Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Post »

Margaretto bo ja sterroryzowałam rodzinę :;230 a tak na serio każdy robi co ma ochotę. Mój M robi wina w dymiony stoją w różnych miejscach i ja nic nie mówię, bo mam w tym interes ...właśnie tu jest wytłumaczenie. Przecież nie będziemy na stare lata uprzykrzać sobie życia i glansować podłogi, bo nie dla wszystkich tak wygląda szczęście :D
U mnie wali śniegiem 90 % dnia ;:oj
Dziękujemy za pozdrowienia ;:168

Małgosiu słońce chyba ze 2 godziny świeciło, a potem ;:oj Berbeć biedny już wiele przeszedł z Tobą ;:306
Moja szklarenka stoi w salonie :oops: bo gdzie ja bym to wszystko pomieściła. Chociaż muszę w przyszłym roku pomyśleć o przemeblowaniu mojego pokoju, ale tutaj światło jest do samej podłogi ;:3 Ja się nawet boję zaglądać do prognoz, bo zimno do 15 kwietnia na razie mi wystarcza Obrazek co się będę stresować.
Ucałowania dla dzielnego maluszka i jego mamy ogrodniczki ;:196

Marysiu odkładam większość na za rok jedynie wsadziłam te pomidorki w torfie i posieję sorgo, drzewko dyniowe i arbuz żółty ;:333 I trzymaj mnie za słowo, bo ja tak dalej pójdzie to muszę w mieszkaniu posiać większość zaplanowanych nasion ;:145 A jakbyś zrobiła półkę na wysięgniku ;:oj
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu mnie strasznie ciekawi czym ty robisz te swoje piękne wschody słońca ?! ;:oj

Co ty mówisz do 15 ma być tak właśnie ? ;:145
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Marysiu ilość rozsad ;:oj A ja myślałam,że mam dużo :lol: I jeszcze tyle nasion masz do wysiania ;:219
Ja swoimi gadżetami zajęłam 1/4 pokoju dziennego ;:224 Pod oknem stół ogrodowy,na nim szklarenka z rozsadami,obok niej też rozsady.Pod stołem balon z winem,a obok drugi stół z inkubatorem ;:173
U mnie też taka dziwna pogoda,ale dziś mi to nie przeszkadza.Bo od wczoraj mamy wolne od sadzenia lasu,ale we wtorek sadziliśmy kilka godzin w deszczu,śniegu i mocnym wietrze.Chyba nie muszę pisać jak się czułam ;:222
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mati aparatem fotograficznym już mnie kiedyś pytałeś (a ja odpowiedziałam :;230 ).
...no to sobie zobacz http://fr.meteovista.be/Europe/Pologne/ ... ia/4080202 w innej prognozie trochę zmienili, ale ja już nie wierzę :wink:

A wiesz Amelko że jak dzisiaj tak prało śniegiem to myślałam o Tobie ;:4 jak Ty biedna ten las sadzisz w śniegu!
Oprócz rozsad mam jeszcze rośliny doniczkowe i te ogrodowe przechowywane w domu. Już dzisiaj usłyszałam od M ile musiał myjąc okna naustawiać się doniczek :lol: Ja za to piekłam ciasta więc szybko przestał narzekać, bo słodkie to on lubi ;:333
Rok temu o tej porze wszystko poszło do tunelu i w domu można było świętować :tan
Tych przysłanych nasion w tym roku nie posieję, ale jeszcze z tych zaplanowanych mam sporo do posiania, a gdzie dyniowate ;:oj , kwiaty jednoroczne :?: Daj znać jak coś się wykluje, bo bardzo jestem ciekawa :D
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Kurcze i nie wiem kiedy i czym :;230 :!:
Jestem ateistą pogodowym i tyle ;:185 też chyba w nic nie uwierzę ... Ale satelita najlepiej pokazuje pogodę i to niebo które będzie jutro ! ;:138
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Marysiu,dziś wykopałem od znajomej żonkile takie jak Ty masz 'niby' ale z 6 łodyg jedna jest z pąkiem :? . Bałem się że urwie cebulki (dlatego przygotowałem szpadel) a okazało się że cebulki są ok 8 cm pod ziemią ;:138 a więc wykopałem z cebulkami i chyba całą bryłą korzeniową ;:138 . Ja sobie sadziłem a za mną i nad mną śnieżyca :;230
Podejrzewam że się przyjmą,bo tak samo rok temu wykopywałem te białe narcyzy kwitnące. Wszystkiego Najlepszego !
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mati u mnie taka biała poświata za oknem jak w styczniu ;:oj

Bartoszu przyjmą się na pewno, ja nieraz wykopuję bo wyjdą na ścieżkę i przesadzam dalej. Rosną i kwitną ;:215
Moje żonkile całkiem zasypane śniegiem ;:oj Ja również życzę dużo dobrego, a najwięcej słońca i niech już wreszcie ta zima się skończy ;:14
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,ale nas zasypało,u mnie też narcyzy pod pierzynką ,ale na święta utnę i w domu się rozwiną,całą ogrodową robotę wstrzymało,święta będą łóżeczkowe ;:306 i będzie palenie w piecach,zamiast spacerów i wycieczek ,ale nic nie poradzimy ,trzeba się dostosować,pozdrawiam i i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu donoszę : łazienka gotowa, dwa miesiące dorywczej roboty mojego syna amatora.Po problemach jakie miała koleżanka z fachowcami postanowiliśmy sami podjąć ten temat i jest zrobione, po świętach idą pod młot kuchnia i przedpokój.Mam nadzieje pogodzę remont z ogródkiem.
Podziwiam Twoje zasiewy ja tylko na jednym parapecie tylko warzywa,
Wesołych Świąt , dużo radości i wypoczynku. ;:180 ;:167 ;:167
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam z zimowej Małopolski nasypało i sypie!

Wszędzie mokry śnieg ;:oj
Obrazek

Ale słonko pokazało rąbek!

Obrazek

Martusiu ja już ucięłam narcyzów, bo miały pojechać na cmentarz, ale tak lało wtedy że nie odważyliśmy się wyjść z samochodu i narcyzy stoją w domu. Może w święta uda się podjechać :D Nasze kaloryfery dalej pracują a i kominek przygotowany na święta. Trzeba przyjąć z pokorą co mamy :lol: Pozdrawiam serdecznie i całuję ;:196

Irenko zazdroszczę, bo ja trafiłam na pijącego majstra z wszystko zaczęte a nic nie skończone. Dobrze, że to w mieszkaniu pod wynajem ;:131 Jestem pewna, że pogodzisz ogród z remontem bo w czasie remontu łazienki działeczka zrobiona na błysk ;:215 Dziękuję za życzenia i przesyłam serdeczności ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Oj, Marysiu życzenia białych świąt u Ciebie się spełniły, tylko z 3 miesięcznym opóźnieniem.
2 lata temu i u nas miała miejsce taka sytuacja. Nie pozostało nic innego tylko ulepić śniegowego zająca.
Obrazek
MIMO Wszystko Twojej rodzince wesołych i cieplutkich świąt życzę.
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Jacie... Czemu u mnie nie ma śniegu ?! :shock:
Wesołych ! ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Wesołych Świąt Marysiu :)

Chyba znów białe święta będą nie wtedy kiedy należy ;)
Srebrnygaj
100p
100p
Od: 14 lut 2014, o 11:53

Post »

Marysiu u nas cay czas sypie śnieg ;:oj . Marzyłam o białych świętach, ale nie tych ;:124 .
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu Droga !
Wszystko dlatego, bo tak rzadko wchodzisz na FO i dopiero teraz odczytałaś życzenia to się spełniły :;230
Zajączka nie widzę ;:185 ale jestem sobie w stanie wyobrazić wyglądając przez okno, bo mam stałe dostawy świeżego śniegu ;:oj ooo w podglądzie się pokazał ;:215 Dziękuję i wzajemnie ;:168

Mati serio nie masz śniegu? to przyjeżdżaj oddam za darmo :uszy Wspaniałych! ;:196 ;:196

Aguś białe, bielutkie! nawet zielone liście żonkili zasypane, choinki mają białe czapy, a na ścieżce w ogrodzie błoto ;:oj Dziękuję ;:4

Iwonko i ja nie o takich marzyłam, ale mam inne wyjście...nie mam ! To jakiś kataklizm w USA przestało sypać to przyszło do nas ;:14
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”