Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
Dołączam się do gratulacji!
Należało się szczerozłote 
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
roza333 witaj w moim wątku i dziękuję za miłe odwiedziny
jolcia1212 , Piotr=) , kozino , Lukrecja dziękuję Wam bardzo
Pozdrawiam Jola.
- jola1010

Kilka dzisiejszych widoczków:

Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
- megi1402

- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Jolu, gratuluję serduszka. Dzisiejsze widoki bardzo ładne, zresztą ogród prezentuje się wspaniale zarówno w słońcu jak i w deszczu. Bardzo lubię patrzeć na mokre kamienie, nabierają żywych intensywnych barw.
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Jolu , ach te Twoje widoczki ... Mogę siedzieć i godzinami gapić się w monitor ...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Jolu, piękny masz kącik wypoczynkowy
Wizde, ze karmnik się ładnie rozrasta, muzse mojego też odmłodzić
Pięknie u ciebie
Tak jak aga napisała, godzinami można się patrzyć na twoje włości 
Wizde, ze karmnik się ładnie rozrasta, muzse mojego też odmłodzić
Pięknie u ciebie
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
przyjmij proszę i ode mnie gratulacje za
. Trochę zaniedbuję FO, bo jestem na urlopie i M zrobił mi szlaban na FO. Chce mnie zmusić do sprzątania (odgruzowywania) domu, ale dzielnie opieram się szlabanowi. Sama widzę, że mam zadużo takich "przydasie", ale ciężko mi to wyrzucać na etapie wykańczania domu i robienia ogrodu. Widzę, że Ty nawet resztki profili od K-G potrafiłaś wykorzystać, więc niczego nie wyrzucam.
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Jak zwykle widoczki chwytające za serce.....a propos serca - GRATULACJE, należało Ci się jak psu buda i już.
mam wrażenie że oglądam zdjęcia z katalogów prodróżniczych o Toskanii
no może poza widokiem host bo tam pewnie nie rosną, trudno się oderwać, a ten kącik wypoczynkowy, a te naparstnice.....cholercia a u mnie zanikły
pewnie je wypieliłam, choć ja chwastom pozwalam dość swobodnie rosnąć jak nie wiem co to 
mam wrażenie że oglądam zdjęcia z katalogów prodróżniczych o Toskanii
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu pięknie jak zawsze
Wspaniale porozrastały Ci się żurawki, takie wielkie kępy, muszę i ja w końcu dać swoim urosnąć, bo wciąż dzielę i dzielę
Wspaniale porozrastały Ci się żurawki, takie wielkie kępy, muszę i ja w końcu dać swoim urosnąć, bo wciąż dzielę i dzielę
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
I znów zachwycający widoczek! Trzmielina jak widzę nieźle się trzyma, a karmnik jak fantastycznie wyłazi po tym kamieniu do góry! Przepięknie! Jolu, mam nadzieję, że pozwolisz odgapić Twoje zestawienia biało - żółte na tarasie! Siedziałam ostatnio i patrzyłam jakiego koloru mam najwięcej u siebie - właśnie tak wyszło, a kompozycję na oknach zrobiłam kontrastową na maxa. Teraz widzę, że powinnam nieco stonować. Nie wiem czemu, wiele osób na FO ucieka od żółtego, a ja lubię te żółtka w ogrodzie, przypominają mi słońce, którego później tak długo brakuje. 
- Sosenki4

Jola (april) robi jak ja, też zostawiam chwasty, bo nigdy nie wiadomo co z nich za rarytas wyrośnie. No i zawsze jakiś zielony okaz, a u mnie to mało wszystkiego
- jola1010

Witam wszystkich odwiedzających
megi1402
też lubię gdy ogród jest po deszczu - roślinki są intensywnie wybarwione i pięknie prezentują się w skąpanych w deszczu kamieniach , które też nabierają ciekawszego wyglądu
agatka123
Aga też mam swoje ulubione widoczki w Twoim ogrodzie
reniuniek
karmnik i niziutkie skalniaczki w moich żwirowych ścieżkach fajnie sobie radzą. Już mam plana żeby obsadzić wszystkie brzegi na ścieżkach... tylko kiedy
jak ten czas tak szybko ucieka...
Sosenki4
dziękuję szlaban na FO? a to dopiero...
przecież FO to doskonały relaks na urlopik...
To prawda pomysłów w głowie tyle , że coś z niczego można zrobić... nawet profile bardzo przydatne
tyle ,że nie resztki , a zakupione specjalnie w tym celu
April
fajnie że tak myślisz
Uwielbiam swoje olbrzymki hosty ale i naparstnice samosiejki też mnie kochają - wyrosły prawie równo ze mną - kiedyś z nimi walczyłam ale teraz pozwalam im rosnąć tam gdzie chcą właśnie dlatego ,że są takie okazałe.
AGNESS
kilka żurawek faktycznie jakieś mamucie rozmiary przybrały wyglądają pięknie
czekam na ich kwitnienie. W ubiegłym roku wiele z nich też dzieliłam i fajnie się przyjęły no ... i mrozik zimowy je załatwił
Teraz też mnie kusi, by je podzielić i sadzić grupowo po kilka z jednego rodzaju...
Lukrecja
mnie urzekły biało - zielono - żółte zestawienia kwiatków już w ubiegłym roku - i wtedy to postanowiłam nie wprowadzać do swoich kompozycji tarasowych różu i czerwieni. I jestem z takich kompozycji bardzo zadowolona ... przed domem też mam zestawienia spokojne w odcieniu bieli, fioletu i zieleni . Fajne jest to , że każdy z nas ma swoją koncepcję i receptę na własny ogród - inaczej by było tutaj nudno, a tak wciąż z zaciekawieniem odwiedzamy ogrodowe wątki i szukamy miejsc, które cieszą nasze oko
Sosenki4 ... mnie się też zdarzyło piastować i pielęgnować wiele pięknych roślinek, które później okazały się ... chwastami
Pozdrawiam Jola.
megi1402
agatka123
reniuniek
Sosenki4
To prawda pomysłów w głowie tyle , że coś z niczego można zrobić... nawet profile bardzo przydatne
April
AGNESS
Lukrecja
Sosenki4 ... mnie się też zdarzyło piastować i pielęgnować wiele pięknych roślinek, które później okazały się ... chwastami
Pozdrawiam Jola.
- Sosenki4

Ups...
, przepraszam za te resztki profili. Widzisz oceniam swoją miarką, a ja resztki będę wykorzystywać. Tak, czy inaczej nie daję się szlabanowi i ukradkiem popisuję i podglądam.
Dziś "nabyłam" z leśnej drogi ładne wysokie niebieskie COŚ, nie mam pomysłu co to? Już kwitnie i boję się, że się nie przyjmie, ale spróbować warto.
Teraz pielęgnuję chwasta, który wygląda jak oset, ale nie kłuje
, ciekawe co z niego wyrośnie?
Dziś "nabyłam" z leśnej drogi ładne wysokie niebieskie COŚ, nie mam pomysłu co to? Już kwitnie i boję się, że się nie przyjmie, ale spróbować warto.
Teraz pielęgnuję chwasta, który wygląda jak oset, ale nie kłuje
- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Bardzo ładne widoki. Śliczne naparstnice
Na niedzielnym spotkaniu forumków dostałam kilka siewek tych roślin. Zobaczymy za rok czy będą chociaż trochę takie jak Twoje ;)
Na niedzielnym spotkaniu forumków dostałam kilka siewek tych roślin. Zobaczymy za rok czy będą chociaż trochę takie jak Twoje ;)
- jola1010

Sosenki4 ...ja też wykorzystuję różne materiały ale w tym przypadku profile musiały być długie więc resztek nie dało się dopasować
Twoja "leśna zdobycz" to może dzwoneczki takie jak moje?Wczoraj od M dostałam bukiet właśnie z polnych dzwoneczków - dzisiaj dostał za zadanie przyniesienie wykopanych roślinek do ogrodu
zobaczymy jak się spisze i czy je odnajdzie? zerwał wszystko co kwitło więc ciężko będzie w trawie odnaleźć resztę roślinki
A to mój bukiecik:

aagaaz
dziękuję ... moje naparstnice to samosiejki nigdy ich nie miałam ale od kiedy do mnie przywędrowały zawsze są wielkie i wypaśne
więc Twoje pewnie też się zaklimatyzują i będą piękne.
Pozdrawiam Jola.
A to mój bukiecik:
aagaaz
Pozdrawiam Jola.