Działka Pestki - 2009 zapraszam
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka Pestki - 2009 zapraszam
Pestko witaj. Truskaweczki fajnie Ci kwitną , niedługo wnusia będzie się zajadała.

- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ładnie ci rosną datury ja jeszcze się na nie skusiłam bo wnusiu może ich dorwać ,połamać i zatruć , może na drugi rok może już nie będzie łamał kwiatów ... piękne zwisające kwiaty masz na balkonie ..
a truskawki i u mnie ładnie kwitną ,będzie co podjadać ....
a truskawki i u mnie ładnie kwitną ,będzie co podjadać ....
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pesteczko dostałam urlop dopiero na następny tydzień (27 i 28 maja) Może do tego czasu się pogoda poprawi?
Pozdrowienia z Gdańska
Pozdrowienia z Gdańska
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witajcie kochane z rana pogoda dzisiaj nas nie rozpieszcza u mnie w nocy padało przez ten deszcz
zaległości w ogrodzie teraz tez u mnie pada i nie da popracować na działce dzisiaj mam ostatni raz rehabilitacje następne w lipcu później w sierpniu chcę powiedzieć że roślinek kwitnących przybywa u mnie w ogrodzie ale mszyca na różach wczoraj troszkę popryskałam a to co kwitnie u mnie
to tyle na dziś pozdrawiam 
zaległości w ogrodzie teraz tez u mnie pada i nie da popracować na działce dzisiaj mam ostatni raz rehabilitacje następne w lipcu później w sierpniu chcę powiedzieć że roślinek kwitnących przybywa u mnie w ogrodzie ale mszyca na różach wczoraj troszkę popryskałam a to co kwitnie u mnie
to tyle na dziś pozdrawiam Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Pestko kochana Twój ogródek zmotoryzowany, czosnki na posterunku robia za drogowskazy, super u mnie za oknem widzę słoneczko ale coś wiatr je przegania, znowu się chmurzy, życzę miłego dnia
- maniusika

piękne kwiaty tylko deszcz ciągle ich moczy , ciekawa jestem co to za kwiat na pierwszym zdjęciu taki jasno-fioletowy i ma piękne długie kwiaty jak juka ...
moje miliny też wypuszczają liście mam trzy kolory , jasno czerwony ,największy ,który kwitł w tamtym roku i malutkie żółty i ciemno czerwony , sadzone w tamtym roku .. mam ładny kolorek od Alinki przy suchej brzozie ciekawe jak będą się prezentować w tym roku ... może też pokaże kwiaty ...
moje miliny też wypuszczają liście mam trzy kolory , jasno czerwony ,największy ,który kwitł w tamtym roku i malutkie żółty i ciemno czerwony , sadzone w tamtym roku .. mam ładny kolorek od Alinki przy suchej brzozie ciekawe jak będą się prezentować w tym roku ... może też pokaże kwiaty ...
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAJ PESTKO!
Dzisiaj byłam na działce jest jeszcze bardzo mokro. Woda wsiąka pomału.
Pieknie wyglądają tylko hosty, inne rośliny zmarnowane.
Dzisiaj byłam na działce jest jeszcze bardzo mokro. Woda wsiąka pomału.
Pieknie wyglądają tylko hosty, inne rośliny zmarnowane.
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Witaj Pestko
Ale dużo masz czosnków. Ładnie kwitną ci irysy.
A na 6 zdjęciu to zwinięte - oświeć co to?
Pozdrawiam.
Ale dużo masz czosnków. Ładnie kwitną ci irysy.
A na 6 zdjęciu to zwinięte - oświeć co to?
Pozdrawiam.
- maniusika

też mam takie liście jak na 6 zdjęciu ładnie wyglądają w bukietach .. kwiat mają nie specjalny ale liście dekoracyjne , już wiem co jest na pierwszym zdjęciu ,to chyba kamasja , piękna tylko ja nie mogę nigdzie jej kupić ...
- pestka

Witajcie Marylko to jest ARUM SARUMATUM brązowo-zielony żółty takie ma kolory wydaje mi się że to chyba raczej domowy ponoć ma zapach nie miły jego kwiat łodyżkę ma nakrapianą a kwiat ma mieć taki kielich też nakrapiany w 3- ch kolorach jak zakwitnie wyślę zdjęcie ale to wysoka gydyja ma 50cm w tej chwili dopiero liść sama zobaczę co to za cudo 
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- pestka

Maniusika tak to Kamasja mam tylko 2 sztuki sama nie wie gdzie ja to kupiłam byłam zaskoczona i zastanawiam się kiedy kupiłam to chyba z cebulki
Taro to wnuczka samochód do zabawy czosnki mi się udały w tym roku są piękne już
przekwitają
Goryczko tak mi przykro z tą powodzią u nas też ale ja nie jestem tak blisko Wisły tam też poprzerywało wały oj cierpią ludzie oj
Taro to wnuczka samochód do zabawy czosnki mi się udały w tym roku są piękne już
przekwitają
Goryczko tak mi przykro z tą powodzią u nas też ale ja nie jestem tak blisko Wisły tam też poprzerywało wały oj cierpią ludzie oj
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Pestko u mnie za oknem słoneczko nie jestem skąpa podzielę się z Tobą
powiedz kochanie co to za niebieski kwiatek na pierwszym zdjęciu, taki delikatny coś podobnego mam
miłego dnia
powiedz kochanie co to za niebieski kwiatek na pierwszym zdjęciu, taki delikatny coś podobnego mam
miłego dnia
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pesteczko,
ledwie zrobiło się cieplej po zimie , już miałam mszyce na różach....
Na tych maleńkich drobnych listeczkach
Od razu je popryskałam i odpukać , do tej pory jest spokój
A co to za rajdowiec zaparkował takim fajnym samochodem na Twojej rabatce????
Buziaczki

ledwie zrobiło się cieplej po zimie , już miałam mszyce na różach....
Na tych maleńkich drobnych listeczkach
Od razu je popryskałam i odpukać , do tej pory jest spokój
A co to za rajdowiec zaparkował takim fajnym samochodem na Twojej rabatce????
Buziaczki
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
- pestka

Witaj Taro to kamasja na pierwszym zdjęciu
Cynthio to rajdowiec mojego wnuczka w tym roku we wrześniu idzie do pierwszej klasy nie może być częstym gościem u babci na działce więc zostawił rajdowca a teraz wnusia zajęła jego miejsce że babcia nią teraz się opiekuje ja też już pryskałam róże bo mszyca ale próba ekologiczna
przepisik
1/3 szklanki oleju i jedna łyżeczka sody wymieszam i tak pryskam na mszyce aż do skutku

Cynthio to rajdowiec mojego wnuczka w tym roku we wrześniu idzie do pierwszej klasy nie może być częstym gościem u babci na działce więc zostawił rajdowca a teraz wnusia zajęła jego miejsce że babcia nią teraz się opiekuje ja też już pryskałam róże bo mszyca ale próba ekologiczna
przepisik
1/3 szklanki oleju i jedna łyżeczka sody wymieszam i tak pryskam na mszyce aż do skutku
- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Teresko na ile wody na proporcja na mszyce?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7