Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Post »

Dołączam się do gratulacji! ;:196 ;:168 Należało się szczerozłote :wink:
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

roza333 witaj w moim wątku i dziękuję za miłe odwiedziny ;:180

jolcia1212 , Piotr=) , kozino , Lukrecja dziękuję Wam bardzo ;:196

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka dzisiejszych widoczków:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Jolu, gratuluję serduszka. Dzisiejsze widoki bardzo ładne, zresztą ogród prezentuje się wspaniale zarówno w słońcu jak i w deszczu. Bardzo lubię patrzeć na mokre kamienie, nabierają żywych intensywnych barw.
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Jolu , ach te Twoje widoczki ... Mogę siedzieć i godzinami gapić się w monitor ...
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Jolu, piękny masz kącik wypoczynkowy ;:180 ;:167
Wizde, ze karmnik się ładnie rozrasta, muzse mojego też odmłodzić ;:108
Pięknie u ciebie ;:215 Tak jak aga napisała, godzinami można się patrzyć na twoje włości :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

przyjmij proszę i ode mnie gratulacje za ;:167 . Trochę zaniedbuję FO, bo jestem na urlopie i M zrobił mi szlaban na FO. Chce mnie zmusić do sprzątania (odgruzowywania) domu, ale dzielnie opieram się szlabanowi. Sama widzę, że mam zadużo takich "przydasie", ale ciężko mi to wyrzucać na etapie wykańczania domu i robienia ogrodu. Widzę, że Ty nawet resztki profili od K-G potrafiłaś wykorzystać, więc niczego nie wyrzucam.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jak zwykle widoczki chwytające za serce.....a propos serca - GRATULACJE, należało Ci się jak psu buda i już.

mam wrażenie że oglądam zdjęcia z katalogów prodróżniczych o Toskanii ;:3 no może poza widokiem host bo tam pewnie nie rosną, trudno się oderwać, a ten kącik wypoczynkowy, a te naparstnice.....cholercia a u mnie zanikły :evil: pewnie je wypieliłam, choć ja chwastom pozwalam dość swobodnie rosnąć jak nie wiem co to :oops:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu pięknie jak zawsze ;:180
Wspaniale porozrastały Ci się żurawki, takie wielkie kępy, muszę i ja w końcu dać swoim urosnąć, bo wciąż dzielę i dzielę :roll:
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

I znów zachwycający widoczek! Trzmielina jak widzę nieźle się trzyma, a karmnik jak fantastycznie wyłazi po tym kamieniu do góry! Przepięknie! Jolu, mam nadzieję, że pozwolisz odgapić Twoje zestawienia biało - żółte na tarasie! Siedziałam ostatnio i patrzyłam jakiego koloru mam najwięcej u siebie - właśnie tak wyszło, a kompozycję na oknach zrobiłam kontrastową na maxa. Teraz widzę, że powinnam nieco stonować. Nie wiem czemu, wiele osób na FO ucieka od żółtego, a ja lubię te żółtka w ogrodzie, przypominają mi słońce, którego później tak długo brakuje. ;:3
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jola (april) robi jak ja, też zostawiam chwasty, bo nigdy nie wiadomo co z nich za rarytas wyrośnie. No i zawsze jakiś zielony okaz, a u mnie to mało wszystkiego
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich odwiedzających :wit

megi1402 ;:196 też lubię gdy ogród jest po deszczu - roślinki są intensywnie wybarwione i pięknie prezentują się w skąpanych w deszczu kamieniach , które też nabierają ciekawszego wyglądu ;:108

agatka123 :wit Aga też mam swoje ulubione widoczki w Twoim ogrodzie ;:168

reniuniek ;:196 karmnik i niziutkie skalniaczki w moich żwirowych ścieżkach fajnie sobie radzą. Już mam plana żeby obsadzić wszystkie brzegi na ścieżkach... tylko kiedy ;:223 jak ten czas tak szybko ucieka...

Sosenki4 ;:196 dziękuję szlaban na FO? a to dopiero... :;230 przecież FO to doskonały relaks na urlopik...
To prawda pomysłów w głowie tyle , że coś z niczego można zrobić... nawet profile bardzo przydatne ;:108 tyle ,że nie resztki , a zakupione specjalnie w tym celu ;:108

April ;:196 fajnie że tak myślisz ;:167 Uwielbiam swoje olbrzymki hosty ale i naparstnice samosiejki też mnie kochają - wyrosły prawie równo ze mną - kiedyś z nimi walczyłam ale teraz pozwalam im rosnąć tam gdzie chcą właśnie dlatego ,że są takie okazałe.

AGNESS ;:180 kilka żurawek faktycznie jakieś mamucie rozmiary przybrały wyglądają pięknie :tan czekam na ich kwitnienie. W ubiegłym roku wiele z nich też dzieliłam i fajnie się przyjęły no ... i mrozik zimowy je załatwił ;:223 Teraz też mnie kusi, by je podzielić i sadzić grupowo po kilka z jednego rodzaju...

Lukrecja ;:180 mnie urzekły biało - zielono - żółte zestawienia kwiatków już w ubiegłym roku - i wtedy to postanowiłam nie wprowadzać do swoich kompozycji tarasowych różu i czerwieni. I jestem z takich kompozycji bardzo zadowolona ... przed domem też mam zestawienia spokojne w odcieniu bieli, fioletu i zieleni . Fajne jest to , że każdy z nas ma swoją koncepcję i receptę na własny ogród - inaczej by było tutaj nudno, a tak wciąż z zaciekawieniem odwiedzamy ogrodowe wątki i szukamy miejsc, które cieszą nasze oko ;:108

Sosenki4 ... mnie się też zdarzyło piastować i pielęgnować wiele pięknych roślinek, które później okazały się ... chwastami :;230

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ups... :oops: , przepraszam za te resztki profili. Widzisz oceniam swoją miarką, a ja resztki będę wykorzystywać. Tak, czy inaczej nie daję się szlabanowi i ukradkiem popisuję i podglądam.
Dziś "nabyłam" z leśnej drogi ładne wysokie niebieskie COŚ, nie mam pomysłu co to? Już kwitnie i boję się, że się nie przyjmie, ale spróbować warto.
Teraz pielęgnuję chwasta, który wygląda jak oset, ale nie kłuje :heja , ciekawe co z niego wyrośnie?
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Bardzo ładne widoki. Śliczne naparstnice ;:108

Na niedzielnym spotkaniu forumków dostałam kilka siewek tych roślin. Zobaczymy za rok czy będą chociaż trochę takie jak Twoje ;)
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sosenki4 ...ja też wykorzystuję różne materiały ale w tym przypadku profile musiały być długie więc resztek nie dało się dopasować :D Twoja "leśna zdobycz" to może dzwoneczki takie jak moje?Wczoraj od M dostałam bukiet właśnie z polnych dzwoneczków - dzisiaj dostał za zadanie przyniesienie wykopanych roślinek do ogrodu ;:7 zobaczymy jak się spisze i czy je odnajdzie? zerwał wszystko co kwitło więc ciężko będzie w trawie odnaleźć resztę roślinki ;:oj

A to mój bukiecik:

Obrazek

aagaaz ;:180 dziękuję ... moje naparstnice to samosiejki nigdy ich nie miałam ale od kiedy do mnie przywędrowały zawsze są wielkie i wypaśne :D więc Twoje pewnie też się zaklimatyzują i będą piękne.

Pozdrawiam Jola.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”