Ogród różą malowany - część II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród różą malowany - część II

Post »

Dobrze że róże przetrwały ładnie zimę. U mnie nie wszystkie wyglądają idealnie ale te które przejrzałam czarne nie są. To już plus. Obrywasz liście które zostały z jesieni? Róże zakupiłam. Ale w ogóle nie mam chęci aby pomyśleć o ich rozstawieniu. Fajnie się kupuje ale jeszcze je rozsądnie ulokować, posegregować... w zeszłym roku lepiej mi to szło.
Gospel miałam na swojej liście, nie wiem dlaczego go wykreśliłam ;:124 . Herzogin zachwyca ;:167 .
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Elwi cudne podsumowanie ;:138
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mnie też wybitnie "nie leży" kolor Lavender Ice :roll: Ale przecież nie muszę sadzić, jeśli nie chcę :wink: Za to od jakiegoś czasu przyglądam się Herzogin Christianie-ze względu na kolor właśnie. To całkiem świeża odmiana i trochę niepewności, jak sobie będzie radzić w ogrodzie. Podobnie z Constance Mozart. Pozwlekam jeszcze trochę-chyba, że zupełnie przypadkiem włożę którąś do koszyka :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Brawo, Elwi i dzięki za kolejny odcinek zabawnego serialu "Olimpijskie Róże".
Seminarium , wykład lekcja dla nas dotkniętych różyczką to prawdziwe panaceum, pożywka dla różanych rozmyślań i planów.
"Syrenie wycie" ;:306 super kolor :;230 , mnie również nie zachwyca. Chociaż 'Lavender Ice' ma ładny kształt kwiatów, falbaniasty.

Za to 'Mrs John Laing' faktycznie piękna i cudnie pachnąca, trafia do mojego notesu, do kręgu "to właśnie ta".

Napisałaś:
"Ciekawa jestem, czy kiedyś zostanie wyhodowana róża o kwiatach i zapachu jak u wielkokwiatowych i kwitnieniu całymi kiściami jak floribundy..."

Czy nie wydaje Ci się, że tę definicję spełniają róże hodowli rodziny Guillot ( od 1867 roku).
Ostatnio przeczytałam, że nowy typ krzewu różanego 'Rosa Generosa' łączy w sobie wszystkie zalety, których pożądają współcześni miłośnicy róż: piękny zapach, obfitość kwitnienia, nostalgiczny wdzięk i zdumiewająca gamę barw.

Zauważyłam powyżej fotkę róży 'Agnes Schilliger' to jest Rosa Generosa. Jak w Twoim rankingu plasuje się ta piękność?
Podobno zachwycić też się można 'Mme Paule Massad' - pachnie jabłkami i grejpfrutem.
Czy masz w swojej kolekcji 'Chantal Merieux' i 'Paul Bocuse'? To też ten typ.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Elwi, kochana napisz mi czy Avalon może rosnąć w pełnym słońcu?
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu - Pasmina2006 u mnie Avalon rośnie w pełnym słońcu, na patelni :D
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj czytam wszystkie odcinki różanego komiksu , większość z tych mam i prawdą jest to co piszesz , jeśli chodzi o lawender ice , nie do końca jest "syreny wycie" bardzo kompaktowa rózyczka,
dlatego jestem pewna ze terażniejszy zakup Gospel to dobre posuniecie , bardzo mi się spodobała ,tylko czy nie rośnie bardzo wysoko ;:3 ;:138
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj czytam wszystkie odcinki różanego komiksu , większość z tych mam i prawdą jest to co piszesz , jeśli chodzi o lawender ice , nie do końca jest "syreny wycie" bardzo kompaktowa rózyczka,
dlatego jestem pewna ze terażniejszy zakup Gospel to dobre posuniecie , bardzo mi się spodobała ,tylko czy nie rośnie bardzo wysoko ;:3 ;:138
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Elwi!
Kombinacja norweska to będąca chyba najbardziej na czasie "dyscyplina". A właściwie norwesko - saharyjska :shock:. Swoim różom jeszcze się nie przyglądałam, poza tym myślę, że ich dzisiejszy wygląd jeszcze o medalu w tej konkurencji nie świadczy... Konkurencja zakończy się w kwietniu...

Syrenie wycie, też wymyśliłaś ;:209! No, chyba że chcesz przebić "zdychające łabądki" ;:306.
"Sirieniewyj", to po rosyjsku "bzowy" ;:303.
I co się okazało, bzy kocha prawie całe forum, a teraz okazuje się, że kolor bzowy jest be?

;:196 - zbulwersowana Jagi
PS. Dzięki za Avalona ;:180. A tak nawiasem, moja siostrzenica na wszystkie moje rośliny mówi awalony ;:oj.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Jagi.. jak ty już coś napiszesz ;:168 Zawsze celnie i jak zawsze z jajem :;230 Ja tak się zapatrzyłam na ten "bzowy" kolor (tak, uwielbiam lilaki całym sercem, jak prawie całe forum), że nawet nie zauważyłam opisu wielkości tej róży.. Czy ją w ogóle widać idąc przez ogród, w którym tyle różnorodności?? Elwi, jak to jest z tą różą?
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Elwi, wielkie brawa dla Augusta Luise za zdobycie trzeciego miejsca ;:138 A jednak... :) Pamiętam jak w zeszłym roku chciałaś się jej pozbyć ze względu na kolor właśnie :wink: Dobrze, że została i teraz zdobyła zaszczytne trzecie miejsce. Ona ma swój urok, a jak jeszcze sypnie kwiatami, to klękajcie narody i nawet można przymknąć oko na jej przekwitanie :wink:
Zamówiłaś Strawberry Hill ;:333 Nie mam tej róży, więc z tym większą ciekawością popatrzę w sezonie na Twoją.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ty też miałas problem z Celebrating Life?
U mnie stała jak zaczarowana. Nie wypuściła ani jednego nowego przyrostu, nie mówiąc o kwiecie.
I obie panny rosną obok siebie. Może to miejsce im nie odpowiada?
Na razie nie zamawiam Lacre. Zobaczymy co z niego zostało.
W razie czego będzie jesienne zamówienie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bzy są bzowe i niczego nie udają, a róża ma być różowa, nie bzowa ;:306 Bliższe mojemu poglądowi na "sireniewyj" jest określenie (też z forum :wink:) "trupi kolorek" ;:306
Przeszłam się dziś po ogrodzie-szału nie ma. U mnie jest stanowczo zimniej niż gdzie indziej. Jednak na razie róże z nielicznymi wyjątkami wyglądają na żywe :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A mnie się to twoje "syrenie wycie " bardzo podoba ;:333 zaprosiłam ją do siebie i mam nadzieję że będzie taka niziutka jak ją opisują ;:306
Mrs.John L. tu się zgadzam w 100% co do miejsca medalowego i konkurencji ,u mnie w trzecim roku pokazała co potrafi ,kwiaty wielkie ,ciężkie i cudnie pachnące ;:170
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Elwi cieszę się,że do Ciebie trafiłam :tan
Masz fantastyczne poczucie humoru, wręcz pochłonęłam wszystkie odcinki różanej olimpiady
A jako, że od trzech lat jestem zafascynowana różyczkami, więc opinie o nich są dla mnie jak najbardziej przydatne ;:32
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”