Nie rób tak! Nasze błędy w ogrodnictwie - cz.1

Nie wiesz gdzie rozpocząć przygodę z Naszym Forum ? Zacznij właśnie od tej sekcji !
Zablokowany
x_P-42

Re: Nie rób tak! Nasze błędy w ogrodnictwie.

Post »

Podsumowując : ogród to prywatne królestwo ogrodnika i wstęp - komukolwiek poza zaproszonymi , chodzącymi sztywno po wyznaczonych ścieżkach, gośćmi - wzbroniony!!! :;230 :;230 :;230
A ja mam wnuki, krety, psiaki i koty sąsiadów, teściów, męża , zięcia, ślimaki i mszyce ... Czy ja mam szanse na ogród :?: :?: :?: :?:
Penelopa
200p
200p
Od: 2 sie 2010, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pola42 pisze:A ja mam wnuki, krety, psiaki i koty sąsiadów, teściów, męża , zięcia, ślimaki i mszyce ... Czy ja mam szanse na ogród :?: :?: :?: :?:
Pola, spokojnie masz szansę na ogród. Tylko nie dawaj jego adresu nikomu z wymienionych na liście :;230

Mój błąd w ogrodnictwie banalny: zaaferowana nowymi roślinami , wyszłam z domu, trzepnęłam drzwiami na taras, drzwi zaskoczyły i się zatrzasnęły, a ja zostałam na tarasie z doniczką w jednej łapie i łopatką w drugiej bez kluczy do pustego i zamkniętego domu. Jak to jest, ze powyżej 5 nowych doniczek człowiekowi rozum odbiera ? ;:14
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2009, o 13:45
Kontakt:

Post »

:;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

Hej!
W końcu i ja popełniłam błąd, który kosztował mnie pół zdrowego zęba i cztery wizyty u stomatologa (o złotóweczkach nie wspomnę). ;:223
A historia banalna - samotnie stawiałam siatkę na ogrodzenie, ciężko było, pracowałam pod słońce wśród gęstych krzaczorów, których nie chciałam usunąć, gdyż tworzyły już żywopłot. Zakręcałam drut mocujący siatkę do słupka, no i żeby dojrzeć, czy dostatecznie jest zaciśnięty, zbliżyłam twarz, tak jak to czynią okularnicy, "spod okularów", tak na 10 cm i ...jak nie trzaśnie! Bim, bam! Dzwony dzwonią w uszach! Zrozumiałam , że jestem szczerbata! :;230 Ześlizgnęła się ręka z niebywale twardymi obcęgami...
Możecie sobie wyobrazić jak byłam wściekła na siebie! :evil: ;:14

Dziewczyny, przestrzegajcie zasad BHP! :uszy :D
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Orania, :;230 :;230 :;230 , ale się uśmiałam, bo wyobraźnie to ja mam i jak żywo scena stanęła mi przed oczami.
Penelopa, też mi to się kiedyś zdarzyło, tyle że przez nałóg ( na dodatek nie mój). Odwiedziaia mnie koleżanka i postanowiła wyjść na papieroska, na taras. A że zima była mroźna ( luty, ok - 5 C), wyszłyśmy na taras ( ja w ramach towarzystwa na wietrzenie). Narzuciłyśmy polarki, trzepnęłyśmy drzwiami tarasowymi i ....zatrzasnęły się! Na szczęście w takiej pozycji, że klamka była na uchyleniu. Więc drzwi się mogły uchylić , ale nie otworzyć. Ha,ha,ha- tak było przez pierwszą minutę, dopóki smarki nie zaczęły zamarzać nam w nosie. Znalazłam jakiś patyk i malutkimi ruchami po około 5 minutach klameczka wróciła na swoją pozycję( z poz. pionowej do poziomej). Teraz już zawsze wychodzę drugimi drzwiami, których nie można zatrzasnąć.
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj Iwonko ale się uśmiałam ... :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Orania pisze:(...)jak nie trzaśnie! Bim, bam! Dzwony dzwonią w uszach! Zrozumiałam , że jestem szczerbata!
Oczywiście współczuję, ale jest też dobra strona tej sprawy, teraz masz ząb wiecznie biały i zdrowy do końca życia :lol:
A przy okazji po cichu możesz powiedzieć, do czego się tak szczerzyłaś? Mnie by nie było do śmiechu, jeśli miałabym stawiać siatkę jednoosobowo i bez pomocy. Wręcz przeciwnie! Aaaa, a może ty się nie szczerzyłaś w radości, tylko warczałaś? :twisted:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Katarzyna1969
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

BHP to podstawa każdego działania ! Nie ma co myśleć, że JA wszystko SAMA potrafię i wiem jak !
Kaśka
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p
Od: 28 kwie 2010, o 21:30

Post »

Piotrek T pisze: 10. Teściowe
moja , wspaniała skądinąd kobieta ,postanowiła mi "pomóc". Przyjechała na 4 dni i postanowiła powyrywać chwasty z takiej małej rabatki.
Moja przyszła z wizytą ze swoim boyfriendem i bez pytania poleciała do ogródka. Po chwili przyniosła dwa olbrzymie żółtawe ogórki, które wygrzewały się na słońcu, bo trzymałam je na nasiona. Triumfalnie, z pełną dumą, nam je wręczyła, dziwiąc się, jak mogliśmy nie zauważyć takich wielkich ogórków :twisted: Myślałam, że mnie trafi apopleksja... ;:14
Pozdrawiam,
joanna
Działeczka w cieniu dębu - Zapraszam!
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

:;230 :;230 :;230 :;230
Piotrek T
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2010, o 08:16

Post »

Pola42 pisze:Podsumowując : ogród to prywatne królestwo ogrodnika i wstęp - komukolwiek poza zaproszonymi , chodzącymi sztywno po wyznaczonych ścieżkach, gośćmi - wzbroniony!!!
Zaraz, zaraz. Nie zgadzam się. Niech każdy kto przyjdzie korzysta do woli.Uwali się na trawie , wyjada co tam na krzaku jest , kwiatków niech sobie do domu narwie ,ogórami słoiki niech napcha,itp.Ale żeby byliny wykopywać?????? Przesadzać krzaki? Stanowcze nie. W domu też znajomi i rodzina mebli mi nie przestawiają , ścian nie kują i nie przemalowują kuchni , bo kolor nie taki. A precz obce łapy od urządzania mi ogródka, u siebie proszę na działce buszować. Jak nie ma,to na balkonie . ;:224 . Pozdrawiam,Piotr Dyktator ;:170 .
Pół hektara perzu , w końcu mam stałą pracę :-)
Mój poligon doświadczalny Popieram : http://www.zanimnapiszesz.info/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Popieram! ;:214
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ku przestrodze.
Kilkanaście lat temu, kiedy jeszcze o wszystko było trudno, zdobyłam w pocie czoła za spore pieniądze nasiona czarnej papryki.
Chuchałam dmuchałam, dogrzewałam pod folią, żeby mieć okazałe, smaczne i zebrać nasionka oczywiście.
Przyszła do mnie koleżanka i pochwaliłam się tymi paprykami.
A że były dorodne koleżanka była zachwycona i ochami, achami wyrażała swoją aprobatę dla moich poczynań.
Na drugi dzień wszystkie papryki ......znikły.
Za trzy miesiące koleżanka zadzwoniła z pytaniem czy mam jeszcze te papryki i czy po przegotowaniu zmieniają kolor z czarnego na zielony. Bo zmieniają.
Od tamtego czasu już nie jest moją koleżanką. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zatkało mnie. Jak tak można ... ??? !!! :shock:
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

ja zaliczam na bierząco tyle błędów że już mogę wykładać na uniwersytecie bykologie ogrodową.chce jednak przestrzec przed ściółkowaniem skoszona trawą w środku lata. postanowiłam tak zrobić na nowo założonej rabacie przed posypaniem kory coby chwasty miały mniejsze szanse.niechcący zrobiłam sobie rozsadnik dla wysianych razem z trawą nasionek trawy.walczyłam z nią teraz całe lato pomimo rozsypanej kory .
Zablokowany

Wróć do „Supersekcja HOT. Wybrane, najciekawsze tematy Forum - START -”