Familokowego sezon 2020

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego sezon 2020

Post »

Jadziu
Fajne te wspominki, fioletowe krokusiki z zapylaczem.
Piękne zrobiłaś te zdjęcie z kroplami deszczu, tak magicznie wygląda.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

A kto wie, Jadziu - może i w tym roku pochwalisz się takimi pięknymi krokusami ostatniego dnia lutego ;:108
Parę dni do tego momentu jeszcze jest. A krokusom nie wiele trzeba - dwa trzy dni i kwitną przy cieplejszej pogodzie.
U mnie wciąż sporo śniegu. A u Ciebie?
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Jadziu, 16-tego lutego w ubiegłym roku kwitły przebiśniegi, ranniki i białe ciemierniki, nawet przylaszczki zaczynały błękitnieć :roll: , a teraz gdzie nie spojrzysz biało. Pokaż co tam ustrzeliłaś w zimowym ogródeczku?
;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam wszystkich miłych gości bardzo serdecznie ;:196 Dzisiaj ostatni dzień karnawału potem post i koniec zabawy, jednak potem zacznie się praca w ogródku ,więc nie będzie czasu na tańce no chyba że z grabiami czy szpadlem :;230 .Zaszłam wreszcie do ogródka i zrobiłam parę zimowych fotek bo mogłabym się już na nie nie załapać :wink: . Ptaszęta coraz weselej śpiewają wiadomo co to oznacza ;:108 wszak one lepiej wiedzą co w trawie piszczy :wink: Liście ciemierników jak zwykle ze śladami grzyba ciekawe czy zakwitną ,a jeśli nie to zasiedlą ogródek Martusi

Obrazek

MARTUSIU ;:196 oczywiście parę fotek ustrzeliłam ale takich sobie nie było nic ciekawego. No widzisz u Ciebie było wszystko wcześniej niż u mnie .Ważne że coraz bliżej wiosny jeszcze trochę wytrzymamy z tą bielą

Obrazek

Obrazek

BEATKO ;:196 ciekawe czy tak będzie jak piszesz, ale raczej wątpię . Śniegu nie ma zbyt dużo ale jakaś pokrywa jest .Dzisiaj trochę też sypało ale to żadna rewelacja

Obrazek

Obrazek

EWUNIU dziękuję za pochwałę fotek i po mimo że zawsze się staram nie zawsze są ładne fotki . Wiosna coraz bliżej oby była cudnie kwiecista i radosna a nie taka jak ubiegłoroczna

Obrazek

Obrazek

IWONKO u mnie raczej wszystko było później .Kurcze chyba na starym dysku zostały fotki bo przeszukałam wszystkie fotki i nie znalazłam ich a tak cudownie kwitła moja krokusowa łączka ;:167 ;:167 Już sie zastanawiam czy w inne miejsce nie przesadzę moich irysów, bo chyba znów nic z nich nie będzie .Może tylko te przy siatce zakwitną, ale już nie kraczę na zapas ;:174

Obrazek

Obrazek

Życzę wszystkim udanego wtorku
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, śniegu masz niewiele i ciepło idzie od zachodu, to wiosna u Ciebie będzie szybciej niż u mnie. ;:138
No teraz to nie wiem, czy trzymać kciuki, żeby Twoje ciemierniki zakwitły, czy żeby były leniwe. ;:306
Zdjęcia Twojej cudnej krokusowej łączki na szczęście, są w wątku, a już niedługo będziesz jej robić nowe fotki ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Piękne zdjęcia zimowe ale idzie ocieplenie więc niebawem zaserwujesz jeszcze piękniejsze zdjęcia przedwiośnia ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

FLORIANIE na razie nawet nie słucham prognoz bo i tak mało kiedy powiedzą prawdę .Liczy się dla mnie co widzę za oknem a u Ciebie już praca wre i pojawiają się młode pędy dalii

Obrazek

Obrazek

MARTUSIU no widzisz pisałam ze śniegu mam mało jednak na razie wystarcza.Dzisiaj trochę siąpił deszcz na zmianę ze śniegiem temperatura względna . No zobaczymy jak te ciemierniki się zachowają więc możesz im powoli szykować miejsce :wink:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Jadziu masz super podpisane roślinki ja jak podpisuje to mi kociska pomieszają i zblekną napisy i nic z tego często nie wiem gdzie coś mam szczególnie jak przesadzę a to są te zanikające na zimę jak serduszka ,często sobie coś zepsuje ;:14 Zdjęcia zdecydowanie z bliska lepiej się prezentują,super. :wit
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ;:196 , chętnie przygarnę wysiedlone ciemierniki, ale tam wśród nich widzę siewki, to znaczy, że kiedyś kwitły, dlaczego teraz nie chcą. ;:oj
Krokusy śliczne już niedługo znów zakwitną. ;:138
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj znów sporo śniegu się stopiło .Miałam 10 * przy altance, bo tam mam termometr.Jednak gleba dalej pokryta śniegiem ale dzisiaj zobaczyłam malusiego rannika w miejscu gdzie śnieg się stopił .Sporo pąków przy bordowym ciemierniku dobrze ,że liście skutecznie je chronią.Gdy słonko zaświeci zaraz żyć się chce i ;:167 się raduje

Obrazek

Obrazek

MARTUSIU nie wiem dlaczego ciemierniki nie kwitły możliwe że miały zbyt sucho w lecie i dlatego nie zawiązały pąków inne lata kwitły .Mam je w paru miejscach i wszędzie była klapa

Obrazek

Obrazek

JOLU też nie mam etykiet dlatego czasem muszę sie posiłkować fotkami z poprzednich lat w trakcie podpisywania fotek .Sporo nazw mam jednak w głowie, bo prawie niczego już nie kupuję .

Obrazek

Obrazek

Życzę wszystkim ;:3 weekendu ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Jadziu przepiękne zdjęcia ubiegłorocznej wiosny ;:215 , ale u Ciebie już można się jej spodziewać lada moment ;:65
Pozdrawiam cieplutko ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystko na to, Jadziu wskazuje, że wiosna nadrobi.
U mnie już widać iryski żyłkowane, tzn. kolor ich kwiatów. ;:215
Jest ciepło i słonecznie, u Ciebie chyba także.
Pozdrawiam. ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Witam serdecznie miłych gości tym niepozornym zwiastunem nadchodzącej wiosny ;:167 . Sama radość gdy wszystko zaczyna się budzić do życia ;:167 Śniegu już niezbyt dużo w ogródku, a raczej tylko taka zmarzlina śnieżna utrzymuje się na rabatach i ścieżkach- .W niektórych miejscach zauważyłam wychodzące kiełki krokusów,piwonii, chyba zbyt się spieszą zażywać słonecznych kąpieli :wink: .Kosy też już dzisiaj szalały, muchy też fruwały i coraz więcej Ranników wychodzi z ziemskich czeluści ;:167

Obrazek

Obrazek

BEATKO kochana ;:196 u mnie też czuć już wiosnę w ogródku i nie tylko .Jednak zmrożony śnieg jeszcze się utrzymuje w niektórych miejscach .muszę uważać żeby orła nie wywinąć :;230 Muszę Ci powiedzieć ze malusia sadzonka Lewisji super przezimowała pod conicą ;:167

Obrazek

Obrazek

HALINKO mam nadzieję że tegoroczna wiosną będzie również obfitowała w kwiaty szczególnie w krokusy ,ale widzę ze posadzone w donicach narcyzy już pokazują swoje kiełki .Oby już nie przyszły wielkie przymrozki

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, jakiż fotogeniczny ten pierwszy zwiastun wiosny. Widzisz jak szybko przebiśniegi się rozszalały?
Dobrze piszesz - sama radość! Z lewizji także ;:215
Wiem, że nie zerkasz na długoterminowe pogody, a ja non stop ;:306 To tylko tak szepnę, że nie powinno być jak na razie większych mrozów. Na minusie tylko nocki, ale lekko.
Samych dobrych chwil życzę ;:196
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Jadziu cudowne są Twoje zwiastuny wiosny ;:215 , ja u siebie poczekam na nie chyba do maja ;:306
Pozdrawiam i dużo ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”