W cieniu brzóz

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W cieniu brzóz

Post »

Gosiu - jak każdy z tych moich harpaganów jest osobno, to jest wzorem spokoju i grzeczności, ale jak już są choćby dwa, to koniec z etykietą, możesz sobie chyba wyobrazić co się dzieje, jak jeden sobie "oznaczy" jakiś krzaczek - natychmiast następny biegnie poprawić, za nim kolejny - bo przecież jego musi być "na wierzchu" :twisted: już nawet zostawiłam specjalnie kilka takich "wykończonych" przez nie, żeby mi się do innych nie dobierały :)
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

:wit witaj Danusiu
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Zosiu ;:196
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

DANA :wit ;:196 ;:4 ;:4
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit

Witaj Danusiu . Chyba każdy tęsknił już za zimą , a najbardziej dzieci . Jak śnieg spadnie to zaraz wiosna zawita . ;:138
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Danusiu :wit
Dobrze że ja mam tylko jedno stworzenie no i na dodatek suczka , załatwiać się wychodzi sama poza ogrodzenie jak nie to czeka na spacer wtedy dopiero się zaczyna wszystko na zmianę a my stoimy i czekamy :;230 ścieżkę ma jedną przez centrum żurawki która nie zdąży się reanimować , niestety nawet głosu na nią nie mogę podnieść bo podkula ogon i ucieka do budy albo robi się strasznie służalcza aż się serce kraje :( W ubiegłym roku wzięta ze schroniska , nie młoda ośmiolatka, ale jak przesympatyczna .
Miłego dzionka ;:3
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Gosiu, Tereniu, Elu ;:196 miło, że wpadłyście ;:4 :)

Elu -lubię swoich szkudników i niech żyją jak najdłużej, ale następne już będą suczki :D
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tobie znudziło się wysadzać calle a ja datury przestaję wkopywać.W sezonie spokój,bo nie wymagają ciągłego podlewania,ale jak przyjdzie jesień :? To wykopywanie z uszkadzaniem korzeni,szukanie odpowiednio wielkich wiader...,zniechęciłam się :cry: Podpatrzyłam na forum pięknie kwitnące datury w niewielkich donicach,a ja ciągle swoim zwiększałam,a one wcale nie odwdzięczały się lepszym kwitnieniem :cry: Wszystko szło w korzenie widocznie :roll:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Tak to bywa Mira - chcemy roślinkom dogodzić a one nie zawsze są za to wdzięczne, ja taki błąd robiłam z agapantami i dziwiłam się dlaczego nie chcą kwitnąć, no ale to moja wina a nie ich, bo nie doczytałam co lubią a czego nie :oops:
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agapant kupiłam w ubiegłym sezonie i rozczarowałam się,że nie kwitł.Nastawiłam się na wrześniowe kwitnienie :cry: Napisz coś o swoich doświadczeniach,może przed czymś ostrzeżesz,coś doradzisz,a może zdjęcie jakieś wkleisz? :roll: Hoduję go w doniczce,schowałam na zimę,może w tym sezonie się doczekam?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Mira agapanty nie lubią jak mają za luźno w donicy, im ciaśniej, tym chętniej kwitną. Moje też teraz stoją jeszcze w piwnicy, w widne i cieplejsze miejsce przenoszę je dopiero w marcu, wtedy zaczynam je normalnie podlewać i dokarmiać. Nie wysadzam ich do gruntu, cały czas są w donicach, tak jest wygodniej, mogą sobie stać na tarasie lub wypełniać chwilowo puste miejsca w ogrodzie :)

Obrazek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Danusiu ;:167 moje agapanty też w tamtym roku nie zakwitły. Kupiłam je a tamtym roku, wiosną, i po 15 maja posadziłam w ogrodzie, wyrosły zielone liście i tyle :?
Jak się dowiedziałam, że lubią ciasne donice, to chyba w listopadzie, wyjęłam cebulki z kartonowego, z piwnicy i posadziłam do małych doniczek. Stoją na zimnym parapecie i widzę, że zaczynają puszczać listki :oops: ale już je tak zostawię. Podlewam bardzo malutko i rzadko :lol:
Do ogrodu pójdą w tych doniczkach.

Piękne te Twoje agapanty ;:138
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Danusiu ja kupiłam 1 sadzonkę agapantu dwa lub 3 lata temu i jeszcze mi nie kwitł.Mam jednak nadzieję że jak się rozrośnie to wreszcie zakwitnie, ma też być niebieski.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Witaj Danusiu przyszłam z rewizytą masz piękny kolorowy ogród ...lubię takie..
mam pytanko- Eszeweria ta Twoja rośnie w ziemi :?:
...miałam śliczną w doniczce właśnie padła ..chyba zalałam ją...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Halinko- dziękuję ;:196

Danuśka- roślinki uczą nas cierpliwości i pokory :) Twój agapant zakwitnie, czekaj cierpliwie ;:196

Misiu - miło Cię gościć ;:196 - eszeweria niestety nie może rosnąć w gruncie, bardzo ją lubię, ale jest zbyt kłopotliwa, wysadzałam ją co roku ale na zimę trzeba było ją przesadzać do doniczki i zabierać do domu, przez zimę robiła się brzydka, większość rozety żółkła i opadała. Wprawdzie na wiosnę odżywała szybciutko i znów była ładna, ale już miałam dość tych corocznych przeprowadzek i zrezygnowałam z tego. Została więc tylko jako miłe wspomnienie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”