Wiejski ogród Ewy cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród Ewy cz.3

Post »

Dobry wieczór Ewuniu!
Ja też po kilku godzinach w ogrodzie...zadowolona i umęczona :D
Zrobiłam sadzonkę z białego wysokiego michałka dla Ciebie, bo wichura Ci go załatwiła. Floksy ładnie powychodziły to po świętach dam Ci zajęcie :lol: a na razie zajmij się domem ;:168
Nie pamiętam jaki kolor ciemiernika przywiozłam, wiem że jeden z nich Julci zakwitł a drugi (inny kolor) nie. Mam mnóstwo siewek to jak przytulisz to wyślę znowu będzie niespodzianka :;230
Ja też dzisiaj ciachałam trawy, został jeszcze olbrzymi miskant :wink: a nowych gałęzi do spalenia nawiozłam ;:oj Stwierdziłam że stary ogród tak ma tych chabazi , gałęzi i traw trzeba się naciąć nawozić ;:185 jest roboty!
Kolorki wiosenne cudne! moje krokuski chudzielce, ale też je lubię :lol:
Ciemiernik śliczny, brateczki też, a te drobniusie od Ciebie są i może zakwitną.
Miłej i spokojnej niedzieli Ewuniu ;:196
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewuniu, widzę, ze i u Ciebie wiosna w pełni. Na razie mamy namiastkę pracy w ogrodzie. Jeszcze troszkę i damy czadu. Byle w końcu ta wiosna przyszła. ;:223
Ciemierniki masz ładne. ;:215 Bratki masz już swoje? Czy takie sklepowe?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Nie martw się pogoda poprawi się za jakiś czas i będzie cieplej ;:333 . U Ciebie kwitnie już sporo roślin więc zimno im nie straszne. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ewuniu uśmiechnięte buźki bratków rozweselają nasze rabatki niestety przepikowane jesienią moje Rococo jeszcze nie wykazują oznak życia .Jednak te w doniczce ładnie sie zakorzeniły i chyba szybciej zakwitną. Prymulki dalej śpią
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ewuniu piękne kwiatuszki cebulicy , bratków , ciemiernika i itd. ;:63 ;:63 tylko słoneczka im trzeba a Tobie zdrówka czego Ci życzę z całego serca ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Jak tu wiosnę wkraczającą widać, cudne ujęcia oby słoneczko doświetlało a ma być od środy. ;:138
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu kolorowo u Ciebie. U mnie kilka krokusów zaledwie kwitnie i nie są okazałe. Szaro buro i ponuro jeszcze. Ale też popracowałam w weekend, zakwasy są to znaczy dobrze robota wykonana.
Za kwiaty się jeszcze nie biorę, róże zostawiam, bo u mnie zimno, mroźno w nocy. Na razie powstał sad, 8 drzewek plus już 3 rosnące, nie wiem czy można to nazwać sadem :D . Na owoce raczej się nie nastawiam, bo ciężkie warunki dla sadu, ale liczę na piękne kwitnące wiśnie, jabłonie, śliwy -to mi straczy. Już się nie mogę doczekać. W tym roku chociaż po kwiatuszku by się przydało.
Mówisz nornice szaleją, a u mnie kret tak się rozpanoszył, cały trawnik zryty, w święta będzie walka z kretami. ;:196
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Witaj Ewciu, wiosna przyszła.
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witam miłych gości. :wit
Już po świętach i czas wrócić do normalności. Na dzisiaj zaplanowałam sobie sporo pracy w ogrodzie, ale niewiele zrobiłam, bo wieje i pada deszcz, a czasem nawet grad. :?

Tereniu Inko pogoda nam niestety płata figle. Wtedy, gdy możemy popracować w ogrodzie, to warunki są kiepskie.
W święta było cudnie, a dzisiaj już kiepsko.
Ja też zastanawiam się nad cięciem róż i chyba po mału zacznę , bo potem będzie jeszcze gorzej ogarnąć wszystko. :wink:
Pozdrawiam :wit

Marysiu moja dobra duszko. ;:196 Ciemierników na razie nie wysyłaj, bo nie wiadomo jakie jeszcze mam.
Biały michalek czy przetrwał, to się dopiero okaże, bo teraz nie mam pojęcia który to był.
Gałęzi i u mnie dostatek, bo muszę mocno wszystko ciąć, a i tak to co zostaje ma poranioną korę. Na dziś planowałam ognisko, ale za bardzo wieje.
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę słoneczka. :wit

Dorotko wiosna przyszła, ale dzisiaj u mnie posypała gradem.
Bratki to samosiejki. Rozsiewają mi się w różnych dziwnych miejscach. :wit

Ewelinko wiem, że będzie ciepłej, a nawet gorąco, ale chce się już .....natychmiast wpakować łapki w wilgotną ziemię. :wink: :wit

Jadziu moje bratki to samosiejki.Rococo kiedyś też siałam, ale jednak wolę te drobne. Prymulki u mnie tylko niektóre się obudziły. Reszta jeszcze śpi.
Pozdrawiam serdecznie. :wit

Tereniu TerDob cebulica jakimś sposobem mi wybywa. Miałam jej więcej, ale pewnie myszowate zrobiły sobie ucztę.
Tobie też życzę zdrówka, bo ono nam najbardziej potrzebne. :wit

Kasiulko słoneczko było, ale do wczoraj. :lol:
Dzisiaj już mniej ciekawie, ale miejmy nadzieję, że niedługo będzie lepiej. :wit

Dorotko DTJ sadek sadzisz? Ja to mam już za sobą, bo wszystkie drzewka owocowe są zjadane w pierwszej kolejnosci. Zostały tylko dwie grusze i dwie śliwy, a reszta zastrugana jak ołówek.
Masz kopce, ale to mniejsze zło. Gorsze są dziury, bo ich mieszkańcy podgryzają nam roślinki, a krety czyszczą ogród z paskudnych robali.
Pozdrawiam serdecznie. :wit

Aniu WK wiosna przyszła, ale jeszcze ciut niemrawa po zimowym śnie. Najpierw się będzie myła w kroplach deszczu, potem osuszy włosy wiosennym wiatrem. Długo będzie je układała i czasem nawet zepnie mrozem opadające pukle.
Dopiero wtedy gdy już
będzie gotowa przywdzieje piękną suknię w kolorowe kwiaty. :D Na to jeszcze troszeczkę musimy poczekać. :wit

Kilka kolorków z wczoraj, bo dzisiaj szaro, buro i ponuro.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Beti u mnie już wiało, grzmialo, padało, a teraz mam tęczę. :wink:
Cudny wiosenny awatarek . :wit
Obrazek
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No tak! kto ma deszczyk to ma tęczę :D
Ewuniu to u mnie jeszcze tak dobrze nie ma ;:185 Bratki widzę przetrwały (jeden na pewno) ale nie kwitną, a reszta też jeszcze w marcu, bo u Ciebie kwiecień ;:224
Sadzonkę białego michałka już masz i na pewno w ogrodzie się zmieści, teraz czekam na hosty, ale dopiero jedna pokazuje kiełki. Jednak jak będzie tak ciepło, a i deszczyk podleje ciepły to wszystko buchnie :D Miałam już nic nie robić ale chyba wyjdę do ogrodu bo słońce świeci i po prostu mnie wyrywa z domu ;:306
Ściskam Ewciu i uważaj na siebie ! nie szalej ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

W taką cudna pogodę to grzech siedzieć w domu .Wczoraj i dzisiaj spędziłam na ogródku .Forsycje powoli rozchylają kwiaty, a ja już dzisiaj ścinałam róże i zabezpieczałam końcówki.Zauważyłam ,że jak po cięciu je zamaluję to lepiej się mają.Ewuniu piękna tęcza u mnie tylko z wiatrem przyszło parę kropel.Teraz rośliny potrzebują wody, bo wiatr wysusza glebę
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie dziś sporo padało, ale takich atrakcji jak burza i tęcza to nie dali ;:185
Śliczne te fiołki rogate ;:138 ale wyrywne - moje jeszcze w powijakach...
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Ewuniu ;:196 kolorowy Świat już jest u Ciebie nawet niebo Ci sprzyja he, he ja tylko miałam dzisiaj te przyjemność wątpliwą he, he że było burza.
A bratki to kwiatki z bajki. Śliczne są właśnie te samosiejki.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

U nas przez święta pięknie było. Dzisiaj też miałam wielkie plany w ogrodzie i nic z nich nie wyszło, bo deszcz cały czas padał. Ale burza? :?: Ja na burzę czekam z utęsknieniem. Bardzo lubię jak grzmi.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”