Pochylony świat na piasku cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anulko daj mi na pw-markę,gdzie,za ile :lol: (rozdrabniarka)
Kaśka
Awatar użytkownika
MążAni
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 sty 2009, o 20:58

Post »

babi52 pisze:Anulko daj mi na pw-markę,gdzie,za ile :lol: (rozdrabniarka)
Kaśka
Witaj,
w zastępstwie podaję: zdecydowaliśmy się na Asgatec EH 2501. Kupowaliśmy w Leroy-Merlinie, ale w Warszawie akurat (u nas chyba nie mają, tzn. na zamówienie tylko). Cena to 440zl. Zobaczymy, jak się sprawdzi.
Mąż Ani
Ogród Ani cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Taka rozdrabniarka to świetna sprawa. Nie dość,że ułatwia porządki, to dodatkowa korzyść - ściółka. Super! Szkoda tylko,że nie mam prądu na działce...
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Bardzo dziękuję.Mam nadzieję że pracujecie przy niej w okularach ochronnych ! To nie żart,jeden z naszych znajomych miał bardzo nieprzyjemne zdarzenie z taką maszyną.
Kaśka
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Halina Kwak pisze:Mój mąż też kupił rozdrabniarkę do gałęzi za grosze 45.- w Biedronce, już ją wypróbował i jest zadowolony :D
Halinko a kiedy te rozdrabniarki do gałęzi były w Biedronce? :shock:
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Aniu, gdzieś dwa - trzy tygodnie temu i było ich dość sporo. Kupił jeszcze odkurzacz ogrodowy za 29 zł, który może dmuchać albo ssać i też jest z tego zakupu zadowolony.
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

babi52 pisze:Bardzo dziękuję.Mam nadzieję że pracujecie przy niej w okularach ochronnych ! To nie żart,jeden z naszych znajomych miał bardzo nieprzyjemne zdarzenie z taką maszyną.
Kaśka
Jeszcze dziś nie, ale już więcej to się nie powtórzy. Synek wypatrzył naklejki ostrzegawcze na maszynie i też nakazał tacie zakup okularów :) I cały czas pilnował męża, żeby przypadkiem nie włożył ręki do środka ;) Oczywiście z bardzo bezpiecznej odległości.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
MążAni
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 sty 2009, o 20:58

Post »

Najważniejsze to przestrzegać przepisów BHP! Zwłaszcza w ogrodnictwie! ;)

PS. To jest rozdrabniarka wolnoobrotowa, z wałkiem a nie z nożami, więc aż tak źle nie jest, ale uwaga zdecydowanie słuszna.
Mąż Ani
Ogród Ani cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Widzę ,że już działacie na ogrodzie :shock: a u mnie jeszcze śnieg leży :roll: tyle go nawiało przy żywopłocie :? Pewnie nieprędko zginie :roll: Ja też mam rozdrabniacz do gałęzi i wykorzystuję ten "urobek" jako ściółkę :lol: Moim skromnym zdaniem to bardzo pożyteczne urządzenie i przydatne ,bo w każdym ogrodzie są jakieś niepotrzebne gałęzie i problem co z tym zrobić :roll:
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Poleciałam do Ciebie Bożenko zobaczyć ten śnieg, ale nie widzę nowych zdjęć. Zresztą może i słusznie, wszyscy już mamy go trochę dosyć (no, ja nie miałabym nic przeciwko, ale gdyby tak ze 20 cm spadło). Teraz w ogródkach forumowych królują pierwsze zwiastuny wiosny. Niestety u mnie jej jeszcze nie widać, a po wczorajszym pięknym, słonecznym, ciepłym dniu, dziś znowu pochmurnie. Jednak sucho i bezwietrznie, więc pewnie w ramach spaceru z Witkiem, rozsypię wczorajszy urobek z ogniska pod wapnolubne rośliny.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halina Kwak pisze:Aniu, gdzieś dwa - trzy tygodnie temu i było ich dość sporo. Kupił jeszcze odkurzacz ogrodowy za 29 zł, który może dmuchać albo ssać i też jest z tego zakupu zadowolony.
Halinko ja też kupiłam ten odkurzacz, świetna sprawa. U mnie tyle liści pod orzechem że on ułatwiał mi prace porządkowe :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Aniu a ja dziś pracowałam w ogrodzie. Na gwiazdkę dostałam Bosh-a, taką małą przycinarkę z wymiennym ostrzem, i dziś próbowałam na wrzosach - rewelacja- wreszcie nie będzie pęcherzy na paluszkach.
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iga23 pisze:Aniu a ja dziś pracowałam w ogrodzie. Na gwiazdkę dostałam Bosh-a, taką małą przycinarkę z wymiennym ostrzem, i dziś próbowałam na wrzosach - rewelacja- wreszcie nie będzie pęcherzy na paluszkach.
Pokaż koniecznie to cudo u siebie. Do mojego wrzosowiska też pewnie by mi się coś takiego przydało. Na szczęście dopiero w przyszłym roku :)
Wczoraj było owszem pięknie do roboty ogrodowej, ale dziś brrrr. Wyszłam trochę, ale tylko podsypałam wczorajszy popiół pod lawendy, pokręciłam się trochę i wróciłam. Zmarzłam solidnie.
Od jutro zima wraca :( Nie wiem jaki to będzie miało wpływ na rośliny, ale ziemia jest bardzo wilgotna. Nawet mój piaseczek wygląda jak błoto...
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu u Ciebie prawdziwie wiosenne prace w ogrodzie :D Ja wprawdzie w sobotę nie pracowałam w ogródku, ale przesiedziałam przez godzinę na huśtawce :lol: z kubkiem herbaty w ręku i delektowałam się cudownym wiosennym słońcem :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Aniu ja dziś musiałam. Mam nowy plan i szkoła dwa tygodnie pod rząd, tak ,że następny wolny weekend dopiero w marcu, a jak wracam to nie ma szans, bo o 18 to tylko latem można coś zrobić.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”