W cieniu brzóz

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W cieniu brzóz

Post »

Witam cieplutko w zimową niedzielę :)

Aga - dziękuję ;:196 gorąco Cię namawiam na hortensję, szczególnie tę białą :) u mnie rośliny mają bardzo trudne warunki, innym hortensjom nie podobało się to - Anabel sobie radzi całkiem nieźle :)

Mariolko - dziękuję bardzo ;:196 teraz bardziej mi pasuje do koloru włosów, w których też sreberka przybywa :D

Gosiu - psiaki są aż cztery, trzy nasze i czwarty syna, który wyjechał do Holandii i musiał swojego pupila zostawić na jakiś czas, wierz mi, że są w stanie narobić niezłego bałaganu :evil:

Elu - nie radzę z miejskich, już mnie raz popędzili a tylko oglądałyśmy z moją równie ogrodowo-zakręconą sąsiadką :;230

Krysiu - to normalne, że nie wyrabiamy się ze wszystkim,ja też staram się chociaż przeczytać jak najwięcej, wpisujemy się w miarę możliwości ;:196
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluję sreberka :D U mnie białawo ale zawsze to coś,nie sądzę,aby u Ciebie było więcej :wink:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Dana ;:196 Calla śliczna widok z balkonu powalający.Bardzo mi się podoba ;:4
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

damapi pisze:
Elu - nie radzę z miejskich, już mnie raz popędzili a tylko oglądałyśmy z moją równie ogrodowo-zakręconą sąsiadką :;230
Danusiu gdzież bym śmiała , ja jestem naprawdę grzeczną chodż już niemłodą dziewczynką :;230
Ta biała kalla piękna ;:138 od ubiegłego roku jakieś małe co nieco i ja dostałam / wygrana w konkursie ;:224 / Danusiu jak się nimi opiekujesz ? miałam szukać w necie ale po co ;:196 moje teraz stoją w ciemnej piwnicy jak reszta cebulowych , kiedy to to wynieść i co dalej ?
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Mira - dziękuję ;:196 teraz możemy pogadać jak srebrna ze srebrną :;230 masz rację, tego śniegu za wiele nie ma, ale przynajmniej się biało i tak jakoś czysto zrobiło :D

Gosiu dziękuję ;:196

Elu - robisz wszystko tak jak należy z callą ;:196 to ja nie mogłam wytrzymać i zaczęłam ją podlewać, zamiast dać jej odpocząć :oops: powinna być w stanie spoczynku do końca lutego, dopiero powinno się ją wynieść w widne i cieplejsze miejsce, zacząć podlewać i zasilać, no a do ogrodu - po zimnych ogrodnikach, bo chociaż piszą, że wytrzymuje przymrozki, przekonałam się, że to nie prawda i bardzo łatwo ją przemrozić. Ja do tej pory wysadzałam ją normalnie do gruntu, ale to dość kłopotliwe i chyba nie chce mi się już tego robić, w tym roku pójdzie do większej donicy i zostanie w niej :)
x-ja
---

Post »

Danusiu dzięki ;:196 ja naprawdę zielona w temacie calle amarylisy :oops: swoją drogą jaka ze mnie gapa toż się posrebrzyłaś ;:223 ;:136
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Elu amarylisy trochę wcześniej trzeba, właśnie dzisiaj zaglądałam do swoich i już widać pąki, jutro muszę z nimi zrobić porządek :)
dziękuję ;:136
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu u mnie też biało :heja Cudnie,kiedy tak czysto i nie widać tej szarości,która mnie tak wkurzała.
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Zanosi się na to Arabelko że przez jakiś czas przynajmniej śnieżek poleży, lekki mrozek trzyma a ma być podobno większy, ale co tam i tak już o kolejny dzień bliżej do wiosny :D
x-ja
---

Post »

Na moim pąków nie widać co mam zrobić :( one tak same z siebie pączkują bez wspomagania , nie trzeba ich przestawić w cieplejsze widne miejsce bądż zraszać cebuli ?
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Elu to nic, że nie widać jeszcze pąków, nie wszystkie kwitną w jednym czasie, a moje się trochę "wyrwały" z tymi pąkami :) powinny zakwitnąć do sześciu tygodni po przeniesieniu w widne, cieplejsze miejsce, zalecane jest przy tym przesadzenie cebul w nową ziemię, no i trzeba pamiętać o tym, żeby cebula wystawała, nawet do połowy swojej wysokości. Na pewno Ci pięknie zakwitną ;:196
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu ;:167 u mnie też prawdziwa śnieżna zimowa niedziela :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Halinko ;:167 i poniedziałek i pewnie kolejne dni też będą śnieżne, mój M właśnie poszedł śnieg odrzucać z podjazdu, bo trochę przysypało w nocy :)
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

Witaj Danusiu melduję się z powrotem :wit
Awatar użytkownika
damapi
500p