Storczyki Storczykowej

Zablokowany
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Storczykowa pisze:... pare kwitnie Phalaenopsisów i to wszystko. nie rosną jeszcze żadne nowe pędziki ...
Praca z roślinami i grzebanie w ziemi, to szkoła cierpliwości i pokory ;:228
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale za to ile radochy :P :P :P
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ja lubię mieć wszystko od razu, nienawidzę długo czekać. na Vandę czekam ponad 3 lata i już straciłam cierpliwość i wiarę w to, że będę ją kiedyś miała... na poprzedniej wystawie byłam wściekła i zrozpaczona, że nie mogłam sobie kupić tamtej. bo tamta była idealna. dokładnie taka, o jakiej marzę. kwiaty miała ogromne i z bardzo wyraźną kratką. gdyby była tańsza, być może teraz stałaby na moim oknie. do wystawy są jeszcze 2 tygodnie a ja coraz częściej o niej myślę i odkreślam dni na kartce. w zeszłym roku odkreślałam na 2 miesiące przed wystawą, gdy tylko dowiedziałam się kiedy będzie.
tym razem chiałabym:
- Vandę!
- Phal. z listkami w kropki
- jakieś Phal. hybrydy
equestrisa sobie odpuszczę, bo wątpię, by T. mi go pozwolił kupić. On woli zwykłe Phalaenopsisy, takie dość spore.
a z Phal. hybyryd to nie wiem jakie bym chciała, zależy, jakie mi się spodobają. Najlepiej żeby były takie, jakich jeszcze nie mam.
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p
Od: 29 mar 2008, o 21:51

Post »

oj nie Trać wiary , Jak Vanda jest taka droga i T. nie chce Ci jej kupić to pooszczędzaj troszke pieniądze rodzice na pewno dają ci kieszonkowe .możne nie na tej wystawie ale następnej będziesz ją miała!
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nie dają, a poza tym ja też wiem, że 160 to przesada. chciałabym Vandę na tej wystawie, bo czekam już stanowczo za długo. przed każdą wystawą marzę o tym, by kupić niebieską Vandę, ale jeszcze mi się to nie udało. wprawdzie ze 3 razy kupowałam Vandy na wystawie, ale to nie były te wymarzone. kupiłam je, żeby nie wyjść z pustymi rekami i jakoś pocieszyć się po tym, że nie udało mi się kupić niebieskiej. mam nadzieję, że teraz będzie bardzo dużo Phalaenopsisów i Vand, żeby i dla mnie jakaś Vanda została.
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Duśka ja Vandę czy jakąś vandowata roślinę widziałam tylko dwa razy w LM po 128 zł. i też nie kupiłam, bo to stanowczo za drogo, chociaż mam w skarpecie zaoszczędzone pieniądze na małe przyjemności to jednak rozsądnie trzeba podchodzić do pewnych spraw ;:225 wierzę, że kiedyś spełni się nasze marzenie o Vandzie i obie kupimy za rozsądną cenę ;:333
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

za 2 tygodnie jest wystawa, może tam będzie... za 100 zł jeszcze mogę kupić, ale za 120 to już raczej nie.

a tak poza tym kupiłam sobiedzisiaj tego Phalaenopsisa o którym wspominałam kilka dni temu. jest duży, ma długą łodygę, a kwiaty mają gdzieś 12,5 cm. kwiaty są ciemnorózowe. jeszcze dzisiaj wstawię jego fotki. od paru dni prosiłam R. by mi go pozwolili kupić. niby zwyczajny Phalaenopsis, a taki niezwykły. mi się bardzo podoba.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Duśka, czekamy na fotki :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

niestery dzisiaj raczej nie dam, bo w aparacie się skończyła bateria i nie mam jak wrzucić fotek na kompa. sama nie umiem wymienić baterii. fotki mam zrobione już, ale nie moge wrzucić :///// ale Phalaenopsis jest naprawdę piękny, ma duże, ciemnoróżowe kwiaty.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jednak udało mi się wstawić fotki na kompa, więc dam je też na forum:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37

Post »

Jakiez ty masz pieknosci u siebie,jestem pod wrazeniem :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne kwiaty, ale wstawiaj większe zdjęcia, wtedy bardziej można nacieszyć się ich urodą
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

Storczykowa śliczne te twoje Phalaenopsisy :D
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Same cudeńka :shock: :shock: :shock: a najnowszy rzeczywiście uroczy :D wygląda jak mój pierwszy falenopsis :P
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p
Od: 29 mar 2008, o 21:51

Post »

Piękności Śliczności! Cudeńka!
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”