Praca z roślinami i grzebanie w ziemi, to szkoła cierpliwości i pokory ;:228Storczykowa pisze:... pare kwitnie Phalaenopsisów i to wszystko. nie rosną jeszcze żadne nowe pędziki ...
Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja lubię mieć wszystko od razu, nienawidzę długo czekać. na Vandę czekam ponad 3 lata i już straciłam cierpliwość i wiarę w to, że będę ją kiedyś miała... na poprzedniej wystawie byłam wściekła i zrozpaczona, że nie mogłam sobie kupić tamtej. bo tamta była idealna. dokładnie taka, o jakiej marzę. kwiaty miała ogromne i z bardzo wyraźną kratką. gdyby była tańsza, być może teraz stałaby na moim oknie. do wystawy są jeszcze 2 tygodnie a ja coraz częściej o niej myślę i odkreślam dni na kartce. w zeszłym roku odkreślałam na 2 miesiące przed wystawą, gdy tylko dowiedziałam się kiedy będzie.
tym razem chiałabym:
- Vandę!
- Phal. z listkami w kropki
- jakieś Phal. hybrydy
equestrisa sobie odpuszczę, bo wątpię, by T. mi go pozwolił kupić. On woli zwykłe Phalaenopsisy, takie dość spore.
a z Phal. hybyryd to nie wiem jakie bym chciała, zależy, jakie mi się spodobają. Najlepiej żeby były takie, jakich jeszcze nie mam.
tym razem chiałabym:
- Vandę!
- Phal. z listkami w kropki
- jakieś Phal. hybrydy
equestrisa sobie odpuszczę, bo wątpię, by T. mi go pozwolił kupić. On woli zwykłe Phalaenopsisy, takie dość spore.
a z Phal. hybyryd to nie wiem jakie bym chciała, zależy, jakie mi się spodobają. Najlepiej żeby były takie, jakich jeszcze nie mam.
- Storczykowa

nie dają, a poza tym ja też wiem, że 160 to przesada. chciałabym Vandę na tej wystawie, bo czekam już stanowczo za długo. przed każdą wystawą marzę o tym, by kupić niebieską Vandę, ale jeszcze mi się to nie udało. wprawdzie ze 3 razy kupowałam Vandy na wystawie, ale to nie były te wymarzone. kupiłam je, żeby nie wyjść z pustymi rekami i jakoś pocieszyć się po tym, że nie udało mi się kupić niebieskiej. mam nadzieję, że teraz będzie bardzo dużo Phalaenopsisów i Vand, żeby i dla mnie jakaś Vanda została.
Duśka ja Vandę czy jakąś vandowata roślinę widziałam tylko dwa razy w LM po 128 zł. i też nie kupiłam, bo to stanowczo za drogo, chociaż mam w skarpecie zaoszczędzone pieniądze na małe przyjemności to jednak rozsądnie trzeba podchodzić do pewnych spraw ;:225 wierzę, że kiedyś spełni się nasze marzenie o Vandzie i obie kupimy za rozsądną cenę 
- Storczykowa

za 2 tygodnie jest wystawa, może tam będzie... za 100 zł jeszcze mogę kupić, ale za 120 to już raczej nie.
a tak poza tym kupiłam sobiedzisiaj tego Phalaenopsisa o którym wspominałam kilka dni temu. jest duży, ma długą łodygę, a kwiaty mają gdzieś 12,5 cm. kwiaty są ciemnorózowe. jeszcze dzisiaj wstawię jego fotki. od paru dni prosiłam R. by mi go pozwolili kupić. niby zwyczajny Phalaenopsis, a taki niezwykły. mi się bardzo podoba.
a tak poza tym kupiłam sobiedzisiaj tego Phalaenopsisa o którym wspominałam kilka dni temu. jest duży, ma długą łodygę, a kwiaty mają gdzieś 12,5 cm. kwiaty są ciemnorózowe. jeszcze dzisiaj wstawię jego fotki. od paru dni prosiłam R. by mi go pozwolili kupić. niby zwyczajny Phalaenopsis, a taki niezwykły. mi się bardzo podoba.
- Storczykowa

- Storczykowa

-
Orchideomaniak
- 500p

- Od: 19 sie 2008, o 21:59