Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Lucnko miło, że zaglądasz. ;:196 Zginęła moja wpłata do F. i usiłuję to wyjaśnić. Mam dość hostingów. ;:223
Awatar użytkownika
Black Rose
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2017, o 15:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przecież z F. można korzystać za darmo.
Ja tak robię i moje zdjęcia są widoczne.
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Soniu, ja też korzystam z Fotosika bezpłatnie. ;:108
;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Sonia opłaca przechowywanie swoich zdjęć na koncie w F. Bezpłatnie F. tylko przesyła zdjęcia na serwer FO.

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu najserdeczniejsze dzięki za instrukcję wstawiania bezpłatnych zdjęć. ;:cm ;:cm ;:cm

Lucynko, Ula dziękuję, ;:196 już Marynia mnie nauczyła. :tan Napisałam do F., może znajdą moje wpłaty i uda się odzyskać zdjęcia. ;:131

W warzywniku wszystko rośnie ładnie.

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Donice na schodach.

Obrazek

Obrazek

Moje szaleństwo rozmnażania trwa nieprzerwanie. ;:14 Pod cisami setki siewek, więc trochę posadziłam, może dla wnuków urosną. ;:306
Ponad dwadzieścia odkładów hortensji rośnie dla synowych. Jak nie zechcą wystawię przy ulicy, może ktoś weźmie. ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ale letni, kolorowy zawrót głowy! ;:138
Bardzo energetycznie, tak jak i ja lubię:)
Lilie prześliczne, jeżówki rozrośnięte, cudne, róże przepiękne odmiany i kwitnienia .
Do tego piekne dalie, trawy ,,,ummm bardzo bogaty i różnorodny masz ogród Soniu ;:180
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj.
Wreszcie widać zdjęcia i oczywiście tak piękne że nie sposób się na nie napatrzeć. Nawet takie ogórki potrafisz ładnie sfotografować. Ja nie mam takich umiejętności :)
Letnie rabaty piękne, a kępy jeżówek obłędne. A przedszkole bardzo liczne.
Cieszę się że napisałaś o rzodkiewce strąkowej. Nawet pomyślałam żeby uprawiać ją w przyszłym roku, ale jak ona ma takie gabaryty to już jej nie chce. Tradycyjna rzodkiewka mi wystarczy :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Soniu, cieszę się, że mogę oglądać zdjęcia Twego ogrodu, a jest co podziwiać. ;:303
Ogóreczki i u mnie już dorodne, nie tylko zjadamy na bieżąco, ale i już kiszenie rozpoczęte, natomiast pomidorki pewnie takie jak Twoje, tzn. dużo ich, owoce jednak jeszcze zielone. Choć dzisiaj zauważyłam dwa zmieniające kolor, będzie więc okazja na pierwsze smakowanie. Fasolkę też już wcinamy. ;:108

Widzę piękne poletka jeżówek, śliczne dalie i hortensje, bielusieńką różyczkę tak obsypaną kwieciem, że prawie listków nie widać, bielutki kosmos i w ogóle piękne ogrodowe widoki. ;:138 ;:138 ;:138
;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Witaj Soniu :wit
Trafiłam do Ciebie prosto z ogrodu Ani i widzę, że też masz problemy z Fotosikiem. Miałam tak kiedyś, ale to byla ewidentnie moja wina, bo zapomniałam zrobić opłatę w terminie :wink: Czasem korzystam też z darmowego przesyłu zdjęć, ale nie umiem sobie poradzić z odwróceniem zdjęcia, które wgrało się bokiem ;:7
Wracając do Twojego ogrodu, to bardzo podobają mi się kępy jeżówek, które ślicznie wpasowują się w trawy i inne roślinki tworząc imponujące bogate kompozycje. A ten bordowy kwiat za zdjęciem hortensji to rudbekia? Fajny ma kolorek.
W warzywniku już masz co zbierać, u mnie na razie tylko fasolka gotowa do zbioru, ogórki siane 3 razy dopiero zaczynają kwitnąć a o pomidorach to szkoda pisać, walczylam z zarazą, zobaczymy z jakim skutkiem.
Szkoda, że Twoje wcześniejsze zdjęcia są niedostępne, bo sądząc po wpisach byłoby co oglądać.
Jeśli masz ochotę to zapraszam do mojego wątku :D
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
isia60
200p
200p
Od: 22 sie 2016, o 20:06

Post »

Soniu! :wit
Jak zwykle pięknie u Ciebie ...Piękne wszystko ale szczególnie jeżówki.Cudna ta zielono-fioletowa...Miałam taka w ubiegłym roku ale nie przetrwała zimy...Super ogród!Pozdrawiam!Pięknego weekendu!
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Soniu

Szkoda że nie mogę oglądnąć zdjęć z wcześniejszych stron, bo mam trochę zaległości, zawsze podziwiam porządeczek w Twoim ogrodzie ;:138 Teraz jest czas Jezówek, a u Ciebie one fantastycznie rosną ;:108 Trawki wspaniale się komponują z nimi.
To zdjęcie jest bajeczne ;:167

Obrazek

Pozdrawiam i życzę miłego ogródkowania ;:196
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Witaj Soniu
Ładny ten Twój ogrodowy widoczek.
Jeżówki, hortensje i białe różyczki (jaka to odmiana?) ładniutkie.
Pomidorki i ogórki już niedługo będą do schrupania ;:173
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za zaglądanie i miłe słowa o moim ogrodzie. ;:196

Upalny dzień. Biegałam z wnusiem po ogrodzie i ze zgrozą zobaczyłam, że uschło kilka jednorocznych. ;:202 Wieczorem włączyłam podlewanie, znowu zaczyna być sucho na rabatach.

Aniu tyle roślin teraz kwitnie, że trudno wybrać najładniejszą. Większość lilii niestety już wycięta, czekam na Casablankę, która kwitnie najpóźniej. ;:65

Obrazek

Obrazek

Wiolu miła jesteś, ;:196 ale fotografowanie nie jest moją mocną stroną. Czasem uda mi się zrobić ładne zdjęcie. Uwielbiam jeżówki i co roku kupuję kolejne. Wiosną czeka mnie przesadzanie, bo starsze się wyradzają i wymagaja odmłodzenia. ;:108
Rzodkiewką strąkową jestem rozczarowana, zajmuje dużo miejsca, a mało wykorzystuję jej strąki. Nasiona pozbieram gdyby ktoś miał ochotę poeksperymentować. ;:131

Obrazek

Obrazek

Lucynko ogórki tylko dwa, w dodatku w donicy. Jedynie na śniadanie starcza. ;:173 Wczoraj kupiłam na giełdzie hurtowej i zakisiłam ponad 30 słoików.
Kwiatów teraz mamy pod dostatkiem na rabatach. Niestety sucho i trochę cynii straciłam, w porę nie dojrzałam, że kompletnie nie mają wilgoci.
Róża to Aspirin. Wyjątkowo kwitnie, prawie nieprzerwanie.

Obrazek

Obrazek

Halszko miło Cię powitać. ;:196 Miałam nadzieję na łatwe wstawianie zdję, więc wykupiłam abonament w F. Niestety zaginęła kolejna wpłata i teraz straszą puste strony w wątku.
Bordowy kwiat to rudbekia Scherry Brandy. Niestety jednoroczna i nie wysiewa się u mnie. Bardzo mi się podoba, ale strasznie chimeryczna. Z wiosennych wysiewów udało mi się wyhodować jedną sztukę. ;:222 Już rezygnuję z niej.
Moje pomidory też mają jakieś plamy, ale poza obrywaniem liści, nic nie robię.
Do Twojego wątku zajrzę jutro, bo dzisiaj spędziłam dzień z dwuletnim wnusiem i jestem wykończona. ;:173

Obrazek

Obrazek

Isiu zielono fioletowa jeżówki to Green Twister, tegoroczny nabytek. Mam nadzieję, że ładnie się rozrośnie i będę mogła podzielić. Większość jeżówek mam z pojedynczych sztuk, kupionych lub podarowanych przez miłe forumki. Ubiegłoroczna zima była łaskawa dla jeżówek, wszystkie u mnie przetrwały. ;:215

Obrazek

Obrazek

Krysiu wygląd zacytowanej rabaty zupełnie przypadkowy. :D Wiosną posadziłam nowe nabytki, ponieważ było miejsce po wykopanych bukszpanach, a nowe nasadzenia jeszcze małe. Chyba trochę ją zmodyfikuję. ;:218
Może nie trzeba się oglądać do tyłu, tylko cieszyć się bieżącymi kwitnieniami. Mam jednak nadzieję na odzyskanie zdjęć. ;:108

Obrazek

Obrazek

Ewuś biała róża to Aspirin. Wyjątkowo pięknie kwitnie, odkąd nie ma obok stale chorej Louis Odier jest zdrowa, mimo mokrego czerwca. W pąku ma lekko różowy odcień.
Mam mikro warzywnik, ale podstawowe warzywa co roku jemy z własnej uprawy, a nawet udaje się zrobić trochę zapasów.
Na hortensje czekam z niecierpliwością. Mam ich 27, :roll: ale w tym roku spóźnione trochę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Cudna ta ostania dalia.
Jeżówkowy czas jest piękny i wyjątkowy ;:215 Masz piękne odmiany.
cynie, bodziszki wszystko pięknie kwitnie.
Ja tez przerabiam co raz ogórki.
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Soniu bardzo mi miło, że się przydałam... :D
Jeżówki podziwiam Twoje ;:215 bo u mnie w ilościach śladowych.. Nie zliczę ile odmian przewinęło się w moim ogródku.. :roll: ;:222

Miłego weekendu! ;:196

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”