Domowe Kasi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Domowe Kasi

Post »

Ale piękne klematisy ;:oj ;:oj ;:oj
I róże ;:219 .Moje róże słoneczko przypieka ;:174 i nie wyglądają tak cudnie ;:174 .Nie mogę tyle podlewać ile bym chciała...
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Witajcie kochani :wit .Dziękuję za miłe słowa ;:196

Miałam kilka dni urlopu to pracowicie je spędziłam w ogródku a obiecałam sobie ,że jak nie skończę porządkować jednej rabatki to na FO nie zajrzę. Robota zrobiona ,rośliny dosadzone ,kora wysypana więc jestem :)
Stefanku mój stefanotis ten solo ( w zasadzie oba są już solo bo odplątałam tego drugiego od hoji )znów będzie miał kwiaty :tan a sadzonki może kiedyś??
Rosarito ,Moniko,Elciu róże to moja miłość od kiedy się przeprowadziliśmy do domku. Kupowałam namiętnie nie patrząc na odmiany. Potem byłam rozczarowana i miłość trochę przygasła bo większość nie pachniała i co roku miały czarną plamistość .Potem nas zalało i kilka sztuk straciłam. Teraz staranniej wybieram krzaki , większość pachnie a po za tym są dużo zdrowsze ;:333 i znów je kocham :) .
Arku Cieszę się ,że Ci się podobają :)
Patrycjo kilka to ma naprawdę oszałamiający zapach m.in. J.W Goethe .Pod oknem rośnie Clair Renaissance to w domu czuć jej cudowny zapach.Moja aglaonema pierwszy raz zakwitła a ,że była to przecenkowa sierotka tym większa radość. Jeśli teraz tyle kwitnie to pewnie ich pora.
Jolu w większości moje róże rosną od południowej strony, tylko słoneczko sprawia ,że szybciej przekwitają. Podlewać często nie muszę bo teren podmokły za domem jest staw .

Troszkę foteczek

Stefanotis znów będzie miał kwiatuszki :heja
Obrazek
A tu drugi odczepiony i przesadzony.Cztery razy owinęłam go wokół drutu ;:oj
Obrazek

Tricolorka chyba chce mi zrobić niespodziankę
Obrazek
Kalanchoe uratowane od śmierci po przez zasuszenie .
Obrazek

Lilie
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Hibek wyprowadził się do ogródka
Obrazek
Obrazek

Żurawisko
Obrazek
Obrazek

Golden Gate
Obrazek

Zuzka
Obrazek
Killer ze schroniska
Obrazek
Miłego oglądania :wit
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Kasiu kwiatki bardzo ładne ale i tak najśliczniejsze są sierściuchy ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Piękne lilie i wielkie ;:63 dla hibiskusa.Ale zapączkował ;:oj ;:224
Trzymam kciuki za tricolorkę ;:333 .Moje hoje nie chca kwitnąć.Tylko bella i muliflora mnie zaszczyciły....inne ciągle osypują pąki i zasuszają młode liście :evil: ....niech mnie tylko dobrze wkurzą ;:134

Cudne żurawki i kalanchoe ;:219
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Hibiskus pięknie zapączkował ;:138 Stefan taki pracowity ;:215 Szkoda, że u mnie niechciał rosnąć :?
Psinka ma słodką mordkę, ale imię bardzo groźne. Czyżby wilk w owczej skórze :wink: ;:306
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Kasiu, przeglądałam Twoje domowe a tu prosze powojniki i cudowna Ashva ;:63 . U mnie padła ;:110 i na razie dałam sobie z nią spokój. Może kiedyś....

.............................
U Grażyny w ogrodzie
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Kasiu,
cudowne lato u Ciebie.
Lilie i hibek najpiękniejsze... A..jeszcze żurawki... ;:167
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Gratuluję Kasiu pączusiów na Tricolorce ;:138 Moja się nadal obija. :twisted: Dobrze, że chociaż puściła kolejne listki, bo
rok stała i nic. :roll: Za to carnosa kwitnie u mnie za wszystkie inne i szczególnie wieczorem pachnie zabójczo :tan
Masz też piękne Stefanki ;:303
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:172
Katarzynko kwitnienie i kolorki lili wspaniałe. Pozostałe zdjęcia super,
ale futrzaki też niczego sobie.
Powodzenia
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Hibciowi pewnie okres letni bardzo ię spodoba i pięnie urośnie, super masz lilie ;:167 ;:333
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Kochana aglaonemy kwitną o różnych porach, w zależności jakie mają stworzone warunki;).

Piekne kwitnienia u ciebie :). Lilia boska...uwielbiam je.
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Kasieńko

fajny piesek, kotek i wszystko co kwitnie

ładnie to wszystko wygląda, miło popatrzeć ;:138
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
NomiMalone
100p
100p
Od: 8 sie 2012, o 16:33

Post »

masz przepiekne róże ;:63 ;:138 aż chciałoby się powąchać .
Aglaonema - no zaskoczyła mnie ogromnie ;:oj
Hibiskus cudny !!!!!! ;:167 ja właśnie zakupiłam i nie wiem czy będę umiała hodować
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Witam po" krótkiej" przerwie :wit
Moniko,Jolu,Haniu,Grażynko,Justynko,Sasanko,Elciu ,Stefanku,Zeberko,Patrycjo,Agatko i NomiMalone ;:196
Bardzo mi miło,że zaglądacie do mnie mimo, że ja trochę zaniedbuję mój wątek.
Zawsze sobie obiecuję ,że się poprawię ale nic z tego. Po części bierze się to z tego ,że jestem bardzo niepoukładana czyli jeden wielki chaos. Masa spraw zaczętych i niewiele skończonych?..
Jeśli chodzi o kwiatki domowe to niewiele się dzieje. Obecnie kwitną dwa storczyki, przekwita już stefanotis i słabo kwitnie dendrobium mobile wyniesione na zewnątrz. Nowości zero.
A w ogrodzie żurawisko liczy już 40 sztuk. Nie jest to jakaś powalająca suma ale wyspa jest mała i nawet M zauważył,że miały być na obwódce a one cosik w głąb idą. A ja póki jest miejsce i spotkam odmianę ,której nie mam to oprzeć się nie mogę :) .
Trochę poprawiłam niedorobiony skalniak sadząc kilka wrzosów ale chyba muszę jeszcze coś dokupić (chyba wrzosy)bo nie wygląda to najlepiej.
Niunia1981 pisze:Kasiu kwiatki bardzo ładne ale i tak najśliczniejsze są sierściuchy ;:215
Moniko futrzaste są oczywiście najpiękniejsze i najukochańsze ;:167 . Stan na dzień dzisiejszy to dwa psy i dwa koty ale to jeszcze może ulec zmianie.
jola1313 pisze:Piękne lilie i wielkie ;:63 dla hibiskusa.Ale zapączkował ;:oj ;:224
Trzymam kciuki za tricolorkę ;:333 .Moje hoje nie chca kwitnąć.Tylko bella i muliflora mnie zaszczyciły....
Jolu tricolorka będzie miała kwiatuszka a też miałam stracha, że zasuszy.
Nolinka pisze:Hibiskus pięknie zapączkował ;:138 Stefan taki pracowity Szkoda, że u mnie niechciał rosnąć :?
Psinka ma słodką mordkę, ale imię bardzo groźne. Czyżby wilk w owczej skórze
Haniu a co się u Ciebie ze Stefankiem działo?
U mnie oba rosną jak gupie. Podstawa to zawsze wilgotna ziemia? a jak kwitną to i nawoziku trochę. Kiler jest na ogół grzeczny ale ma czasem napady furii a obcych gryzie po kostkach.
byna pisze:Kasiu, przeglądałam Twoje domowe a tu prosze powojniki i cudowna Ashva . U mnie padła i na razie dałam sobie z nią spokój. Może kiedyś....
Grażynko zajrzałam Ciebie cichutko i powojniki popodziwiałam ;:333 .Z moją Ashvą to jakoś tak dziwnie było. Kupiłam ją kilka lat temu na wystawie na stoisku p. Marczyńskiego ,była bardzo ładna.W następnych latach to się nie wiem czemu licha się zrobiła ,oczywiście nie zakwitła i jakoś o niej zapomniałam. Dopiero w zeszłym roku dała czadu i dobrze ,że etykietki nie wywaliłam bo trudniej było by mi ją zidentyfikować. W tym roku cudownie się obsypała pięknymi kwiatami.Jednak mój najbardziej żywotny powojnik to JP2. Tyle razy był maltretowany przez psa a mimo wszystko dzielny.
justus27 pisze:Kasiu,cudowne lato u Ciebie.Lilie i hibek najpiękniejsze...
Justynko lilie? ach ten cudowny zapach szkoda ,że mam je od niedawna. Postaram się jednak powiększać kolekcję :)
sasanka100 pisze:piękne roślinki w domu ,również w ogrodzie
Dziękuję :) Sasanko a kiedy Ty swój wątek założysz?
elcia1974 pisze:Gratuluję Kasiu pączusiów na Tricolorce ;:138 Moja się nadal obija. :twisted: Dobrze, że chociaż puściła kolejne listki, bo
rok stała i nic. :roll: Za to carnosa kwitnie u mnie za wszystkie inne i szczególnie wieczorem pachnie zabójczo :tan
Elciu pączek na tricolorce coraz większy szkoda,że tylko jeden ale też przynajmniej listki wypuszcza. Stoi wysoko a właściwie wisi , rzadko podlewam i chyba jej to służy.Ale moje carnoski to straszne lenie, zero kwiatków.Już je przestawiłam a one nic,jak zaklęte
stefanek pisze: Katarzynko kwitnienie i kolorki lili wspaniałe
Stefanku kolorki tak....ale szkoda, że zapachu nie mogłam przesłać :wink: .
zeberka4 pisze:Hibciowi pewnie okres letni bardzo ię spodoba i pięnie urośnie, super masz lilie ;
Zeberko Hibciu urośnie bo pobyt na powietrzu dobrze mu robi, potem po powrocie do domu trochę się pochoruje ale szybko dochodzi do siebie.
Filigranowa27 pisze:Kochana aglaonemy kwitną o różnych porach, w zależności jakie mają stworzone warunki
Patrycjo u mnie pierwszy raz zakwitła ale warto wiedzieć, że o różnych porach to może jeszcze będą kwiatuszki.
pomidorzanka pisze:Kasieńko
fajny piesek, kotek i wszystko co kwitnie
ładnie to wszystko wygląda, miło popatrzeć
Agatko dziękuję za miłe słowa o kwiatkach i zwierzaczkach.
NomiMalone pisze:masz przepiekne róże aż chciałoby się powąchać .
Aglaonema - no zaskoczyła mnie ogromnie
Hibiskus cudny !!!!!! ja właśnie zakupiłam i nie wiem czy będę umiała hodować
Nomi ja uwielbiam róże... Jak tylko któraś pokaże kwiatka to nos wtykam, nawet w te ,które nie pachną :;230 a aglanoema to i mnie zaskoczyła.Z hibiskusem dasz radę, mój na jesieni (po przeprowadzce do domu)gubi sporo liści potem fajnie się zazielenia i trzyma tak do wiosny.
A teraz trochę foteczek .
Dendrobium nobile
Obrazek
Stefonotis
Obrazek
Tricolorka
Obrazek
Storczyk Fiolet
Obrazek
A to zielistka z zestawu 3 w 1 .Urosła trochę?
Obrazek
I z ogródka
Po czterech latach zakwitł milin flamenco

Obrazek
Obrazek
Kanna nie wiem co za jedna bo kupiłam dwa zdechlaczki bez nazwy po 2 zł za sztukę.
Obrazek

J.W Goethe
Obrazek
I na koniec najukochańsze psiaki
Obrazek
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Znowu psiaki przykuły moja uwagę bardziej niż kwiatki ;:306 ale jak nie kochać tych cudnych mordek ;:215
Trzymam kciuki za pączka hojki ;:215 a ta róża to ;:167 pachnąca?
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”