Ogród zielonej
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród zielonej
Lucnko miło, że zaglądasz.
Zginęła moja wpłata do F. i usiłuję to wyjaśnić. Mam dość hostingów. 
- Black Rose

- Od: 5 cze 2017, o 15:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przecież z F. można korzystać za darmo.
Ja tak robię i moje zdjęcia są widoczne.
Ja tak robię i moje zdjęcia są widoczne.
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Soniu, ja też korzystam z Fotosika bezpłatnie.

- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Sonia opłaca przechowywanie swoich zdjęć na koncie w F. Bezpłatnie F. tylko przesyła zdjęcia na serwer FO.

- cyma2704

Maryniu najserdeczniejsze dzięki za instrukcję wstawiania bezpłatnych zdjęć.
Lucynko, Ula dziękuję,
już Marynia mnie nauczyła.
Napisałam do F., może znajdą moje wpłaty i uda się odzyskać zdjęcia.
W warzywniku wszystko rośnie ładnie.

Donice na schodach.

Moje szaleństwo rozmnażania trwa nieprzerwanie.
Pod cisami setki siewek, więc trochę posadziłam, może dla wnuków urosną.
Ponad dwadzieścia odkładów hortensji rośnie dla synowych. Jak nie zechcą wystawię przy ulicy, może ktoś weźmie.

Lucynko, Ula dziękuję,
W warzywniku wszystko rośnie ładnie.

Donice na schodach.

Moje szaleństwo rozmnażania trwa nieprzerwanie.
Ponad dwadzieścia odkładów hortensji rośnie dla synowych. Jak nie zechcą wystawię przy ulicy, może ktoś weźmie.

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ale letni, kolorowy zawrót głowy!
Bardzo energetycznie, tak jak i ja lubię:)
Lilie prześliczne, jeżówki rozrośnięte, cudne, róże przepiękne odmiany i kwitnienia .
Do tego piekne dalie, trawy ,,,ummm bardzo bogaty i różnorodny masz ogród Soniu
Pozdrawiam
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Witaj.
Wreszcie widać zdjęcia i oczywiście tak piękne że nie sposób się na nie napatrzeć. Nawet takie ogórki potrafisz ładnie sfotografować. Ja nie mam takich umiejętności
Letnie rabaty piękne, a kępy jeżówek obłędne. A przedszkole bardzo liczne.
Cieszę się że napisałaś o rzodkiewce strąkowej. Nawet pomyślałam żeby uprawiać ją w przyszłym roku, ale jak ona ma takie gabaryty to już jej nie chce. Tradycyjna rzodkiewka mi wystarczy
Wreszcie widać zdjęcia i oczywiście tak piękne że nie sposób się na nie napatrzeć. Nawet takie ogórki potrafisz ładnie sfotografować. Ja nie mam takich umiejętności
Letnie rabaty piękne, a kępy jeżówek obłędne. A przedszkole bardzo liczne.
Cieszę się że napisałaś o rzodkiewce strąkowej. Nawet pomyślałam żeby uprawiać ją w przyszłym roku, ale jak ona ma takie gabaryty to już jej nie chce. Tradycyjna rzodkiewka mi wystarczy
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Soniu, cieszę się, że mogę oglądać zdjęcia Twego ogrodu, a jest co podziwiać.
Ogóreczki i u mnie już dorodne, nie tylko zjadamy na bieżąco, ale i już kiszenie rozpoczęte, natomiast pomidorki pewnie takie jak Twoje, tzn. dużo ich, owoce jednak jeszcze zielone. Choć dzisiaj zauważyłam dwa zmieniające kolor, będzie więc okazja na pierwsze smakowanie. Fasolkę też już wcinamy.
Widzę piękne poletka jeżówek, śliczne dalie i hortensje, bielusieńką różyczkę tak obsypaną kwieciem, że prawie listków nie widać, bielutki kosmos i w ogóle piękne ogrodowe widoki.

Ogóreczki i u mnie już dorodne, nie tylko zjadamy na bieżąco, ale i już kiszenie rozpoczęte, natomiast pomidorki pewnie takie jak Twoje, tzn. dużo ich, owoce jednak jeszcze zielone. Choć dzisiaj zauważyłam dwa zmieniające kolor, będzie więc okazja na pierwsze smakowanie. Fasolkę też już wcinamy.
Widzę piękne poletka jeżówek, śliczne dalie i hortensje, bielusieńką różyczkę tak obsypaną kwieciem, że prawie listków nie widać, bielutki kosmos i w ogóle piękne ogrodowe widoki.

- jarha

- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Witaj Soniu
Trafiłam do Ciebie prosto z ogrodu Ani i widzę, że też masz problemy z Fotosikiem. Miałam tak kiedyś, ale to byla ewidentnie moja wina, bo zapomniałam zrobić opłatę w terminie
Czasem korzystam też z darmowego przesyłu zdjęć, ale nie umiem sobie poradzić z odwróceniem zdjęcia, które wgrało się bokiem
Wracając do Twojego ogrodu, to bardzo podobają mi się kępy jeżówek, które ślicznie wpasowują się w trawy i inne roślinki tworząc imponujące bogate kompozycje. A ten bordowy kwiat za zdjęciem hortensji to rudbekia? Fajny ma kolorek.
W warzywniku już masz co zbierać, u mnie na razie tylko fasolka gotowa do zbioru, ogórki siane 3 razy dopiero zaczynają kwitnąć a o pomidorach to szkoda pisać, walczylam z zarazą, zobaczymy z jakim skutkiem.
Szkoda, że Twoje wcześniejsze zdjęcia są niedostępne, bo sądząc po wpisach byłoby co oglądać.
Jeśli masz ochotę to zapraszam do mojego wątku
Trafiłam do Ciebie prosto z ogrodu Ani i widzę, że też masz problemy z Fotosikiem. Miałam tak kiedyś, ale to byla ewidentnie moja wina, bo zapomniałam zrobić opłatę w terminie
Wracając do Twojego ogrodu, to bardzo podobają mi się kępy jeżówek, które ślicznie wpasowują się w trawy i inne roślinki tworząc imponujące bogate kompozycje. A ten bordowy kwiat za zdjęciem hortensji to rudbekia? Fajny ma kolorek.
W warzywniku już masz co zbierać, u mnie na razie tylko fasolka gotowa do zbioru, ogórki siane 3 razy dopiero zaczynają kwitnąć a o pomidorach to szkoda pisać, walczylam z zarazą, zobaczymy z jakim skutkiem.
Szkoda, że Twoje wcześniejsze zdjęcia są niedostępne, bo sądząc po wpisach byłoby co oglądać.
Jeśli masz ochotę to zapraszam do mojego wątku
-
isia60
- 200p

- Od: 22 sie 2016, o 20:06
Soniu!
Jak zwykle pięknie u Ciebie ...Piękne wszystko ale szczególnie jeżówki.Cudna ta zielono-fioletowa...Miałam taka w ubiegłym roku ale nie przetrwała zimy...Super ogród!Pozdrawiam!Pięknego weekendu!
Jak zwykle pięknie u Ciebie ...Piękne wszystko ale szczególnie jeżówki.Cudna ta zielono-fioletowa...Miałam taka w ubiegłym roku ale nie przetrwała zimy...Super ogród!Pozdrawiam!Pięknego weekendu!
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- ewita44

- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Witaj Soniu
Ładny ten Twój ogrodowy widoczek.
Jeżówki, hortensje i białe różyczki (jaka to odmiana?) ładniutkie.
Pomidorki i ogórki już niedługo będą do schrupania
Ładny ten Twój ogrodowy widoczek.
Jeżówki, hortensje i białe różyczki (jaka to odmiana?) ładniutkie.
Pomidorki i ogórki już niedługo będą do schrupania
- cyma2704

Dziękuję za zaglądanie i miłe słowa o moim ogrodzie.
Upalny dzień. Biegałam z wnusiem po ogrodzie i ze zgrozą zobaczyłam, że uschło kilka jednorocznych.
Wieczorem włączyłam podlewanie, znowu zaczyna być sucho na rabatach.
Aniu tyle roślin teraz kwitnie, że trudno wybrać najładniejszą. Większość lilii niestety już wycięta, czekam na Casablankę, która kwitnie najpóźniej.

Wiolu miła jesteś,
ale fotografowanie nie jest moją mocną stroną. Czasem uda mi się zrobić ładne zdjęcie. Uwielbiam jeżówki i co roku kupuję kolejne. Wiosną czeka mnie przesadzanie, bo starsze się wyradzają i wymagaja odmłodzenia.
Rzodkiewką strąkową jestem rozczarowana, zajmuje dużo miejsca, a mało wykorzystuję jej strąki. Nasiona pozbieram gdyby ktoś miał ochotę poeksperymentować.

Lucynko ogórki tylko dwa, w dodatku w donicy. Jedynie na śniadanie starcza.
Wczoraj kupiłam na giełdzie hurtowej i zakisiłam ponad 30 słoików.
Kwiatów teraz mamy pod dostatkiem na rabatach. Niestety sucho i trochę cynii straciłam, w porę nie dojrzałam, że kompletnie nie mają wilgoci.
Róża to Aspirin. Wyjątkowo kwitnie, prawie nieprzerwanie.

Halszko miło Cię powitać.
Miałam nadzieję na łatwe wstawianie zdję, więc wykupiłam abonament w F. Niestety zaginęła kolejna wpłata i teraz straszą puste strony w wątku.
Bordowy kwiat to rudbekia Scherry Brandy. Niestety jednoroczna i nie wysiewa się u mnie. Bardzo mi się podoba, ale strasznie chimeryczna. Z wiosennych wysiewów udało mi się wyhodować jedną sztukę.
Już rezygnuję z niej.
Moje pomidory też mają jakieś plamy, ale poza obrywaniem liści, nic nie robię.
Do Twojego wątku zajrzę jutro, bo dzisiaj spędziłam dzień z dwuletnim wnusiem i jestem wykończona.

Isiu zielono fioletowa jeżówki to Green Twister, tegoroczny nabytek. Mam nadzieję, że ładnie się rozrośnie i będę mogła podzielić. Większość jeżówek mam z pojedynczych sztuk, kupionych lub podarowanych przez miłe forumki. Ubiegłoroczna zima była łaskawa dla jeżówek, wszystkie u mnie przetrwały.

Krysiu wygląd zacytowanej rabaty zupełnie przypadkowy.
Wiosną posadziłam nowe nabytki, ponieważ było miejsce po wykopanych bukszpanach, a nowe nasadzenia jeszcze małe. Chyba trochę ją zmodyfikuję.
Może nie trzeba się oglądać do tyłu, tylko cieszyć się bieżącymi kwitnieniami. Mam jednak nadzieję na odzyskanie zdjęć.

Ewuś biała róża to Aspirin. Wyjątkowo pięknie kwitnie, odkąd nie ma obok stale chorej Louis Odier jest zdrowa, mimo mokrego czerwca. W pąku ma lekko różowy odcień.
Mam mikro warzywnik, ale podstawowe warzywa co roku jemy z własnej uprawy, a nawet udaje się zrobić trochę zapasów.
Na hortensje czekam z niecierpliwością. Mam ich 27,
ale w tym roku spóźnione trochę.

Upalny dzień. Biegałam z wnusiem po ogrodzie i ze zgrozą zobaczyłam, że uschło kilka jednorocznych.
Aniu tyle roślin teraz kwitnie, że trudno wybrać najładniejszą. Większość lilii niestety już wycięta, czekam na Casablankę, która kwitnie najpóźniej.

Wiolu miła jesteś,
Rzodkiewką strąkową jestem rozczarowana, zajmuje dużo miejsca, a mało wykorzystuję jej strąki. Nasiona pozbieram gdyby ktoś miał ochotę poeksperymentować.

Lucynko ogórki tylko dwa, w dodatku w donicy. Jedynie na śniadanie starcza.
Kwiatów teraz mamy pod dostatkiem na rabatach. Niestety sucho i trochę cynii straciłam, w porę nie dojrzałam, że kompletnie nie mają wilgoci.
Róża to Aspirin. Wyjątkowo kwitnie, prawie nieprzerwanie.

Halszko miło Cię powitać.
Bordowy kwiat to rudbekia Scherry Brandy. Niestety jednoroczna i nie wysiewa się u mnie. Bardzo mi się podoba, ale strasznie chimeryczna. Z wiosennych wysiewów udało mi się wyhodować jedną sztukę.
Moje pomidory też mają jakieś plamy, ale poza obrywaniem liści, nic nie robię.
Do Twojego wątku zajrzę jutro, bo dzisiaj spędziłam dzień z dwuletnim wnusiem i jestem wykończona.

Isiu zielono fioletowa jeżówki to Green Twister, tegoroczny nabytek. Mam nadzieję, że ładnie się rozrośnie i będę mogła podzielić. Większość jeżówek mam z pojedynczych sztuk, kupionych lub podarowanych przez miłe forumki. Ubiegłoroczna zima była łaskawa dla jeżówek, wszystkie u mnie przetrwały.

Krysiu wygląd zacytowanej rabaty zupełnie przypadkowy.
Może nie trzeba się oglądać do tyłu, tylko cieszyć się bieżącymi kwitnieniami. Mam jednak nadzieję na odzyskanie zdjęć.

Ewuś biała róża to Aspirin. Wyjątkowo pięknie kwitnie, odkąd nie ma obok stale chorej Louis Odier jest zdrowa, mimo mokrego czerwca. W pąku ma lekko różowy odcień.
Mam mikro warzywnik, ale podstawowe warzywa co roku jemy z własnej uprawy, a nawet udaje się zrobić trochę zapasów.
Na hortensje czekam z niecierpliwością. Mam ich 27,

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Cudna ta ostania dalia.
Jeżówkowy czas jest piękny i wyjątkowy
Masz piękne odmiany.
cynie, bodziszki wszystko pięknie kwitnie.
Ja tez przerabiam co raz ogórki.
Pozdrawiam serdecznie
Jeżówkowy czas jest piękny i wyjątkowy
cynie, bodziszki wszystko pięknie kwitnie.
Ja tez przerabiam co raz ogórki.
Pozdrawiam serdecznie
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Soniu bardzo mi miło, że się przydałam... 
Jeżówki podziwiam Twoje
bo u mnie w ilościach śladowych.. Nie zliczę ile odmian przewinęło się w moim ogródku..
Miłego weekendu!

Jeżówki podziwiam Twoje
Miłego weekendu!