"Szpital na peryferiach" Kasi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bogsaf
500p
500p
Od: 1 kwie 2014, o 13:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: "Szpital na peryferiach" Kasi

Post »

Witaj córko marnotrawna, wreszcie wróciłaś na łono forumowej rodzinki ;:306 Działeczka super, a na widok grzybków ślinka mi cieknie, może mi szwagier coś podrzuci, bo to stary grzybiarz. Ja bym wytruł pół rodziny, taki jestem znawca :;230 Czekam na domowe fotki Twoich roślinek.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Co tam roślinki, jak te grzyby zobaczyłam to zapomniałam co było wcześniej na fotkach :;230 Bo ja kocham grzyby i grzybobranie, czyszczenie już mniej ;:224 , ale to łażenie po lesie o 6 rano z nosem przy ziemi to dla mnie bajka ;:167 :;230 Zazdraszczam na całej linii ;:145
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wow ale cudne grzybki -jak mi tego brakuje ;:145
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Jesteś brutusie ;:215 Pięknie rośnie na skalniaku, grzyby jak malowane i przetwory widzę, zuch dziewczyna ;:63 Zbliża się jesień , nie odpuszczę Ci ;:7
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochani powrót z urlopu to ja plaśnięcie o glebę po szybowaniu w niebie. Normalnie ciągle Obrazek Obrazek Obrazek .....

Marcinie trochę domowych odeszło ;:145 Ale prezenty od Ciebie mają się świetnie ;:196
Dzięki Pati ;:167 Raport nieciekawie troszkę wygląda... Jednak powinnam zabierać zieleniny ze sobą...
Ewuniu ta Kasia z kogla mogla to taka dla mnie zawsze nieogarnięta i płaczliwa była ;:306 Ale w uszach słyszę ten zacytowany okrzyk mamusi hihi :;230
Asieńko, Krysiu ;:196
Jasiu ubawiłaś mnie :;230 Na szczęście mam całkiem zacny zmysł orientacji, jeszcze nie zdarzyło mi się zagubić ;:224 A z tym mchem to bym uważała ;:108
Tulap witam w skromnych progach i podziwiam Twą wytrwałość w czytaniu moich wypocin Obrazek
Ten winobluszcz ma za zadanie szybko mi zakryć miejsce składowania worków z odpadkami moich sąsiadów. Jak będzie się chciał wymknąć spod kontroli, będę ciąć bez litości ;:163
Ewciu ;:167 Taak, Jaśko powrócił ;:306 Masz rację, urlop był cudny. Jak reszta teamu nie chciała łazikować po lesie to sama z kijkiem wędrowniczkiem chodziłam i wdychałam ten jedyny w swoim rodzaju zapach....I oczekuję tego, o czym mówisz - więcej zieleni i grzybków w przyszłe wakacje, chociaż we wrześniu jeszcze weekend tam spędzimy, bo grzybki trzeba upolować kolejne :tan
Bogdanie no trochę mnie nie było, ale tęskniłam za Wami ;:168 To korepetycje z grzybowych polowań pobierz od szwagra, bo sam fakt zbierania i buszowania po lesie jest nawet lepszy niż konsumpcja łupów. Najwyżej swoje zbiory najpierw testuj na żonie ;:306
Moniczko, Dorotko, ja także kocham ten sport ;:306 Aczkolwiek z familią to bliżej południa wyruszaliśmy. Rano sama sobie szłam, bo reszta na drugi bok się okręcała złorzecząc :;230
Pati, pamiętam o Tobie. Nie mogę się narazić na atak rozgniewanej Patusi bo bym cienko zapiszczała hihi.

A oto co zostało z mojego beniaminka,żyworódki, filka ( nie podniosła się szczepka jednak...) alocasii i jednej z opuncji...Niech im kompost lekkim będzie.....
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Mój balkon wysechł....WSZYSTKIE pelasie padły.... Wytargałam do worka zwłoki i oto PUSTKI NA BALKONIE MYM Obrazek
Obrazek

Hoja GG też chyba mnie opuści... Szeflera moja piękna pożółkłymi liśćmi obsypała podłogę, a piękny kolorowy cissus pożółkł listownie dołem....Poobrywałam zdechłe liściory, ale co będzie i co robić????
Obrazek Obrazek Obrazek

Hoje i reszta mają się nieźle i dużo nowych listków mają. Calathea i maranty przeżyły - trochę zasuszyły końce liści (zraszania brak było....)

Marcinie - twoje dary najlepiej się mają ;:196 No i dzięki Tobie mam pierwsze kwitnące cudo w mieszkaniu

Fiołki zabrałam ze sobą, ale jeden listunio puściły ;:145 Chociaż z drugiej strony jeszcze żyją...
Kłujaki ogólnie dały radę, no i australiska ładnie się puściła

Reszta kwiecia ma się dobrze i mam nadzieję, że je dochucham i dodmucham, bo generalnie wszystkie jakoś mi zmarniały...Pewnie z tęsknoty za mną :;230

No i opijamy dziś LIŚCIA MONSTERKI WARIATKI !!! ;:304 Wzruszyła mnie tym przywitaniem i nowinką, którą w końcu postanowiła wypuścić z kikutka
Obrazek

Buziaki Kochani!!!!
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

O mój Boże!!! ;:202 ;:202 ;:202 Ja bym zawału dostał i nie wstał ;:175 ;:175 ;:175 A ty wyjeżdżasz tak do pracy czy na dzialkę?Sama czy z rodzina?A rodzina przypilnowac nie moze???
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

Kasia - no comments ;:145 ;:145 ;:145
Jak zaczęłam oglądać pierwsze fotki, to stwierdziłam, że najładniejsza fotka to ta z ... praniem na balkonie :;230
Ale potem było już tylko coraz piękniej !!
No to jeszcze duuuuużo Ci śliczności na szczęście zostało, a nawet coś tam zakwitło, fotka tuż przed reo !!
A takie jasne cudne reo ja też już mam :heja
No i rozumiem, że oczywiście "podlewaczowi" grozi grzywna lub kara więzienia w wysokości ... :;230
Pozdrawiam i zapraszam
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Tulap spokojnie można pozabezpieczac rośliny i wyjeżdżać na urlop, one nie mogą przecież stworzyć z nas więźniów w domku;). Ja też wyjeżdżam na urlopy wiadomo straty zazwyczaj są, coś uschnie coś się przeleje w nadmiarze.
Zawsze kolekcję pomału można odbudować.

Kasiu piękna kolekcja, wiem jak pierwsze listki na monsterce variegatce cieszą ;:138 :wit
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p

Post »

Byłam bliska zawału Tulapku, uwierz ;:145 Na misje jak jadę lub ćwiczenia to Luby zostaje. Ale na wakacje jedziemy razem. A moja rodzina ;:185 560 km dalej mieszka... Tak mnie wojsko przydzieliło do jednostki. Tylko sąsiedzi zostają...Jak widać Ci byli dwa razy - pierwszy i ostatni ;:222
Ewciu, już wiem dlaczego podlewacz przestał w pewnym momencie dzwonić. Kara taka tam....Nabijanie na pal, podtapianie... Z tych lżejszych Obrazek
Pati - święte słowa... Listek mi łzy otarł skutecznie :tan
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

No toć to koszmar ;:185
Awatar użytkownika
Marcin01988
500p
500p
Od: 23 gru 2010, o 21:05

Post »

Kasiu jak ja się cieszę ;:138 Myślałem, że ten eszynantus zakwitnie Ci dopiero na przyszła wiosnę, ale widać spodobało mu się u Ciebie i teraz postanowił zakwitnąć. To jeszcze mała roślinka i ma widzę na razie dwa kwiatuszki, ale w przyszłym roku będzie cały takimi kwiatuszkami obsypany :wink: Fiołki widzę maja się bardzo dobrze jest już pierwszy zwiastun, że świetnie sobie z nimi radzisz ten maluch to dopiero początek. Listki są widać zdrowe i pod ziemią na pewno już "wykluwają" się kolejne maleństwa. Cissus ma się też całkiem dobrze oberwij te suche listki i myślę, że on szybko Ci "odbije" ładnymi nowymi listkami. Tak ogólnie to niewielkie straty ;:333 A jaka niespodzianka od monstery, widać stęskniła się za Tobą i takie powitanie Ci sprawiła :)
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p

Post »

Ano koszmarek Tulapku, ale nic to...
Marcinie - super, co? Zaskoczył mnie ten kwiatuszek - jakby specjalnie na otarcie łez ;:167 Skoro pozytywnie oceniasz moje fiołkowe wysiłki, to będę cierpliwie czekać ;:180
krysia_w
100p
100p
Od: 16 maja 2014, o 19:42

Post »

No troszkę roślinek Ci ubyło Kasiu, ale za to reszta zobacz jak świetnie sobie poradziła ;:108 Sukulenty masz bardzo ładne ;:333 Nagarbia widzę ładnie Ci wyrosła pewnie też wkrótce zakwitnie :lol: Eszynatus Ci zakwitł no i reszta roślin wydaje się w dość dobrej kondycji. Alokazja widzę troszkę podupadła na zdrowiu bo listki opuściła, ale wyratuje się. Dziwi mnie trochę wygląd żyworódki, że sobie nie poradziła, bo przecież to też sukulentowate i powinno przetrwać chociaż już małe tam w doniczce chyba są chętne ja zastąpić :wink: Reo za to fajnie sobie poradziło, przed Twoim wyjazdem z doniczki go nie było widać a teraz je w pełnej okazłości :D
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Ty nasze zielone SOS-nie dało się uratować bidaków?Beniaminek podlany , zraszany puszcza nowe listki-można mu w tym pomóc robiąc maleńkie nacięcia ostrym nożem-tam wyjdą nowe listki :wit
Madosia
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 22:15

Post »

Witaj Kasiu ;:138 . Super,że już jesteś znowu z nami. Szkoda roślinek ale już nie płacz., Podmuchasz, utulisz i znowu piękne będą :D . To co straciłaś bardzo szybko uzupełnisz ;:108 ;:108 ;:108 :wit
Gosia
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”