Moje ukochane kwiatuszki :)
- mniodkowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje ukochane kwiatuszki :)
Kochana sruu do kosza to nie wolno ;:78 tu na FO zawsze ktoś chętnie przygarnie i opłaci wysyłkę nawet
mi te zwykłe marketowe to po ok 2 miesiącach zakwitły, a jeden to chyba po 2 tyg, więc jakby nieprzerwanie pokazywał na co go stać przez prawie rok czasu... teraz coś poszedł w liście, wczoraj mu tą gęsią szyję obrobiłam
i niech Ewelinka powie, czy ja dobrze doczytałam gdzieś, że ze środka rozety trzeba wyciąć kilka listków aby fioła zmusić do kwitnienia
bo tak zrobiłam
czy dobrze - się okaże
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- fiskomp

- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Fajne maluchy, nowe liście to taki pokrzepiający widok po okresie oczekiwania 
Agusia ja nie mam szklarenki itp. Ostatnio odkrylam o co chodzi z ukorzenianiem w wodzie... Koncowka korzonka nie moze dotykac dna kieliszka, naczynia... Bo zgnije. Jak dynda w powietrzu to pusci korzonka. Listki ukorzenione wkladam w ziemie (wczesniej kladlam od razu do ziemi) w ciasna doniczke... I tu najlepsze sa plastikowe kielonki, ktore mam po fiolkach od Teresy. Liscie lubia mien ciasno i bardziej mokro niz sadzonki. Najlepsze jest to, ze dwa liscie w wodzie mi juz dzieci puscily. Gosia z forum zrobila plywajacy stateczek na styropianie i super jej sie ukorzenily.
Monisia dziekuje za rade z guzmania.
Sluchajcie nie moge dac jeszcze ogloszenia, ale piszcie mi powoli prv co kto by chcial za listko dostac ode mnie. Zrobie liste sobie juz.
Monisia dziekuje za rade z guzmania.
Sluchajcie nie moge dac jeszcze ogloszenia, ale piszcie mi powoli prv co kto by chcial za listko dostac ode mnie. Zrobie liste sobie juz.
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Cześć Ewelinko,
Jakby można było to proszę zapisz mnie na listki/sadzonki od białych fiołków pełnych jak Ślubny bukiet (przede wszystkim) i coś jak Sunkissed Rose. Po dwie sztuki listków lub sadzonek.
Buziaki
Jakby można było to proszę zapisz mnie na listki/sadzonki od białych fiołków pełnych jak Ślubny bukiet (przede wszystkim) i coś jak Sunkissed Rose. Po dwie sztuki listków lub sadzonek.
Buziaki
Kochana jeden bukiet jedzie do Lidki, drugi idzie do mojej mamy, a mam jeszcze tyle + 4 liście do obcięcia, żeby rozetkę zrównać
.

Prawy juz dla Lidki zaklepany, środkowy może być twój

Nie pamiętam komu miałam trzymać dzieciaka Bolusia.

Prawy juz dla Lidki zaklepany, środkowy może być twój

Nie pamiętam komu miałam trzymać dzieciaka Bolusia.

- meandrzejew
- 500p

- Od: 28 sie 2011, o 08:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelinko, to ja, to ja od baby-Boluś
, ale nęcisz tym Ślubnym Bukietem. Chyba się zapiszę na listek, albo sadzonkę jeśli jakaś jest.
Dobra, to wpisuję w kajet kogo baby Boluś jest
. Bo mi właśnie ostatni został
. Ślubnego bukietu to chyba dla "wszystkich" starczy

-
oszymanska
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 18 lut 2012, o 12:45
Ja oczywiście też ustawiam się w kolejce po sadzoneczkę lub listek
Mnie tez się takie cudeńko marzy, mogę więc ustawić się w kolejce po listeczek?
oraz le siostra królewny i ex exotica, w zależności, których nadmiar będziesz miała. Zajrzysz do mnie, może coś Ci wpadnie w oko, a jak nie to się dogadamy
oraz le siostra królewny i ex exotica, w zależności, których nadmiar będziesz miała. Zajrzysz do mnie, może coś Ci wpadnie w oko, a jak nie to się dogadamy
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Ewelina B pisze:Ostatnio odkrylam o co chodzi z ukorzenianiem w wodzie... Koncowka korzonka nie moze dotykac dna kieliszka, naczynia... Bo zgnije.
no tez to odkryłam już w tamtym roku
Ewelina B pisze:Listki ukorzenione wkladam w ziemie (wczesniej kladlam od razu do ziemi) w ciasna doniczke... I tu najlepsze sa plastikowe kielonki, ktore mam po fiolkach od Teresy.
aaa no właśnie, tu chyba jest cały sekret
Twoje sadzoneczki wyglądają uroczo
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
- IWONA1311

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Witaj Ewelinko 
Przychodzę z rewizytą, przejrzałam cały wątek i naprawdę masz już sporo ślicznych fiołków, ja mam tylko 6 bo chciałam tylko na kuchenny parapet, żeby nie stały wszędzie storczyki, na szczęscie nie złapał mnie wirus fiołkozy.
Przychodzę z rewizytą, przejrzałam cały wątek i naprawdę masz już sporo ślicznych fiołków, ja mam tylko 6 bo chciałam tylko na kuchenny parapet, żeby nie stały wszędzie storczyki, na szczęscie nie złapał mnie wirus fiołkozy.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
O...podział fiołeczków ;)
Polecam Wam Ślubny bukiet ma wielkie kwiaty, jak róże. I bardzo długo się utrzymują...
Polecam Wam Ślubny bukiet ma wielkie kwiaty, jak róże. I bardzo długo się utrzymują...
- IWONA1311

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Ewelinko jakiej wielkości (oczywiście tak mniej więcej) musi być rozetka fiołka żeby ją oddzielić?
Jeny kwiatow u Ciebie to nawal a fiolkow to juz w ogole zatrzesienie
Brawo, swietna reke widze masz
Pozdrawiam Kasia
Moje kwiatuszki
Moje kwiatuszki
Dobra, to
dopisuje w kajet
zapisze sobie, tylko mi napisz priv jakie kolorki lubisz.

mniodkowa jak podrosną mi sadzonki przy liściach to dam Ci coś dużego i dobrze ukorzenionego ;). Ale jeszcze za małe przy mamusi siedzą. Co do listków w wodzie to one chyba nie mogą stać w promieniach słonecznych, bo mi wtedy gniły i zraziłam się na długo do ukorzeniania w wodzie. A w ziemi to trwa..... nieskończoność jak dla mnie
.
IWONA1311 musi mieć 4 listki ciemnego koloru. Jak masz zdjęcia fiołka, którego chcesz rozdzielać to śmiało wstaw
. Ja czekam jak najdłużej, bo nie mam jeszcze takiej wprawy. Łatwo mi się rozdziela nożyczkami do paznokci
. Są wąskie i ostre.
Mnie storczykoza znowuż nie złapała
. Mam pół parapetu storczykowego, ale planuje cały nimi zastawić, żeby wszędzie fiołki nie stały
. Jednak muszę być wybredna i wybierać bardzo różne gatunki i kolory, żeby mieć różnorodne. Z fiołków tych co ja mam polecam Ci szczególnie właśnie ślubny bukiet, rośnie jak chwast, szybko zakwita, siostrę królewny, kwiat bardzo urokliwy już jako pączek, bardzo trwały, mnie się trzymał ok 2 miesięcy(!), amur elit, każdy kwiat inny, jeden bardziej biały,inny bardziej różowy w niebieskie kropki i rob's vanilla trial, urocze maleństwo, które lubi rosnąc z braciszkami i fajnie rośnie- troszkę jak bluszczyk przyozdobiony maluśkimi rózyczkami.
tasikk
dziękuję bardzo. uwielbiam fiołeczki, bo jest wiele bardzo róznych odmian, i tak długo kwitną 
Jasneoszymanska pisze:Ja oczywiście też ustawiam się w kolejce po sadzoneczkę lub listek
Siostre królewny już nie będą miała, bo obiecałam już, ale poszukam coś podobnego. Exotice jeszcze mamMigotka pisze:Mnie też się takie cudeńko marzy, mogę więc ustawić się w kolejce po listeczek?
mniodkowa jak podrosną mi sadzonki przy liściach to dam Ci coś dużego i dobrze ukorzenionego ;). Ale jeszcze za małe przy mamusi siedzą. Co do listków w wodzie to one chyba nie mogą stać w promieniach słonecznych, bo mi wtedy gniły i zraziłam się na długo do ukorzeniania w wodzie. A w ziemi to trwa..... nieskończoność jak dla mnie
IWONA1311 musi mieć 4 listki ciemnego koloru. Jak masz zdjęcia fiołka, którego chcesz rozdzielać to śmiało wstaw
Mnie storczykoza znowuż nie złapała
tasikk