Zielony ogród w lesie.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p
Od: 18 cze 2008, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

EdytaB pisze:Hania kożystam póki co , jak już podejmiemy sie budowy to szlaban na wyjazdy bo do zamożnych nie należymy :? może w lotka trzeba zacząć grać :D
ja już nie gram
jakieś 20 lat temu przyśniły mi się numery... ale nie zagrałam.. a głupia byłam bo BYŁY TE NUMERY
więc, moja szansa poszła się.....
Ale Ty próbuj :)
Owoce dojrzewają w słońcu, Ludzie w świetle miłości!!

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Hania, grać trzeba, choćby raz na jakiś czas. Ostatnio słyszałam taki tekst, że w czasie kryzysu lotto się bogaci... :shock: bo więcej ludzi gra...

Ja cały swój dom też malowałam sama. Tata gruntował ściany a ja malowałam na kolory. Praca przyjemna przy pierwszym pokoju ale przy kolejnych już nie tak bardzo. Jedyna motywacja to to, że robisz to dla siebie :lol: . U nas na tym etapie było już krucho z kasą a zależało nam, żeby wprowadzić się na święta (Boże Narodzenie 2006). Nawet sufit w salonie malowałam sama - a salon mamy wysoki na dwa piętra :roll: . Dasz radę, tylko dbaj o siebie :lol: i rób sobie odpoczynki...
Miłego dnia :lol: :lol: :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

Gosiu pewno, że dam radę :) nie pierwsze moje ściany do malowania -tylko nie na taką skalę.
Dzieci mają gruntować ściany (gruntowały komórkę na działce i nawet się spodobało ale na ile entuzjazmu starczy... ??) a synek już się szykuje do skręcania mebli do ich obydwu pokoi :)
pewnie, że nie będzie pałacowo od razu ale powolutku własnymi łapkami damy radę :)

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Malowanie to pikuś :wink: pamiętam jak w ramach oszczędności przycieram gips do gładzi w salonie...
Tak na dobrą sprawę, przez remonty opanowaliśmy z M. większość prac budowlanych, poczynając od hydrauliki, elektryki, kładzenie podłóg itp.
Dasz radę, tylko pamiętaj o kręgosłupie :!:
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

Pamiętam i o kręgosłupie i o kolanie też :)
ale tak jest, że jak zadanie do wykonania to wlasne zdrowie idzie w kąt...

z pracy wyskoczyłam na moment do ogrodniczego i przytargałam of course krzakłaka
Obrazek

no i zapomniałam się pochwalić co mi wpadło w ręce....
wcale nie szukając, podpierając się tylko o słupek w chwili słabości i niedołężności mojego kolana
Obrazek

fotki kiepskie bo telefonem robione (aparat chyba sie na budowie zadomowił szybciej niż ja sama)

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Gratuluję szczęścia, lub chwili słabości. Bo bez tego pewnie byś się nie zatrzymała. Krzaczydło super. Czy to cis???
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

a ja bym znalezienie tej czterolistnej koniczynki potraktowała jako dobry omen na przyszłość. Ładny cis, wcale się nie dziwię, że tak wpadł do koszyka... :lol: :lol: :lol:
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

rosiowa pisze:Gratuluję szczęścia, lub chwili słabości. Bo bez tego pewnie byś się nie zatrzymała. Krzaczydło super. Czy to cis???
Tak to cis.
a szczęście chyba mi się przyda w tylu przedsięwzięciach :)

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

JLG pisze:a ja bym znalezienie tej czterolistnej koniczynki potraktowała jako dobry omen na przyszłość. Ładny cis, wcale się nie dziwię, że tak wpadł do koszyka... :lol: :lol: :lol:
I tego będę się trzymać do samego końca :)

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33

Post »

Zaglądam do pracujących kobiet, bo one jak nie malują to gipsują albo... :lol: Kładą panele, fugują, impregnują... aha i kładą mozaikę :lol: :lol: Jak trzeba to trzeba.
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
magdala

Post »

HannaCS pisze:
Madziu
A Tobie co się z zawieszeniem porobiło, że też ortopedyczne doświadczenia masz?
Haniu :D ,a ja mam taki dysk lekko wysuwający się oraz kolanko lewe po urazie lodowiskowym :wink: Poszłam sobie za namową rodziny na lodowisko po ...dziestu latach i szło mi bardzo ładnie ,sama nie przewróciłam się ani razu !!Ale chłopczę jedno trenowało jazdę tyłem ,no i przewróciło mnie na kolana .Mam teraz takie wklęśnięcie ,klękać na nim nie mogę i myślę ,że kłopoty to dopiero będą ....Ale to potem będę myśleć.
A dysk wmasował mi super masażysta Rosjanin (polecam wszystkim potrzebującym z Trójmiasta) jednocześnie uświadomił ,że prace ogrodowe to najgorsze co może być dla kręgosłupa :twisted: I jak z tym żyć??
aha , a oprócz prac w ogródku bardzo szkodliwe jest długotrwałe pochylanie się nad zbyt niskim blatem w kuchni -zmywanie ,gotowanie itp....
No i wątek ogrodowy przerobiłam na medyczny ,sorry Haneczko :D :D
Ale też i co tu pisać o ogrodzie ,jak leje i szaro :(
Magda
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

Witam
Widzisz Lidziu jakie my jesteśmy....
prawie jak Kwiatkowska :) :)

Madziu jak mnie coś boli i robię coś czego nie powinnam, to zawsze mówię, że na coś trzeba umrzeć :)
a z tym gotowaniem i myciem garów itd to fajne jest :) naszym chłopom trzeba to pokazać no i postawić przy tym blacie :)

swojego czasu... bo chyba z 6 albo 7 lat temu robiłam laserową korektę wzroku. no i w zaleceniach pooperacyjnych było napisane dużo różnych przeciwwskazań tzn czego robić nie wolno :)
najbardziej podobał mi się punkt;
" wychodzić na czas sprzątania i wracać po pół godzinie"

:;230 :;230 :;230 :;230
to tu jest podobne, na bolące kręgosłupy, nie robić nic a w szczególności zapuścić ogródek... niech sobie rośnie jak tajga równikowa :) :)
też coś!!
to ja wolę żyć krótko ale tak ja ja chcę :)

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiele razy szukałam czterolistnej koniczyny i nigdy nie znalazłam. Wspaniała wróżba na przyszłość jeśli wierzyć we wróżby. Ale jak coś dobrego to warto :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

Sabinko też tak mówię, że jak dobre rzeczy to trzeba wierzyć i już :)
kiedyś jakaś wróżka mi powiedziała, że będę żyłą 90 lat i jak czasem robię coś ryzykownego to mówię sobie: "czym tu sie denerwować, przecież będę żyć 90 lat" :)

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

HannaCS pisze:Sabinko też tak mówię, że jak dobre rzeczy to trzeba wierzyć i już :)
kiedyś jakaś wróżka mi powiedziała, że będę żyłą 90 lat i jak czasem robię coś ryzykownego to mówię sobie: "czym tu sie denerwować, przecież będę żyć 90 lat" :)
:D co ma być to będzxie ludzie robią masę niebezpiecznych rzeczy i żyją lata a inny umierają w wydawało by się niewinnych okolicznościach.........
P.S fajny krzaczor - jakiś jałowiec?
Ogródek EdytyB

zapraszam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”