Familokowego sezon 2020
- ewita44
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowego sezon 2020
Jadziu
Fajne te wspominki, fioletowe krokusiki z zapylaczem.
Piękne zrobiłaś te zdjęcie z kroplami deszczu, tak magicznie wygląda.
Fajne te wspominki, fioletowe krokusiki z zapylaczem.
Piękne zrobiłaś te zdjęcie z kroplami deszczu, tak magicznie wygląda.
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
A kto wie, Jadziu - może i w tym roku pochwalisz się takimi pięknymi krokusami ostatniego dnia lutego
Parę dni do tego momentu jeszcze jest. A krokusom nie wiele trzeba - dwa trzy dni i kwitną przy cieplejszej pogodzie.
U mnie wciąż sporo śniegu. A u Ciebie?
Pozdrawiam

Parę dni do tego momentu jeszcze jest. A krokusom nie wiele trzeba - dwa trzy dni i kwitną przy cieplejszej pogodzie.
U mnie wciąż sporo śniegu. A u Ciebie?
Pozdrawiam

- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Jadziu, 16-tego lutego w ubiegłym roku kwitły przebiśniegi, ranniki i białe ciemierniki, nawet przylaszczki zaczynały błękitnieć
, a teraz gdzie nie spojrzysz biało. Pokaż co tam ustrzeliłaś w zimowym ogródeczku?

Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam wszystkich miłych gości bardzo serdecznie
Dzisiaj ostatni dzień karnawału potem post i koniec zabawy, jednak potem zacznie się praca w ogródku ,więc nie będzie czasu na tańce no chyba że z grabiami czy szpadlem
.Zaszłam wreszcie do ogródka i zrobiłam parę zimowych fotek bo mogłabym się już na nie nie załapać
. Ptaszęta coraz weselej śpiewają wiadomo co to oznacza
wszak one lepiej wiedzą co w trawie piszczy
Liście ciemierników jak zwykle ze śladami grzyba ciekawe czy zakwitną ,a jeśli nie to zasiedlą ogródek Martusi

MARTUSIU
oczywiście parę fotek ustrzeliłam ale takich sobie nie było nic ciekawego. No widzisz u Ciebie było wszystko wcześniej niż u mnie .Ważne że coraz bliżej wiosny jeszcze trochę wytrzymamy z tą bielą

BEATKO
ciekawe czy tak będzie jak piszesz, ale raczej wątpię . Śniegu nie ma zbyt dużo ale jakaś pokrywa jest .Dzisiaj trochę też sypało ale to żadna rewelacja

EWUNIU dziękuję za pochwałę fotek i po mimo że zawsze się staram nie zawsze są ładne fotki . Wiosna coraz bliżej oby była cudnie kwiecista i radosna a nie taka jak ubiegłoroczna

IWONKO u mnie raczej wszystko było później .Kurcze chyba na starym dysku zostały fotki bo przeszukałam wszystkie fotki i nie znalazłam ich a tak cudownie kwitła moja krokusowa łączka
Już sie zastanawiam czy w inne miejsce nie przesadzę moich irysów, bo chyba znów nic z nich nie będzie .Może tylko te przy siatce zakwitną, ale już nie kraczę na zapas

Życzę wszystkim udanego wtorku

MARTUSIU

BEATKO

EWUNIU dziękuję za pochwałę fotek i po mimo że zawsze się staram nie zawsze są ładne fotki . Wiosna coraz bliżej oby była cudnie kwiecista i radosna a nie taka jak ubiegłoroczna

IWONKO u mnie raczej wszystko było później .Kurcze chyba na starym dysku zostały fotki bo przeszukałam wszystkie fotki i nie znalazłam ich a tak cudownie kwitła moja krokusowa łączka

Życzę wszystkim udanego wtorku
- marta64
Jadziu, śniegu masz niewiele i ciepło idzie od zachodu, to wiosna u Ciebie będzie szybciej niż u mnie.
No teraz to nie wiem, czy trzymać kciuki, żeby Twoje ciemierniki zakwitły, czy żeby były leniwe.
Zdjęcia Twojej cudnej krokusowej łączki na szczęście, są w wątku, a już niedługo będziesz jej robić nowe fotki

No teraz to nie wiem, czy trzymać kciuki, żeby Twoje ciemierniki zakwitły, czy żeby były leniwe.

Zdjęcia Twojej cudnej krokusowej łączki na szczęście, są w wątku, a już niedługo będziesz jej robić nowe fotki

Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Piękne zdjęcia zimowe ale idzie ocieplenie więc niebawem zaserwujesz jeszcze piękniejsze zdjęcia przedwiośnia 

- JAKUCH
FLORIANIE na razie nawet nie słucham prognoz bo i tak mało kiedy powiedzą prawdę .Liczy się dla mnie co widzę za oknem a u Ciebie już praca wre i pojawiają się młode pędy dalii

MARTUSIU no widzisz pisałam ze śniegu mam mało jednak na razie wystarcza.Dzisiaj trochę siąpił deszcz na zmianę ze śniegiem temperatura względna . No zobaczymy jak te ciemierniki się zachowają więc możesz im powoli szykować miejsce

MARTUSIU no widzisz pisałam ze śniegu mam mało jednak na razie wystarcza.Dzisiaj trochę siąpił deszcz na zmianę ze śniegiem temperatura względna . No zobaczymy jak te ciemierniki się zachowają więc możesz im powoli szykować miejsce

- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Jadziu masz super podpisane roślinki ja jak podpisuje to mi kociska pomieszają i zblekną napisy i nic z tego często nie wiem gdzie coś mam szczególnie jak przesadzę a to są te zanikające na zimę jak serduszka ,często sobie coś zepsuje
Zdjęcia zdecydowanie z bliska lepiej się prezentują,super. 

- marta64
Jadziu
, chętnie przygarnę wysiedlone ciemierniki, ale tam wśród nich widzę siewki, to znaczy, że kiedyś kwitły, dlaczego teraz nie chcą.
Krokusy śliczne już niedługo znów zakwitną.

Krokusy śliczne już niedługo znów zakwitną.

Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- JAKUCH
Dzisiaj znów sporo śniegu się stopiło .Miałam 10 * przy altance, bo tam mam termometr.Jednak gleba dalej pokryta śniegiem ale dzisiaj zobaczyłam malusiego rannika w miejscu gdzie śnieg się stopił .Sporo pąków przy bordowym ciemierniku dobrze ,że liście skutecznie je chronią.Gdy słonko zaświeci zaraz żyć się chce i
się raduje

MARTUSIU nie wiem dlaczego ciemierniki nie kwitły możliwe że miały zbyt sucho w lecie i dlatego nie zawiązały pąków inne lata kwitły .Mam je w paru miejscach i wszędzie była klapa

JOLU też nie mam etykiet dlatego czasem muszę sie posiłkować fotkami z poprzednich lat w trakcie podpisywania fotek .Sporo nazw mam jednak w głowie, bo prawie niczego już nie kupuję .

Życzę wszystkim
weekendu

MARTUSIU nie wiem dlaczego ciemierniki nie kwitły możliwe że miały zbyt sucho w lecie i dlatego nie zawiązały pąków inne lata kwitły .Mam je w paru miejscach i wszędzie była klapa

JOLU też nie mam etykiet dlatego czasem muszę sie posiłkować fotkami z poprzednich lat w trakcie podpisywania fotek .Sporo nazw mam jednak w głowie, bo prawie niczego już nie kupuję .

Życzę wszystkim

- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
Jadziu przepiękne zdjęcia ubiegłorocznej wiosny
, ale u Ciebie już można się jej spodziewać lada moment
Pozdrawiam cieplutko

Pozdrawiam cieplutko

Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Przydomowy ogród emerytki
- Beaby
Wszystko na to, Jadziu wskazuje, że wiosna nadrobi.
U mnie już widać iryski żyłkowane, tzn. kolor ich kwiatów.
Jest ciepło i słonecznie, u Ciebie chyba także.
Pozdrawiam.
U mnie już widać iryski żyłkowane, tzn. kolor ich kwiatów.

Jest ciepło i słonecznie, u Ciebie chyba także.
Pozdrawiam.

- JAKUCH

Witam serdecznie miłych gości tym niepozornym zwiastunem nadchodzącej wiosny

BEATKO kochana

HALINKO mam nadzieję że tegoroczna wiosną będzie również obfitowała w kwiaty szczególnie w krokusy ,ale widzę ze posadzone w donicach narcyzy już pokazują swoje kiełki .Oby już nie przyszły wielkie przymrozki

- Beaby
Jadziu, jakiż fotogeniczny ten pierwszy zwiastun wiosny. Widzisz jak szybko przebiśniegi się rozszalały?
Dobrze piszesz - sama radość! Z lewizji także
Wiem, że nie zerkasz na długoterminowe pogody, a ja non stop
To tylko tak szepnę, że nie powinno być jak na razie większych mrozów. Na minusie tylko nocki, ale lekko.
Samych dobrych chwil życzę
Dobrze piszesz - sama radość! Z lewizji także

Wiem, że nie zerkasz na długoterminowe pogody, a ja non stop

Samych dobrych chwil życzę

- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
Jadziu cudowne są Twoje zwiastuny wiosny
, ja u siebie poczekam na nie chyba do maja 
Pozdrawiam i dużo