Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Post »

Zeniu, twoje kwiaty na działce są po prostu przepiękne. :uszy Cieszę się, że udało mi się rozpoznać ismenę, bo niedawno widziałam na FO dużo jej zdjęć.
Mam nadzieję, że ta bardzo kapryśna pogoda nie zaszkodzi zbytnio fuksji, choć moje fuksje nie są jeszcze specjalnie imponujące. Jest trochę pączków, ale z kwiatami nieco gorzej. Chyba najlepiej sobie radzi ta najzwyklejsza fuksja zwisająca. Ogólnie dużo ludzi narzeka teraz na słabe kwitnienie fuksji.
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne te twoje liliowce! :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Miło mi słyszeć te wszystkie pochwały,dziękuję. :heja Ośmielona nimi dołączam jeszcze parę mniej lub bardziej udanych fotek. ;:oj . Pogoda dalej dopisuje więc trzeba ją wykorzystać i przebywać jak najwięcej na działce. ..tak aby starczyło na długą zimę. ;:173 . Pozdrawiam was wszystkich serdecznie a ja ..pozałatwiać najpilniejsze sprawy domowe i na działeczkę. :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie teraz i pachnąco w ogrodzie ale ja wolę rano popracować a gdy jest upał to siedzę pod lipką albo zwiedzam wasze ogrody .. U mnie też kończą kwitnienie liliowce a zaczynają floksy i dalie .. szkoda tylko że wglądają smutno bo słoneczko ich wysusza ,dopiero na wieczór po podlaniu ładnie się prezentują .. Właśnie wróciłam z ogrodu cała spocona , w pokoju natomiast panuje przyjemny chłód bo okna zasłaniają świerki ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Zeniu Twoim roślinkom służy słoneczko nie widać zmęczenia słońcem...
o i floksy masz...a mnie nie kochają już o tym pisałam muszę pomyśleć może w innym miejcu trzeba posadzić...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Zeniu, dziękuję za odwiedziny ;:167
Bujnie kwitną Twoje liliowce i jakie piękne odmiany!! Cieszę się, że Gizmo przetrwała- oczywiście, że podarowana ze szczerego serca :lol: ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

:wit Zeniu śliczn znowu nam kwiatki pokazujesz ja też jeżdze na działke ale jak się rozsiąde to juz nigdzie nie chce mi się iść atak ogólnie to przeważnie wpadam na chwile teraz dopiero będe w niedziele.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu, wcale ci się nie dziwię, ze do miast przyjeżdżasz z musu. Jak się patrzy na te zdjęcia, to tylko można pozazdrościć takiego kolorowego otoczenia. ;:108
Awatar użytkownika
Dagna
50p
50p
Od: 30 maja 2012, o 11:07

Post »

witam moją imienniczkę :wit przeglądnęłam Twój wątek, zachwyciłam się kolorami kwiatów i najbardziej chciałoby się włożyć nos w te róże i lilie i napawać się ich zapachem, ehh... ;:108
Lepsze jutro było wczoraj.
Moje kwiaty http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=56884" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię, sprzedam, za grosze... http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=68418" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Zeniu, dzisiaj i ja jestem na chwilkę w domu. Pogoda nie bardzo, ale ciepło. Nudziłam się w domu i przestawiłam mebelki w pokoju. Jutro zakupy i na działkę, idzie u nas ciepełko i słońce. Czekają śliwki na powidła i aronia na sok ( ja dodaje liście wiśni na zmianę smaku). Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Janeczko...pomalutku robi się na działeczce coraz mniej kolorowo a ja podświadomie coraz częściej zaczynam myśleć o kończącym się lecie. :wink: . Tak szybko ono przemija a zima tak się wlecze. Póki co wykorzystuję każdą ładniejszą pogodę i przebywam na działce. Dziś właśnie jadę znów. Nie byłam dwa dni i już bardzo tęsknię. Co to będzie zimą. ;:oj

Misiu..floksy raczej do wymagających nie należą. Bardzo je lubię tylko jak przekwitną brzydko wyglądają. Muszę pomyśleć o jakimś dla nich towarzystwie aby zasłoniło to co potem brzydkie. ;:108

Moniu..ja również dziękuję za odwiedziny ;:196 . Nie mam wątpliwości że gizmo dana ze szczerego serca. W zeszłym roku porozsadzałam lilie po całej działce. W tym roku stwierdziłam że ładniej wyglądały na jednej rabacie więc znów było przesadzanie. ;:224

Sylwio...troszkę poleniuchowałam na działce a teraz im bliżej jesieni tym więcej pracy. Już sama nie wiem czy ją sobie wymyślam aby coś robić. :;230 . Właśnie przerabiam skalniak, wcześniej jakoś nie miałam pomysłu. Teraz gdy lato ma się ku końcowi pomysłów na inne rabatki także mi nie brakuje a i pracy z tym związanej także. ;:oj . Wierzę jednak że jeszcze tego lata się spotkamy koniecznie. ;:108

Jagódko...to prawda. Do miasta teraz przyjeżdżam z konieczności. Niczego mi tam nie brakuje, pełen luz. No może troszkę forum i tego że nie mogę podglądać innych wątków i pisać. Na to brakuje mi czasu gdy przyjadę do domu. Mam jednak nadzieję że od jesieni to nadrobię.

Witaj Dagna..imienniczko. Cieszę się z twoich odwiedzin i dziękuję za pochwały. Lilie to jedne z moich najulubieńszych kwiatów. Prawda że są piękne. :heja

Mireczko...ja już dziś wybywam na działkę. Już mam nawet plan ułożony co będę robić na działce. W domu na razie nic nie tykam...zostawiam to na jesienno zimowe dni. Przemeblowania na razie odchodzą tylko na działce. :;230 . Ja aronii nie lubię, ale mój M jest jej wielkim smakoszem. Na swojej działce jej nie mam ale u sąsiadki tyle że co roku dostaję. Oczywiście dla M. ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fuksja od Jagody.
Obrazek

Moja jakaś inna, dużo kwiatków ale o wiele mniejsze.
Obrazek

W domu też coś zakwitło. :heja
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zeniu-obie fuksje są bardzo ładne i ta subtelna i ta dorodna!Miałaś kiedyś fuksję prowadzoną na drzewko?Bardzo mi się podobają.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Zeniu fuksje cudne ;:167 w tym roku mam na ich punkcie 100% fioła :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Chyba lubimy dokładać sobie roboty w ogrodzie , bo również wykopuję dzielę i przesadzam , Jakoś nie lubię siedzieć bez czynnie , Zawsze coś się wynajdzie do poprawienia .. Może wreszcie zapełnię ogródek przydomowy ale i tak mam sporo miejsca do sadzenia .. Przygotowuję nową rabatę pod wrzosy . Trochę tak jest za sucho i byliny marnie rosną przeniosłam je do ogródka a tam będą wrzosy .. Też mam taką drobniutką fuksję i swoje ciemne a takie baletnice u mnie marnieją więc dałam sobie z nimi spokój ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu, najwyraźniej służy fuksjom pobyt na działce, bo kwitną bez porównania lepiej niż moje, a przecież ja mam aż trzy fuksje tej samej odmiany, jaką dałam tobie. Cieszę się, że tak ładnie ci kwitnie, na szczęście niezgodnie z przysłowiem: jaka matka, taka córka. :lol:
Reszta kwiatów oczywiście też śliczna zarówno wśród tych domowych, jak i z działki. ;:108 Bardzo fajny test ten trójkątny kwiatek z pierwszego zdjęcia, nie wiem, czy go juz u ciebie nie podziwiałam w zeszłym roku. :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”