Nie pamiętam czy kwiat sansewieri pachnie, ale na pewno płacze tzn wydziela jakiś sok w formie kropelek jak łzy. Przynajmniej moja tak miała.
Moi zieloni domownicy cz.2
- chabermona
- 500p

- Od: 30 sty 2009, o 11:58
Re: Moi zieloni domownicy cz.2
Ewuś bardzo ładnie ci zakwitły kwiatuszki.
Nie pamiętam czy kwiat sansewieri pachnie, ale na pewno płacze tzn wydziela jakiś sok w formie kropelek jak łzy. Przynajmniej moja tak miała.
Monika poszukująca Aspidistr, sansewierek, stefanotisa i anturiów
Doniczkowi domownicy Moniki
Doniczkowi domownicy Moniki
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ale u ciebie piękne ,puste tereny jest gdzie spacerować .
na razie biało ale nie długo zrobi się kolorowo

na razie biało ale nie długo zrobi się kolorowo
- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewo barwa dla kwitnących kwiatuszków, umilają Ci na pewno zimę a ten sukulencik jest prześliczny 
- ewasz29

- Od: 23 mar 2009, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
na razie to rzeczywiście puste tereny ,ale to niestety pola uprawne ,więc latem podziwiam ... łany zbóż
Szkoda tylko że bez chwastów ,bo nic piękniejszego nie ma jak zboża poprzerastane chabrami ,makami i kąkolem
A tak w ogóle to chwaliłam się już w wątku o hobby ,ale nie mogę się oprzeć pokusie ,żeby pochwalić się co sie nauczyłam robić w ostatnim czasie
A tak w ogóle to chwaliłam się już w wątku o hobby ,ale nie mogę się oprzeć pokusie ,żeby pochwalić się co sie nauczyłam robić w ostatnim czasie

- eba

- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Kontakt:
Nie wiedziałam, że masz takie manualne zdolności
.
- ewasz29

eba -też nie wiedziałam
dopóki nie spróbowałam .
A w ogóle to dziś ucieszyłam się ,bo moja cierpliwość wreszcie została nagrodzona - od zeszłego roku siedział w ziemi listek hobbita . wiedziałam że korzonki puścił na pewno ,bo ,,trzymał'' się ziemi ,ale nowego listeczka ni widu ni słychu . Aż tu nagle dzisiaj patrzę jest
Wylazł wreszcie z ziemi świeżutki zaczątek młodej roślinki 
A w ogóle to dziś ucieszyłam się ,bo moja cierpliwość wreszcie została nagrodzona - od zeszłego roku siedział w ziemi listek hobbita . wiedziałam że korzonki puścił na pewno ,bo ,,trzymał'' się ziemi ,ale nowego listeczka ni widu ni słychu . Aż tu nagle dzisiaj patrzę jest
- ogrodniczka01
- 1000p

- Od: 18 lip 2009, o 11:45
Ewuniu gratuluje talentu
:P
Zapraszam do mojego wątku i zaprezentowanie serwetki bo jest śliczna :P
Zapraszam do mojego wątku i zaprezentowanie serwetki bo jest śliczna :P
- ewasz29

ogrodniczko -Dzięki za pochwałę . Już zajrzałam do hafciarsko serwetkowego wątku 
- 2iza
- 1000p

- Od: 15 mar 2009, o 13:27
Ależ piękna serweta !!! Też bym chciała tak potrafić ,ale nic straconego muszę tylko znaleźć kogoś kto mnie nauczy 
- ewasz29

Mnie uczył ...internet . Znalazłam taką stronkę na której w sposób łopatologiczno obrazkowy pokazane było jak i co ...
- ewasz29

Jak dzis u was wiosna się miewa ? Bo u mnie kiepsko bez słoneczka i siąpi
Pamiętacie moją cytrynę którą miałam w planach zużyć do herbatki na Boże Narodzenie ? Tracę cierpliwość do niej bo zaczynam mieć wątpliwości czy na Wielkanoc się dojrzeje :x
A to pachira - przez zimę strasznie się wyciągnęła w górę chyba z braku światła .Zaczyna dosięgać sufitu
A to mój malutki kloniczek . Nie mogę się doczekać żeby urósł i zakwitł
A to zeszłoroczna sadzonka hibiskusa pełnego czerwonego . Długo nie chciała za mną ,,gadać'' ale wreszcie się przyjęła i nawet już pączki ma

Fiołeczki pomału zaczynają kwitnąć . na razie niebieski ,ale i u chimerki zauważyłam mnóstwo pąków schowanych wśród liści

Pamiętacie moją cytrynę którą miałam w planach zużyć do herbatki na Boże Narodzenie ? Tracę cierpliwość do niej bo zaczynam mieć wątpliwości czy na Wielkanoc się dojrzeje :x

A to pachira - przez zimę strasznie się wyciągnęła w górę chyba z braku światła .Zaczyna dosięgać sufitu

A to mój malutki kloniczek . Nie mogę się doczekać żeby urósł i zakwitł

A to zeszłoroczna sadzonka hibiskusa pełnego czerwonego . Długo nie chciała za mną ,,gadać'' ale wreszcie się przyjęła i nawet już pączki ma

Fiołeczki pomału zaczynają kwitnąć . na razie niebieski ,ale i u chimerki zauważyłam mnóstwo pąków schowanych wśród liści

- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Ewciu u mnie też dzisiaj jest paskudna pogoda
Przez ostatnie trzy dni świeciło takie ładne
Widzę że roślinki czują zbliżającą się wiosnę
Nie martw się klonik latem na pewno sporo podrośnie....jak zrobi się ciepło to wystaw go na dwór
Widzę że roślinki czują zbliżającą się wiosnę
Nie martw się klonik latem na pewno sporo podrośnie....jak zrobi się ciepło to wystaw go na dwór
- ewasz29

Aniu mam nadzieję że będzie tak jak piszesz i kloniki jak tylko poczują
to ruszą ze wzrostem . Tych kloników to mam jeszcze kilka sztuk ,tyle że jeszcze mniejsze ( mam je z nasionek ) tyle że troszkę nie w porę je chyba posiałam tj zdecydowanie za późno i bardzo słabo od początku rosły . A jakie miejsce na dworze lubiły twoje kloniki ? Bo ja mam do wyboru albo balkon południowy ,albo taras od wschodu i słońce tylko do 10-11
Igor mnie też cytrynka kwitła wieloma kwiatami a tylko jeden owoc sie został
Ponoć ten typ tak ma
Igor mnie też cytrynka kwitła wieloma kwiatami a tylko jeden owoc sie został
- eba

- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Kontakt:
Ewciu, cytrynka już żółcieje. Słyszałam o takim sposobie na przyspieszenie dojrzewania, trzeba owocek zerwać i wsadzić do torby z kilkoma jabkami. Jabłka wydzielają etylen, który przyspiesza dojrzewanie.
- ewasz29

Mnie Spec od cytrusów w dziale o cytrusach radził żeby czekać aż dojrzeje na krzaczku i sam odpadnie
Ale w związku z tym że chciałam zobaczyć ją ,,od spodu '' czy już jest dojrzała to mi się właśnie oberwała
I w sumie to jest prawie taka żółta jak te sklepowe . Tyle że pachnie wspaniale