Tajemniczy ogród Joli i Adama

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama

Post »

Witaj Jolu :wit . Jestem pod wrażeniem ogromu pracy , jaki wykonaliście na wcale nie łatwym terenie .

Powiem jedno , dopracowane , przemyślane w każdym calu rozwiązania . Tworzycie piękny ogród wtopiony w pagórkowaty obszar :uszy . Warzywnik stopniowany , jak w angielskim ogrodzie , jaki nie tak dawno oglądałam . Kamień , kora , obrzeża , stopnie z podkładów kolejowych , wszystko ma swoje miejsce i tworzy harmonijną całość .

Mam głowę pełną pomysłów . Nie wiem , co uda mi się przenieść do siebie . Kamień mnie od dawna pociąga , tyle , że u mnie multum drzew liściastych rośnie , a jesienią tony liści grabimy w ogrodzie .
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przyszłam z rewizytą i wrócę do mojego ogrodu z kompleksami. W porównaniu z Twoim, mój ogród jest płaski. Nadzwyczaj pięknie wykorzystaliście ukształtowanie terenu. Naprawdę, jestem zachwycona ;:108 Warzywniak b.pomysłowo rozwiązany, co powtarzam za innymi wizytującymi.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przepieknie,przepięknie jeszcze raz przepięknie.Długo masz tą wysoką trzmielinę z poprzedniej strony?
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Schodki z podkładów kolejowych super wyszły.

A ogród w ogóle jest bajeczny! :shock:
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Beata T pisze:Ja też uwielbiam widoczki i czasami właśnie ich mi najbardziej brakuje na forum ....kwiatka można wsadzić wszędzie a nad widokiem trzeba popracować i to sporo ;:108
... ;:138Jolu a co Ty tam rozmnażasz w tych doniczkach co się ukradkiem na zdjęciach znalazły :heja
BeataT szczera prawda, nad widoczkiem trzeba pracować latami ;:108 Jeśli pytasz o doniczki na schodkach w warzywniaku to rozmnażam rozchodnika i karmnika ościstego - muszę troszeczkę wsadzić w ścieżki. Ale jeśli pytasz o te "doniczki" na schodkach z podkładów to efekt bezmyślnego kupowania- tzn zakupiłam sobie kilka fioletowych werben ale zapomniałam , że nie mam już doniczek :;230 :;230 i musiałam posadzić w doniczko-worki.

Jagodka witaj ;:63 to bardzo miłe , że efekty naszej pracy Tobie się spodobały.Dziękujemy- takie słowa motywują do dalszej pracy. U nas jest ogromny orzech włoski , który też ma dużo liśći - ale jakoś dajemy radę ze sprzątaniem :;230

jola z izer Witaj Jolu - też wpadam w kompleksy spacerując po innych ogrodach :;230 to chyba już taka przypadłość ogrodnicza :;230 Zapraszam w realu- zobaczysz , że jeszcze wiele do poprawki...

malgocha1960 Witaj Gosiu. ;:180 Moja trzmielina rośnie ok 10 lat. Ale kilka razy w roku obcinam sporo gałązek do stroików kwiatowych - więc pewnie była by jeszcze większa.

dawidbanan Witaj :wit Zawsze marzyłam o schodkach z podkładów kolejowych ale nie miałam namiaru na taki towar. W tym roku przez przypadek znalazłam na allegro i mam :tan Bardzo się cieszę z tego zakupu - poprawiamy nawet schodki przerabiane w ubiegłym roku - ale z dodatkiem podkładów to wychodzi super - jak skończymy to pokażę.

Pozdrawiam zapraszam Jola.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda u nas okropna, wiatrzysko zimne wieje brrr... , a tyle ogrodowych planów na dzisiaj ;:223
A to na poprawienie humoru kilka obrazków od tarasu w stronę studni:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu stęskniłam się za Twoimi ogrodowymi fotami ;:108
Pięknie jest, powiedz proszę kiedy Ty te wszystkie donice z koneweczką masz czas obskoczyć? Też mam trochę donic, więc coś wiem ;:224
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pamelka pisze:Jolu stęskniłam się za Twoimi ogrodowymi fotami ;:108
Pięknie jest, powiedz proszę kiedy Ty te wszystkie donice z koneweczką masz czas obskoczyć? Też mam trochę donic, więc coś wiem ;:224
Sama się Joluś zastanawiam dlaczego tyle czasu się nie odzywałam ;:24 Przecież Wy tak ładujecie akumulatorki :;230

Postawiłam na donice , żeby nie dziurawić włókniny na kwitnące i jednoroczne , a tym samym uciekam przed ślimakami. A podlewanie nie jest takie uciążliwe kiedy w ogrodzie tyyyle wody :;230 Mam kilka zejść do oczek więc tylko latam i napełniam konewki ;:7

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Ale piękny ogród .
wpisuję się , żeby nie zgubić :lol:
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Bajecznie takie widoki mogę podziwiać bez końca i zazdrościć :wink:
Jolu troszeczkę się pogubiłam to ta pierwsza ścieżka na 1 fotce prowadzi do altanki , bo ta druga kończy się na różowej surfinii , ale to chyba tym mostkiem do altanki .... :;230 :;230 :;230 no widzisz zgubiłam się to ja poproszę wizualnie teraz spacerek inną ścieżką :wit
ps. a jak tam robótkowo , działasz coś wieczorkami :wink:
dawidbanan
---

Post »

Bajecznie wygląda ogród w żwirze :shock:
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agatka123 Witam i zapraszam kiedy tylko masz ochotę. ;:108

Beata T
Beata T pisze:...Jolu troszeczkę się pogubiłam to ta pierwsza ścieżka na 1 fotce prowadzi do altanki , bo ta druga kończy się na różowej surfinii , ale to chyba tym mostkiem do altanki .... :;230 :;230 :;230 no widzisz zgubiłam się to ja poproszę wizualnie teraz spacerek inną ścieżką :wit
ps. a jak tam robótkowo , działasz coś wieczorkami :wink:
Beaciu moje ścieżki łączą się ze sobą i każdą gdzieś dojdziesz - jest tylko jedna , jak już wczoraj pisałam , która prowadzi do choinek :;230 to taka ślepa uliczka :;230 A tak na serio to tutaj gdzie stoi surfinia jest studnia , wokół której są ścieżki i schodki i tędy dojdziesz dwiema dróżkami do altanki ;:7 jedna przez mostek , a druga górą nad oczkiem. A żeby nie było wszystko tak oczywiste to mostki też są dwa i każdym dojdziesz do altanki. A z altanki wychodzą trzy ścieżki, które później się jeszcze rozgałęziają :;230 ha ha sama już zabłądziłam. :?:

Pytasz jak moje robórki - działam , działam odpoczywając to na tarasie , a to w altanie - robię duuużo bo hurtowo ale nie ma już czasu na chwalenie się ;:108

dawidbanan Dzięki - wiesz czasami różne opinie słyszymy ;:108 - siedząc w altanie podsłuchujemy jak spacerowicze idący w górę nad ogrodem zachwalają , robią zdjęcia , a nawet kręcą kamerą albo zastanawiają się po co nam tyle kamoli i żwiru przecież trawka jest ładniejsza:?:

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Przepiękny ogród ;:138 ;:138
Powalają mnie te fantazyjnie, pięknie przycinane iglaki, a pomysł na warzywnik też wspaniały ;:108 ;:63 ;:63 ;:65
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj...:)
Chciałam przejrzeć od początku Twój wątek ale fotki otwierają mi się dopiero od 33str :( Ale tak jak wszyscy jestem pod ogromnym wrażeniem...ile pracy włożyliście w Wasz cudowny ogród...przepięknie to wygląda...i Ty mówisz że u mnie jest ślicznie to co ja mam powiedzieć oglądając Twoje włości...?
Szok...formowanie masz doprowadzone do perfekcji...ja tak pomału kaleczę dopiero moje krzaki;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
dawidbanan
---

Post »

Sam bym robił zdjęcia tak pięknemu ogrodowi!

Dmuchawa do liści pewnie zakupiona?
Jak opadną jesienią na ten żwir, to ręcznie współczuję ;:224 Maszyna w dłoń i po kłopocie :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”