Czy zdjęcia, które wklajałam dotąd w swoim wątku w rozmiarze kilkudziesięciu KB nie są ostre na Twoim monitorze z dużą rozdzielczością? (nie mam jak sprawdzić

Jeśli nadal nie - pokombinuję z MB

O Graptopetalum nigdy wcześniej nie słyszałam, o tym żeby ktoś się u nas specjalizował w Crassulaceae również nie - chociaż Ania (Panama) ma u siebie sporo pięknych okazów. Z tego co zdążyłam zauważyć również innej Ani (mela_6) szumią crassulebebos pisze: Ciekawa jestem, jakie rodzaje z rodziny Crassulaceae Ciebie interesują?. Dzisiaj wklejając nowe fotki sprawdziłam, że Graptopetalum należy też do tej rodziny, wcześniej zdziwiło mnie, że i Adromischus...oprócz Crassula i Sedum pewnie mnóstwo rodzajów. Trafiłaś może na jakiś wątek z kolekcją doniczkowych sukulentów z tej rodziny?
Marku Piękne ,ale tak sobie myślę czegóż Ty nie masz u siebiemgr_ pisze:Wielkim miłaśnikiem rodzaju Crassula czyli po naszemu Gruboszy nie jestem, ale uważam że jest kilka ciekawych perełek.
Oto 3 moje roślinki, które wg mnie do nich należą:
![]()
![]()
Crassula cv. Buddhas Temple
Crassula decepta
Crassula ausensis ssp. titanopsis
do tej listy dorzuciłbym jeszcze Crassula pyramidalis
I mnie, i mnie!Ja jestem bardzo zainteresowana przyglądaniem się zdjęciom, ale i mnie miniaturki do otwierania zniechęcają zupełnie!
Jakiego traktowania wymagają?Właśnie zdobyłam taka crassulę i nie wiem,jak często podlewać.Nie chciałabym jej zmarnować,bo to przepiękna roślina.mgr_ pisze:Wielkim miłaśnikiem rodzaju Crassula czyli po naszemu Gruboszy nie jestem, ale uważam że jest kilka ciekawych perełek.
Oto 3 moje roślinki, które wg mnie do nich należą:
![]()
![]()
Crassula cv. Buddhas Temple
Crassula decepta
Crassula ausensis ssp. titanopsis
do tej listy dorzuciłbym jeszcze Crassula pyramidalis
O tak! zgadzam się z Kasią.fera64 pisze:Pan Marek za niedługo nam pokaże rośliny które przywiózł z kosmosuPiękne crassulki. Czego Pan nam jeszcze nie pokaże...
Ja Heniu mam to samo. Wolę przewinąć niż klikać.hen_s pisze:I mnie, i mnie!Ja jestem bardzo zainteresowana przyglądaniem się zdjęciom, ale i mnie miniaturki do otwierania zniechęcają zupełnie!
Chba się obrażęfera64 pisze:Pan Marek za niedługo nam pokaże rośliny które przywiózł z kosmosuPiękne crassulki. Czego Pan nam jeszcze nie pokaże...