Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gabi, prawdę mówiąc, to ja zawsze staram się od początku sezonu siać i sadzić zgodnie z kalendarzem, ale potem... w ferworze prac zapominam o nim :lol: Poza tym jak wpadłam w szał przesadzania, to nie mogłam sprawdzać z kalendarzem, bo nigdy bym tych prac nie skończyła sadząc np. dwa dni i czekając tydzień czy dwa na kolejny termin.
Zatem postępujemy podobnie i jakos nam się udaje ;)
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

chatte pisze:Gabi, prawdę mówiąc, to ja zawsze staram się od początku sezonu siać i sadzić zgodnie z kalendarzem, ale potem... w ferworze prac zapominam o nim :lol: Poza tym jak wpadłam w szał przesadzania, to nie mogłam sprawdzać z kalendarzem, bo nigdy bym tych prac nie skończyła sadząc np. dwa dni i czekając tydzień czy dwa na kolejny termin.
Zatem postępujemy podobnie i jakos nam się udaje ;)
I tu sie z Tobą zgadzam w 100% :P
mia63
100p
100p
Od: 3 gru 2006, o 22:56

Post »

miwia pisze:Dzień Dobry :)
Dawno nie byłam u Ciebie, Izo :( A tu jak zwykle, miła atmosfera i dyskusja merytoryczna wre :)
Mogę się podzielić moim jednorocznym doświadczeniem z wysiewaniem niektórych roślinek. Wysiałam do skrzynek, a potem przepikowałam do takich kuwet smagliczkę, zatrawiana i astry. Narobiłam się jak głupia, bałagan przedni. A moja mama to samo wysiała wprost do gruntu i miała dużo lepsze efekty :(

Pozdrawiam
Mirka
Mam pytanie odnośnie wysianych nasion przez mame....kiedy mam wysiewała nasiona do gruntuA? i wszystko jak leci?
pozdrawia, ula
pozdrawiam serdecznie
Ula R
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Ulko w moim ogródku :D
Nie odpowiem Ci za Mirkę, kiedy jej mama wysiewała nasiona, ale mogę Ci powiedzieć, jak ja wysiewałam do gruntu.
Wszystko wysiewałam razem z warzywami, czyli zazwyczaj w kwietniu. Takie rosliny jak zatrwian czy astry - na rozsadniku, natomiast wymienioną smagliczkę od razu na miejsce stałe. Tylko bardzo wrażliwe na przymrozki rosliny wysiewa się po 10maja (fasola, nasturcja).
mia63
100p
100p

Post »

Witam:)
Przeszłam Twoj ogród , wszystkie 240 stron:) Nie wszystkie posty czytałam, ale z zaciekawieniem ogladałam wszystkie roslinki, a jest ich niemało i w takich cudnych kolorach....taka koloroterapia mi sie przydała na przedwiosniu....u nas ni to zima ni to wiosna , mysle, ze zima odeszła od nas ostatecznie i od poczatku marca zaczniemy Naszą przygode z ogrodkiem. :wink:
Pozdrawiam serdeczniście ;:3
pozdrawiam serdecznie
Ula R
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Ulko! Cieszę się bardzo, ze moje roslinki zrobiły na Tobie dobre wrażenie :D
Pewnie trochę zwiedzanie trwało, ale najważniejsze, zeby nie był to czas stracony ;)
Niestety, zapowiadają nawrót zimy - co potwierdzają dzisiejsze temperatury, ale myślę, ze to juz będzie ostatni, pozegnalny występ "białej pani". Wiosnę zamawiałysmy na 8 marca i wierzę mocno, ze w tym terminie przyjdzie! :D
I ja Cię pozdrawiam ciepło i serdecznie! :D
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Izuś, nie żartujesz z tą zimą? Ostatnio nie miałam czasu na telewizyjną pogodynkę!
Ciekawe, czy moje powojniki taki powrót zimy przeżyją, mają już takie duże pączki!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Niestety Bozenko, to nie żart :( Na szczęście temperatury nie mają być bardzo niskie, kilka stopni ponizej zera, więc moze wielkich szkód nie będzie. A jak pąki mocno nabrzmiałe, to moze na wszelki wypadek okryj trochę te powojniki? Szkoda by było, zeby nie zakwitły.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Nic się nie martwcie - od niedzieli ma być już cieplej. Ale póki co, to śnieg dosłownie u mnie wisi w powietrzu. Mróz jest niewielki około zera.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Obyś miała rację Grażynko! U mnie cały dzień było koło zera, ale w nocy na pewno będzie chłodniej.
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Poczytałam Wasze opowieści o przygotowaniach do startu i nieźle się uśmiałam, tego mi właśnie teraz było trzeba :D dziewczyny Wy to wiecie jak człowieka rozweselić :wink:
A z tą zimą ciekawe co będzie, u mnie nic tylko deszcz, deszcz i deszcz ze śniegiem :? :twisted: wszystko mi zgnije na działce. O dziwo jakoś w powietrzu na razie nie było czuć mrozu.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nie martw się deszczem Alu! Po porze mokrej musi przyjść pora sucha ;)
Taka widocznie mokra zima u Ciebie, ale przynajmniej Ci nic nie zmarznie.
A do startu trzeba być gotowym, bo nie wiadomo w końcu, kiedy ta wiosna naprawdę przyjdzie. Myslę tylko, ze nie będziemy startować w barchanach :;230
mia63
100p
100p

Post »

Od jutra według zapowiedzi synoptyków ma padac snieg.I zimno w niektorych rejonach polski ma dochodzic do -10 !!
pozdrawiam serdecznie
Ula R
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mam nadzieję, że to nie u mnie! Obrazek
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

No pewnie że nie u nas Izuniu ,teraz popada tam gdzie było najcieplej :twisted: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”