Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Post »

Ja tez nie wiem co Ty chcesz od tej róży Jadziu :roll: ...od razu mi serce mocniej zabiło jak ja zobaczyłam ,śliczna ...a czy powtarza kwitnienie :?:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadziulku, larwa na Twoim zdjęciu jest już chyba na dalszym etapie przepotwarzania, dlatego wygląda trochę inaczej. Poza tym tak jak mówi Majka, są różne biedronki, to i larwy muszą się różnić.
Mnie się podoba Eyes for You, ale nie na tyle, żebym chciała ją mieć. Podobnie jak Danusia wolę róże pełne. Kwiaty pojedyncze toleruję tylko u "dzikusek" :D

Co Ty mówisz! Warzywnuk masz sliczny! Każdy chciałby taki mieć. W każdym razie ja - bardzo! :D
A róże kwitną Ci slicznie. Piekny portrecik zrobiłaś Pink Peace ;:138
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Jadziu cudne te róże, masz tak pięknie w ogrodzie,
to i zapach musi być boski ;:138
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witam jak zwykle o póżnej porze .Dzisiaj młodszy wnusio miał 15 urodzinki ,wiec po fajerze jestem :wink: Teraz trochę spokoju ,wiec na 5 minut wpadłam na FO .Na razie nie nadążam ,ale niedługo to sie zmieni .
DANUSIU miło ,że zajrzałaś .Twoja Maigold też chyba pieknie zakwitła tak samo jak moja .Masz rację zapach mają boski te wszystkie róże, a na dodatek już zaczęła kwitnąć maciejka, a zza siatki dochodzi również zapach dzikiego bzu .Chodzę od jednej do drugiej i upajam sie ich aromatem
IZULKO nie wiedziałam ,że też tego koloru są biedronkowe larwy .To dobrze ,że jest ich tak dużo ,bo i mszyc jest multum .Dzisiaj zaczęła otwierać swój pąk Schwarze Madonna i Barcarole .Nastepne pąki otwiera też Rapsody in blue .Nie mówię ,ze mi sie nie podoba ,ale ze zdjęć myślałam ,że ma mocniejsze kolory .Ciekawe jak zakwitnie Sweet Haze od Gloryjki i mchówka Nuits de Young oraz wiele innych nowości jak np .Silesia .Niedługo też pokaże swoje kwiaty Emilia Maria ,która super przezimowała bez szwanku
Pink Peace ma tak wielkie kwiaty to samo Myriam
DOROTKO cieszę sie ,ze podoba Ci sie moja nowość .Jeszcze wiele tych nowości pokażę ku zaskoczeniu
DANUŚKO mnie zeżarła kwiat Austinka niszczylistka .Całe płatki w dziurach ;:145 .Myślałam ,ze Eyes for you ma mocniejsze kolory a może miałaby gdyby miała wiecej cienia .Szkoda mi jej posadzić w cienistym zakątku tam ,gdzie rosną niebieskie róże ,bo przecież miała być reprezentacyjną różą tak jak Lincoln
Życzę wszystkim miłej i słonecznej niedzieli i mam nadzieję ,że w przyszłym tygodniu wszystko nadrobię

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Eyes For You bardzo ciekawa. Dobrze Ci przezimowała?
Zastanawiałam się nad nią, ale podobno z tym zimowaniem może być różnie, więc w końcu odpuściłam.
Uwielbiam Karla R. Wspaniała odmiana piwonii.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Toś szczęśliwa, że takie wielkie kwiaty masz. Moje zaczynają od małych i brzydkich wyp..rdków.
To skutki przymrozka. Ale później powinno być lepiej. Widać tak ma być, zebym ja najpierw przyjechała do Was, a potem Wy do mnie :lol:
Pokazujesz tak piękne zdjęcia, ze już się nie mogę doczekać! Zobaczyć to wszystko własnymi oczami i wąchać, wąchać ...
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu ładny kolor piwonii masz taki ciemny ,róże u Ciebie już ładnie kwitną
a dzwonki mam białe .Ja dostałam od Stasi 109 pięć patyczków róży pnącej
i tylko jeden mi przeżył na razie go nie ruszam żeby sie dobrze ukorzenił
ten rok jest bardzo ciężki dla roślin.Czy miałaś hibiskusy i czy Ci przeżyły :?:
Bo moje obydwa padły, ale się nasiało i robię sadzonki w doniczkach ;:108
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Jadziu już wiem gdzie się wyprowadziły moje niebieskie dzwonki :;230 Zostały mi tylko 2 szt.
Eyes for You chętn ie odkupię i będzie razem spory krzaczek.Nie zachwyciły ,to już Cię nie zachwycą a ja , ją kocham.
Fakt,że przypominają piwonię ale to właśnie ich urok.
Myriam mi nie daje spokoju-co za róża!!!

Oliwko zimuje bez problemu- u mnie maly kopczyk.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Jestem tu poraz pierwszy i z przyjemnością spaceruje po Twoim pięknym ogrodzie, w ktorym panuje typowo letni nastrój z paletą barw i kolorów.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu Karl R. bezkonkurencyjny u mnie też kwitnie jak szalony, jest u mnie od poprzednich właścicieli od lat!

Louise Odier - tak chwalicie, ze pewnie będę się za nim rozglądać,
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Zenobiuszu witam Cię w mojej oazie .Letni nastrój już panuje wszędzie nie tylko u mnie .Cieszę sie ,że spodobało Ci sie .
ANUŚ ooooooo co to to nie ;:185 nie dam jej nikomu .Znów przyglądalam sie jej kwiatom fajnie wyglądają wieczorem, takie na wpół otwarte .Myriam ma w tym roku taki wielgachny kwiat, a już następne pąki szykuja sie do boju.Dzwonki mam od znajomej i mogę sie z Tobą podzielić jednymi i drugimi ;:108
STASIU ciekawe w jakim kolorze zakwitną Twoje dzwonki .Biała Liatra wystartowała superowo zreszta wszystkie roślinki od Ciebie mają sie dobrze ;:196 Miałam tego variegatkowego hibka - padnął i jeden różowy .czyli 1/2 na 1/2 2 padły 2 pozostały
IZUNIU no to juz sie cieszę na Twój przyjazd i wspólne wąchanie róż .Jutro muszę podwiązać ogórki ,bo zaczną sie przewracać
OLIWKO tak jak juz pisałam u Ciebie to bardzo wytrzymala róża ta Eyes for you i warto ja mieć u siebie .Karla mam 3 rok a miałam jeszcze jedna podobną do niego ,ale w tym roku zastrajkowała .Sarah Bernhard też ma piękne kwiaty ten delikatny róż
ANIU bardzo ja polecam ,bo nie dosyć ,ze pieknie pachnie, to jeszcze fajna z niej terminatorka, a takich właśnie nam potrzeba ,zeby sie nie denerwować wiosną .Listki miała zielone przez całą zimę

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Jadziu ,gdzie Ty mieścisz te wszystkie piękności które pokazujesz.Może masz jakiś zapasowy ukryty ogródek.Różyczka od Ciebie zapyla jak mały samochodzik, wypuszcza nowe czerwone przyrosty na nich będą pąki kwiatowe.Ciekawe jak będą wyglądały. ;:173
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Jadziu przyszłam zobaczyć Maigold, czy jeszcze Ci kwitnie?
róże pięknie kwitną a świta dodaje im jeszcze dostojeństwa,
a boskie zapachy aż do mnie dotarły, przez to i kawusia mi
lepiej smakuje ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu tak mi się serce kraje jak pokazujesz Myriam, u mnie pierwsze pączki zeżrane, nadzieja, że może w drugim kwitnieniu poupajam się jej zapachem i widokiem jej kwiatów. Miałam drugi krzak ale mi go coś podgryzło i po nim, będę musiała kupić jeszcze jeden krzak chociaż nie kupuję kilka krzaków tej samej róży.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu widzę że u ciebie ostróżki i dzwonki kwitną i mnie jeszcze a różyczki masz ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”