Dzień dobry!
Alu nie ma sprawy w dobrym miejscu zapytałaś
Ewuniu bo piwonia potrzebuje czasu i odpowiedniego nawożenia to wtedy efekt jest taki I twoja na pewno się rozrośnie
Dario mamy to szczęście że mieszkamy blisko i możemy zawsze rozmowę dokończyć...no kontynuować
Pakowanie było czasem tym dziwniejsze, że przykładałyśmy pojedyncze ziarenka do tych torebek

Piwoniowe poletko teraz śpi i tylko z ziemi kikutki wystają

ale przyjedziesz w czerwcu to będzie widok miły dla oka
A może będziesz chciała amorfę, łatwo się przyjmuje i dość szybko rośnie o kwitnie ładnie przyciągając setki pszczół z okolicy
Dario o kotach też możemy godzinami
Dziękuję za odwiedziny
Martusiu moja amorfa poszła do wielu ogrodów i jesteś pierwszą osobą i chyba ostatnią której się nie przyjęła. Wszyscy brali wytarganą z ziemi albo patyki i rosła a Ty miałaś rosnącą w doniczce od miesięcy więc nie wiem co się stało. Jedyne wytłumaczenie że stała i wyschła, ale nic straconego widzisz ile jej jest i zawsze możesz zapakować do auta
Tawuła u mnie nie jest nawożona bo rośnie w polu, ale rośnie chyba 5-6 lat i w pełnym słońcu. Bardzo lubię jej perłowe kwiatostany

Jaśmin to ciekawa roślina bo rośnie u mnie i za płotem w sąsiadów i ich i moje w niektórych latach pachnie intensywnie a w niektórych nie. Patyki wszelakie chętnie przyjmę

i ja Cię pozdrawiam
Julciu ja na odmianę ze względu na wąskość działki i kilku zastanych ogromnych drzew staram się nic więcej nie sadzić, za to krzewy i to kwitnące chętnie. Przybyło wiele krzewuszek, berberysów, dereni, pigwowców, pęcherznic, perukowiec i wiele wiele innych. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich tak jak inni nie wyobrażają sobie ogrodu bez iglaków i żytwotników. Są też krzewy rosnące do niewielkich rozmiarów więc może coś znajdziesz dla siebie