żurawki i trawki jak najbardziej i coś kwitnącego z takich niższych szałwia floks hmmm to chyba Jolu żurawki będą najlepsze bo są całym rokiem
Skromny ogród Joli część 7
Re: Skromny ogród Joli część 7
Ja wprawdzie nierówności terenu nie mam więc się nie mogę wypowiadać , ale mi się podoba to co stworzyłaś a jak roślinki urosną to dopiero będzie widoczek
Jolu ale krzewuszki to masz wspaniałe patrzę i się nadziwić nie mogę one jeszcze kwitną
żurawki i trawki jak najbardziej i coś kwitnącego z takich niższych szałwia floks hmmm to chyba Jolu żurawki będą najlepsze bo są całym rokiem
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszystkich witam serdecznie i gorąco
Dziś poprzesadzałam hortensje ogrodowe w cieniste miejsce i sadziłam cebule....krokusy i przede wszystkim czosnki ozdobne bo one strasznie mi się podobają, sadziłam w grupie bo jednak ładnie wyglądają jak w jednym miejscu rośnie ich kilka.....
Joluś
schody każdy kto przyjdzie podziwia
myślę ze więcej będzie takich akcentów w moim ogrodzie
bo lubię kamienie i rożnego rodzaje głazy, cegły itp
Beatko
tak wszystkie krzewuszki które mam powtarzają kwitnienie
to bardzo wdzięczne roślinki.....
Beatko myślę że to dobry pomysł z tymi roślinkami co wymieniliście Ty i Grzesiu , właśnie zaczynam obsadzać wokół schodków......

I wyrosła mi jakaś roślinka

Dziś poprzesadzałam hortensje ogrodowe w cieniste miejsce i sadziłam cebule....krokusy i przede wszystkim czosnki ozdobne bo one strasznie mi się podobają, sadziłam w grupie bo jednak ładnie wyglądają jak w jednym miejscu rośnie ich kilka.....
Joluś
Beatko
Beatko myślę że to dobry pomysł z tymi roślinkami co wymieniliście Ty i Grzesiu , właśnie zaczynam obsadzać wokół schodków......

I wyrosła mi jakaś roślinka

- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu zwiedziłam dzisiaj ostatnią część Twojego wątku. Wyobrażenie o ogrodzie mam, myślę że uda Wam się z niego zrobić ogród Waszych marzeń. Życzę Wam tego. Jak widać niekoniecznie muszą być drogie i modne rośliny, nawet słoneczniki, lawendy, szałwie czy trawy tworzą niepowtarzalne klimaty. Gratuluję.
Jolu to na co się skusiłaś czym obsadzasz , chwal się nie bądź taka
To będzie całowano
To będzie całowano
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Na czym Ci ta jemioła wyrosła . 
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozwolę sobie dorzucić swoje 5 groszy: proponuję macierzanki, niskie rozchodniki, zawciąg i skalnicę Arendsa, może tojeść rozesłana.
Krzewuszki bardzo piękne i to powtórne kwitnienie...Coraz piękniejszy masz ogród. Schody i skarpa obrośnięte roślinnością dodadzą mu jeszcze więcej uroku, bo są klimatyczne
Krzewuszki bardzo piękne i to powtórne kwitnienie...Coraz piękniejszy masz ogród. Schody i skarpa obrośnięte roślinnością dodadzą mu jeszcze więcej uroku, bo są klimatyczne
- jollla500

Witaj Zosiu
dziękuje bardzo za tak pochlebne słowa......uwielbiam te roślinki o których piszesz są na prawdę bardzo wdzięczne i długo kwitną
Beatko
prace się wstrzymały bo teraz robiłam co innego, dosadziłam jedynie żurawki......możne niedługo dojdą tam trawki
Joluś
dla żartu dodałam tę jemiole hehheh, ścinaliśmy niedawno wierzbę i tam ona rosła, więc wcisnęłam ją w ziemię
może dotrzyma do świąt a wtedy pocałunkom nie będzie końca
Izuniu dziękuje
dziękuje za cenne rady i miłe słowa....bardzo pomagają wiesz
czekam z niecierpliwością jak to wszystko obrośnie......
Kiedyś marzyła mi się taka roślinka jak Gunera...obiecałam sobie że jak tylko będę miała staw taka roślinka zagości w moim ogrodzie
Jeno z marzeń się spełniło dzięki naszemu Grzesiowi z naszego forum
i szykowanie porządnego domku....
teraz tylko jedynie należny się nią z czułością zająć i przyszykować dobrą pierzynkę na zimę......
Beatko
Joluś
Izuniu dziękuje
Kiedyś marzyła mi się taka roślinka jak Gunera...obiecałam sobie że jak tylko będę miała staw taka roślinka zagości w moim ogrodzie
i szykowanie porządnego domku....
teraz tylko jedynie należny się nią z czułością zająć i przyszykować dobrą pierzynkę na zimę......- Ewakora

- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Jolu Gunera, to niezłe wyzwanie
Też miałam na nią ochatę, ale u mnie za sucho, więc dałam sobie spokój.
Na skarpie proponuję kilka kosodrzewin, lub innych iglaczków niskich.Uzupełnione bylinami będą fajnie wyglądały

Na skarpie proponuję kilka kosodrzewin, lub innych iglaczków niskich.Uzupełnione bylinami będą fajnie wyglądały
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Jolu, krzewuszki super
Jak skarpa wokół schodów obrośnie roślinami, to będzie to piękne miejsce
Swoją gunerę straciłem. Nie jest to łatwa roślina ale będę Ci kibicował. Mieszkasz w lepszej strefie klimatycznej więc powinno się udać.
Jak skarpa wokół schodów obrośnie roślinami, to będzie to piękne miejsce
Swoją gunerę straciłem. Nie jest to łatwa roślina ale będę Ci kibicował. Mieszkasz w lepszej strefie klimatycznej więc powinno się udać.
-
x-d-a
Jolu, oj, mi też marzyła się gunnera :P I nawet kupiłam sobie piękną sadzonkę, posadziłam, zabezpieczyłam porządnie na zimę. Przeżyła. Ale dalej zaczęły się schody - bardzo słabo rosła, marniała w oczach i dałam sobie z nią spokój. Nie polubiłyśmy się
Ale w ogrodach forumowych widziałam piękne okazy, m.in. ostatnio u Tadeusza z Nokły, jestem więc przekonana, że Tobie się uda i niebawem będziemy podziwiać u Ciebie wspaniały okaz gunnery!
Wariacje na temat żółtych kwiatków jak zwykle u Ciebie - piękne :P
Ale w ogrodach forumowych widziałam piękne okazy, m.in. ostatnio u Tadeusza z Nokły, jestem więc przekonana, że Tobie się uda i niebawem będziemy podziwiać u Ciebie wspaniały okaz gunnery!
Wariacje na temat żółtych kwiatków jak zwykle u Ciebie - piękne :P
- Grzesiu

- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Joluś w Krotoszynie rośnie to u Ciebie też urośnie
to rzut kamieniem.....powodzenia
to rzut kamieniem.....powodzenia
- jollla500

Ewuś, Jacku, Daluś i Grzesiu
Cieszę się ze mam tę rośnie zawsze o niej marzyłam , będę o nią dbała chuchała i co tylko można aby jej dogodzić pod każdym względem....i wiem też że nie będzie to łatwe......
Ale czy się uda
tez tego nie wiem...miejmy nadzieję ze tak
Cieszę się ze będziecie mi kibicować

Cieszę się ze mam tę rośnie zawsze o niej marzyłam , będę o nią dbała chuchała i co tylko można aby jej dogodzić pod każdym względem....i wiem też że nie będzie to łatwe......
Ale czy się uda
Cieszę się ze będziecie mi kibicować

Jolcia co u Ciebie ? jak zdrówko ? w ogrodzie coś jeszcze działasz
Kochana u Ciebie się wszystko zmienia mogę napisać z prędkością światła
schody na skarpie i sama skarpa jak zarośnie będzie cudnie już to widzę
Masz gunerkę
będę kibicować by w jak najlepszym stanie dotrwała do wiosny a póżniej pięknie rosła zresztą co ja pisze ona musi dotrwać .
Pozdrawiam cieplutko
Kochana u Ciebie się wszystko zmienia mogę napisać z prędkością światła
Pozdrawiam cieplutko
- jollla500

Witaj Eluniu
Ostatnio troszkę dokucza zdrowie a ogólnie to jakoś mało czasu, sporo obowiązków, szkoła no i codzienność dużo zajęć
czas leci strasznie.........
Eluś dziękuje za wszystkie miłe słowa i ukłony że również będziesz mnie wspierać i kibicować aby Gunerka przetrwała zimę
Zdjęcia robione kilka dni temu.....

I zdjęcia robione dzisiaj......

I takie jesienne amory hahahhah

I nowe schodki.......

I może coś rozweselającego........

I jakieś tam......

I zakwitla kalina
czy to normalne ?

Ostatnio troszkę dokucza zdrowie a ogólnie to jakoś mało czasu, sporo obowiązków, szkoła no i codzienność dużo zajęć
Eluś dziękuje za wszystkie miłe słowa i ukłony że również będziesz mnie wspierać i kibicować aby Gunerka przetrwała zimę
Zdjęcia robione kilka dni temu.....

I zdjęcia robione dzisiaj......

I takie jesienne amory hahahhah

I nowe schodki.......

I może coś rozweselającego........

I jakieś tam......

I zakwitla kalina

-
hutkow

- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Jolu!
Ganiam po Twoich wątkach i wreszcie dotarłem.Masz wspaniałe pagórki w ogrodzie jest to niewątpliwie urodą jego chociaż utrudniają pracę.U Was jak latem a u nas prawdziwa jesień ale ostatnio jest słońce i ogromna susza i mimo,że mamy las to grzybów nie było i nie ma.
Pozdrowienia dla małżonka Edward

Ganiam po Twoich wątkach i wreszcie dotarłem.Masz wspaniałe pagórki w ogrodzie jest to niewątpliwie urodą jego chociaż utrudniają pracę.U Was jak latem a u nas prawdziwa jesień ale ostatnio jest słońce i ogromna susza i mimo,że mamy las to grzybów nie było i nie ma.
Pozdrowienia dla małżonka Edward