Mój ogród niepokazowy cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród niepokazowy cz. 2

Post »

Witajcie mili Goście :wit
Coraz mniej ładnych dni, a ja jeszcze się borykam z jesiennymi pracami w ogrodzie :oops:
Co prawda większość cebul posadziłam, ale jeszcze trochę mi zostało. Jeszcze muszę wyciąć maliny, posprzątać resztki bylin i host z rabat, przepuścić przez rębak stertę wyciętych z gałęzi. No i ta nieustanna walka z liśćmi ;:223
Część zbierana i rozdrabniana kosiarką ląduje w kompostowniku, część zbieram do worków licząc na ziemię liściową. A tu dni takie krótkie...

Soniu, tę rdzawą chryzantemę dostałam kilka lat temu jako gratis kupując inne chryzantemki. Bardzo ją lubię choć jest bezimienna.
Twoją limonkową też ciągle mam, choć na wszelki wypadek zawsze jedną sadzonkę przechowuję w piwnicy w obawie, że nie przezimuje w gruncie. Do tej pory zimowała okryta stroiszem.
Obrazek

Małgorzatko, ta dalia jest taka dziwna, na jednym pędzie ma różne kwiaty ;:7
Obrazekchryzantemka od Beatki ;:167

Loki, chryzantemy zimujące to mój konik od ponad 10 lat. Ale muszę przyznać, że spotkały mnie też liczne porażki ;:131
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dziękuję, że zaglądacie, życzę miłego weekendu ze słoneczkiem ;:3
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród niepokazowy cz. 2

Post »

Wow :shock: cudnie u ciebie, chryzantemy są śliczne a takie ozdoby o tej porze to solidny antydepresant ;:306
Co to jest ta żółta 3-ia od dołu bo trochę wygląda jak suszki.? ja też walczę z cebulkami i liśćmi, ot taki urok jesienny zanim wszystko zszarzeje a my padniemy w zimowy półsen. Dużo słonka i energii do działania ;:167
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”