Nieprędko, a może wcaleAzalka pisze:A kiedy je zacząć nawozić?
Sprawdź na worku z ziemią , czy podłoże jest z nawozem. Jeżeli tak, to w kubku 1/2 l jest wystarczająco nawozu.
Pozdrawiam
Nieprędko, a może wcaleAzalka pisze:A kiedy je zacząć nawozić?
Tutaj, jak w biurze matrymonialnym.chasse pisze:Co mam zrobić?
Dać im spokój? Przelać je wodą, żeby przepłukać korzenie?
ze mnie tez witaj w klubie.........udowodnimy niedowiarkom co???chasse pisze:stoją na oknie gdzie mają max słońca a temp mają ok 20-25 stopni więc już chyba im wystarczy
dobrze, zostawiam je w spokoju będę podlewać tylko zwykłą odstaną wodą
DZIĘKUJĘ
to mój pierwszy raz. Cała rodzina się ze mnie śmieje, że pomidory hoduję w domu i naprawdę zależy mi na tym, żeby zaowocowały:)
Dzięki -winterek- przemyślę jak postąpićwinterek pisze:Można je wysadzić na leżąco. Należy usunąć liście, które znajdą się pod powierzchnią ziemii.Czytałam (chyba) na forum,że można wysadzić wysokie
pomidory, głęboko(po pierwsze liście), albo "położyć"płasko i przysypać ziemią?Czy dobrze zrozumiałam?
Pamiętaj, jak ułożona jest łodyga, by podczas np. spulchniania gleby, nie uszkodzić rośliny. Głębokość, na jaką przykopujesz łodygę, to ok. 10 cm.
Dzięki-Tula-zastanowię się, jak posadzęTula pisze:jeśli one nie sa powyciagane, to bym sobie nie zawracala glowy sadzeniem pod katem, tylko normalnie wsadzila pod pierwsze liscie. Ew. usunela je jeśli sie klada na ziemi.