Róże w ogrodzie Haliny 2013 rok
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże w ogrodzie Haliny 2013 rok
Halinko,Twoja Pirouette
Po prostu brak mi słów. A Astrid Grafin to kolejna piękność w moim ulubionym kolorze
Napisz coś bliżej o niej. Czy jest zdrowa i na jakim stanowisku rośnie? Czy dobrze znosi
Z moich obserwacji wynika, że te " kolorki " wolą raczej półcień.
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Dorotko jestem zachwycona Pirouette,dała z siebie wszystko
.
Astrid Grafin ma problem a kwiatami po deszczach(robią się mumie
),słonko też lubi płatki podpalić,niestety,ale
jej kolor,a zapach
,mocny i piękny
.Rośnie chyba w dobrym dla niej miejsce pod względem żywotności,bo rośnie jak szalona,zdrowa jak najbardziej
.Mam nadzieję,że następne pąki trafia na dobra pogodę jak zaczną się rozwijać,bo tak zapączkowana,że jestem w szoku.Widocznie potrzebuje trochę czasu(kilku lat) na to aby tak wyglądać,albo wyjątkowo jej u mnie coś pasuje,bo słyszałam,że nie u wszystkich ma tak grube i silne pędy.
Ma raczej dużo słonka,do samego zachodu i wtedy pięknie wygląda
.Jest duża ,jakoś nie bardzo umiem jej zrobić dobrego zdjęcia w całości,ale będę próbować

Astrid Grafin ma problem a kwiatami po deszczach(robią się mumie
jej kolor,a zapach
Ma raczej dużo słonka,do samego zachodu i wtedy pięknie wygląda

- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jakie cuda pokazujesz Halinko, piękne te czerwone, czy to wielkokwiatowe? Róże masz przepiękne czy zapachy też takie?
Rozmarzyłam się
Lepiej już pójdę 
Rozmarzyłam się
- monimg
- 500p

- Od: 13 lut 2012, o 13:16
Pięknie pilgrim zgrał się z liliami. Cudno.
Halinko, czy swoją Veilnenblau obcinasz? Nie pamiętam czy ona zawiązuje owoce czy nie. Dziś troszkę ścięłam, bo moja już przekwitła.
Halinko, czy swoją Veilnenblau obcinasz? Nie pamiętam czy ona zawiązuje owoce czy nie. Dziś troszkę ścięłam, bo moja już przekwitła.
- hal1959

Daysy mam 6 czerwonych róż ,to wielkokwiatowe i wielokwiatowe iw tym 1 pnąca .
Miałam czerwoną i pachnącą cudnie Erotikę,ale padła,choćbym nie miała miejsca a dostałabym ją gdzieś na pewno była by moja
Dla mnie najbardziej pachnie Astrid Grafin,ale jej nie zaliczam do czerwonych,dla M pachnie najpiękniej Otello,mówi ,że to jego róża
.
Moniko czasami coś tam uda mi się zgrać w moim ogrodzie
,zresztą wszystko to rzecz gustu,a o gustach się nie dyskutuje
.Czasami coś sadzimy i widzimy w wyobraźni,że będzie dobrze,ale nie jest i na odwrót coś posadzimy przypadkowo i wyjdzie super
Moja Veilchenblau jeszcze kwitnie,ale niebawem zacznę cięcie przekwitłych kwiatostanów,tnę chociaż przy jej gabarytach to będzie nie lada wyczyn

Miałam czerwoną i pachnącą cudnie Erotikę,ale padła,choćbym nie miała miejsca a dostałabym ją gdzieś na pewno była by moja
Dla mnie najbardziej pachnie Astrid Grafin,ale jej nie zaliczam do czerwonych,dla M pachnie najpiękniej Otello,mówi ,że to jego róża
Moniko czasami coś tam uda mi się zgrać w moim ogrodzie
Moja Veilchenblau jeszcze kwitnie,ale niebawem zacznę cięcie przekwitłych kwiatostanów,tnę chociaż przy jej gabarytach to będzie nie lada wyczyn

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Halinko ale cudnie kwitną Twoje róże:) Brakowało Twojego ogrodu na forum
Pirouette z rzeźbą wygląda niesamowicie
Cafe spora u Ciebie,moja mikra,ale i tak ją lubię
Pirouette z rzeźbą wygląda niesamowicie
Cafe spora u Ciebie,moja mikra,ale i tak ją lubię
- hal1959

- daysy

Pięknie w Twoim ogrodzie Halinko, super murek z kamieni bardzo je lubię w ogrodzie duże małe wszystko jedno
. Widzę, że masz przy tarasie posadzone róże, czy mogłabyś napisać na jaką stronę wychodzi. U mnie taras jest od południowego-zachodu i drugi będzie od północy. Muszę się zastanowić czym je obsadzić dlatego pytam.
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko ah! te twoje murki
kusicielko jak ty wiesz co pokazać
a Yellow Fairy
myślałam ,że ona bardziej żółta jest
Halinko masz wieelkie serce do roślin ,to widać w każdym koncie Twojego ogrodu 
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Halinko, na jakim stanowisku rośnie Twoja Astrid Grafin? Czy
nie przypala jej płatków? Coraz bardziej się nad nią zastanawiam, ale wiele moich róż jest na tzw. patelni i widzę, że niezbyt dobrze sobie radzą 
- hal1959

Daysy też lubię murki,co prawda moje zostały zrobione niezbyt dobrze,ale częściowo teraz zostały poprawione ,później poprawimy pozostałe fragmenty murku,jednak już jestem bardziej zadowolona z nich.
Murki powstały z kamieni,których na tym terenie było mnóstwo do wykorzystania,zamiast je wywieść,zrobiliśmy murki,ze względu na różnicę poziomów,która była znaczna.
Przy tarasie mam same odmiany The Fairy,czyli Red Fairy-ma prawie cały czas słońce,Cristal Fairy-sporo słońca,
The fairy -mniej i następna Cristal Fairy-mało słonka
.
3 Yellow Fairy -południowa wystawa,więc gdyby nie drzewka to do zachodu miałyby patelnię.
Tolinko raczej bez murków by się nie obeszło
Yellow Fairy mnie bardzo zaskakuje zmiennością,czasami jest wręcz pomarańczowa z nutką czerwieni
,czasami żółciutka.
Wiem ,że nie mam ręki do roślin balkonowych,chociaż dbam o nie nie rosną rewelacyjnie
Dorotko praktycznie moja Astrid Grafin rośnie w słonku cały czas,bardziej z mojego doświadczenia szkodzą jej deszcze.
Teraz gdy nie pada pąki ładnie się rozwijają i nie są popalone mimo upału.Jednak gdyby paliło dłuższy czas to raczej by nie była zadowolona.Będę ją obserwować jak sobie w tym sezonie poradzi

Murki powstały z kamieni,których na tym terenie było mnóstwo do wykorzystania,zamiast je wywieść,zrobiliśmy murki,ze względu na różnicę poziomów,która była znaczna.
Przy tarasie mam same odmiany The Fairy,czyli Red Fairy-ma prawie cały czas słońce,Cristal Fairy-sporo słońca,
The fairy -mniej i następna Cristal Fairy-mało słonka
3 Yellow Fairy -południowa wystawa,więc gdyby nie drzewka to do zachodu miałyby patelnię.
Tolinko raczej bez murków by się nie obeszło
Yellow Fairy mnie bardzo zaskakuje zmiennością,czasami jest wręcz pomarańczowa z nutką czerwieni
Wiem ,że nie mam ręki do roślin balkonowych,chociaż dbam o nie nie rosną rewelacyjnie
Dorotko praktycznie moja Astrid Grafin rośnie w słonku cały czas,bardziej z mojego doświadczenia szkodzą jej deszcze.
Teraz gdy nie pada pąki ładnie się rozwijają i nie są popalone mimo upału.Jednak gdyby paliło dłuższy czas to raczej by nie była zadowolona.Będę ją obserwować jak sobie w tym sezonie poradzi

- daysy

Vanilla, Sisi, Astrid - piękne 
- hal1959

Daysy Vanilla super,bo ładna, trwałe kwiaty i zdrowa
Sissi ładne ma kwiaty ,ale jak nie ma deszczu,jednak plamistość ją lubi
Astrid zdrowa,pięknie pachnie
i ma w tej chwili ładne kwiaty

Sissi ładne ma kwiaty ,ale jak nie ma deszczu,jednak plamistość ją lubi
Astrid zdrowa,pięknie pachnie

-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witaj, Hal!
Dawno nie pisałam w Twoim wątku, ale teraz nie mogę się powstrzymać na widok takich pięknych zdjęć i pięknych zakątków ogrodu. Brakowało mi trochę zdjęć roślin na skarpie, które teraz sfotografowałaś fantastycznie
.
Zdjęcia róż też nieziemskie, ich uroda wydobyta w całej pełni, roślin towarzyszących też.
Brawo, Halinko
.
Pozdrawiam serdecznie - zachwycona Jagoda
Dawno nie pisałam w Twoim wątku, ale teraz nie mogę się powstrzymać na widok takich pięknych zdjęć i pięknych zakątków ogrodu. Brakowało mi trochę zdjęć roślin na skarpie, które teraz sfotografowałaś fantastycznie
Zdjęcia róż też nieziemskie, ich uroda wydobyta w całej pełni, roślin towarzyszących też.
Brawo, Halinko
Pozdrawiam serdecznie - zachwycona Jagoda
- hal1959

Jagódko ja też rzadko pisze,cały dzień poza domem,a jak wracam jest już późno i nie mam już siły ,tylko czytam i podziwiam forumkowe piękności
.Cieszę się,że podobają ci się widoki mojego ogrodu
.