet

A to zielistka z zestawu 3 w 1 .Urosła trochę?

I z ogródka
Po czterech latach zakwitł milin flamenco

Kanna nie wiem co za jedna bo kupiłam dwa zdechlaczki bez nazwy po 2 zł za sztukę.

J.W Goethe

I na koniec najukochańsze psiaki

Moniko,Jolu,Haniu,Grażynko,Justynko,Sasanko,Elciu ,Stefanku,Zeberko,Patrycjo,Agatko i NomiMalone
Bardzo mi miło,że zaglądacie do mnie mimo, że ja trochę zaniedbuję mój wątek.
Zawsze sobie obiecuję ,że się poprawię ale nic z tego. Po części bierze się to z tego ,że jestem bardzo niepoukładana czyli jeden wielki chaos. Masa spraw zaczętych i niewiele skończonych?..
Jeśli chodzi o kwiatki domowe to niewiele się dzieje. Obecnie kwitną dwa storczyki, przekwita już stefanotis i słabo kwitnie dendrobium mobile wyniesione na zewnątrz. Nowości zero.
A w ogrodzie żurawisko liczy już 40 sztuk. Nie jest to jakaś powalająca suma ale wyspa jest mała i nawet M zauważył,że miały być na obwódce a one cosik w głąb idą. A ja póki jest miejsce i spotkam odmianę ,której nie mam to oprzeć się nie mogę
Trochę poprawiłam niedorobiony skalniak sadząc kilka wrzosów ale chyba muszę jeszcze coś dokupić (chyba wrzosy)bo nie wygląda to najlepiej.
Moniko futrzaste są oczywiście najpiękniejsze i najukochańszeNiunia1981 pisze:Kasiu kwiatki bardzo ładne ale i tak najśliczniejsze są sierściuchy
Jolu tricolorka będzie miała kwiatuszka a też miałam stracha, że zasuszy.jola1313 pisze:Piękne lilie i wielkiedla hibiskusa.Ale zapączkował
![]()
![]()
Trzymam kciuki za tricolorkę.Moje hoje nie chca kwitnąć.Tylko bella i muliflora mnie zaszczyciły....
Haniu a co się u Ciebie ze Stefankiem działo?Nolinka pisze:Hibiskus pięknie zapączkowałStefan taki pracowity Szkoda, że u mnie niechciał rosnąć
![]()
U mnie oba rosną jak gupie. Podstawa to zawsze wilgotna ziemia? a jak kwitną to i nawoziku trochę. Kiler jest na ogół grzeczny ale ma czasem napady furii a obcych gryzie po kostkach.
Grażynko zajrzałam Ciebie cichutko i powojniki popodziwiałambyna pisze:Kasiu, przeglądałam Twoje domowe a tu prosze powojniki i cudowna Ashva . U mnie padła i na razie dałam sobie z nią spokój. Może kiedyś....
Justynko lilie? ach ten cudowny zapach szkoda ,że mam je od niedawna. Postaram się jednak powiększać kolekcjęjustus27 pisze:Kasiu,cudowne lato u Ciebie.Lilie i hibek najpiękniejsze...
Dziękujęsasanka100 pisze:piękne roślinki w domu ,również w ogrodzie
Elciu pączek na tricolorce coraz większy szkoda,że tylko jeden ale też przynajmniej listki wypuszcza. Stoi wysoko a właściwie wisi , rzadko podlewam i chyba jej to służy.Ale moje carnoski to straszne lenie, zero kwiatków.Już je przestawiłam a one nic,jak zaklęteelcia1974 pisze:Gratuluję Kasiu pączusiów na TricolorceMoja się nadal obija.
Dobrze, że chociaż puściła kolejne listki, bo
rok stała i nic.Za to carnosa kwitnie u mnie za wszystkie inne i szczególnie wieczorem pachnie zabójczo
Stefanku kolorki tak....ale szkoda, że zapachu nie mogłam przesłaćstefanek pisze: Katarzynko kwitnienie i kolorki lili wspaniałe
Zeberko Hibciu urośnie bo pobyt na powietrzu dobrze mu robi, potem po powrocie do domu trochę się pochoruje ale szybko dochodzi do siebie.zeberka4 pisze:Hibciowi pewnie okres letni bardzo ię spodoba i pięnie urośnie, super masz lilie ;
Patrycjo u mnie pierwszy raz zakwitła ale warto wiedzieć, że o różnych porach to może jeszcze będą kwiatuszki.Filigranowa27 pisze:Kochana aglaonemy kwitną o różnych porach, w zależności jakie mają stworzone warunki
Agatko dziękuję za miłe słowa o kwiatkach i zwierzaczkach.pomidorzanka pisze:Kasieńko
Nomi ja uwielbiam róże... Jak tylko któraś pokaże kwiatka to nos wtykam, nawet w te ,które nie pachnąNomiMalone pisze:masz przepiekne róże aż chciałoby się powąchać .
Hibiskus cudny !!!!!! ja właśnie zakupiłam i nie wiem czy będę umiała hodować
A teraz trochę foteczek .
Dendrobium nobile

Stefonotis

Tricolorka

Storczyk Fiolet

A to zielistka z zestawu 3 w 1 .Urosła trochę?

I z ogródka
Po czterech latach zakwitł milin flamenco

Kanna nie wiem co za jedna bo kupiłam dwa zdechlaczki bez nazwy po 2 zł za sztukę.

J.W Goethe

I na koniec najukochańsze psiaki

- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Znowu psiaki przykuły moja uwagę bardziej niż kwiatki
ale jak nie kochać tych cudnych mordek
Trzymam kciuki za pączka hojki
a ta róża to
pachnąca?