Ogród ciągle w budowie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród ciągle w budowie 2016

Post »

Lilie na szczęście bedzie można wcześniej posadzić, bo jakbym to wszystko naraz musiała posadzić to faktycznie cieniutko by było.... W razie czego będę wołać pomocy na forum i przyjedziecie pomóc :twisted:

A co do eMa - mój się ogrodu nie tyka prócz koszenia. Ale jak zakwitły tulipany to wszystkie obfocił i z dumą koleżankom pokazywał. A jak ktoś nas odwiedzi to dumny jak paw oprowadza i wszystko tłumaczy. Na szczęście jeszcze nikt się nie zorientował, ze paulownie z katalpą myli :;230
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hahah Kasiu dobre ;:333 . Mój to nie ma pojęcia co jest co nawet. A w zeszłym roku stwierdził, że toto pomarańczowe ( czytaj aksamitki ) fajnie i długo kwitnie i żebym siała ich więcej ;:224 .
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czyżbyś Kasiu zamówiła wszystko co pan P. pokazał w katalogu?! ;:224
Miłość do dalii podziwiam choć jej nie podzielam.
No cóż... nieogrodniczy eM to spora przykrość, bo zawsze jakiś szkód narobi. Łączę się w bólu, bo i mój zawsze coś wykosi lub zdepcze :evil:
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

A co do eMa - mój się ogrodu nie tyka prócz koszenia. Mój podobnie tylko przez to koszenie w tamtym roku straciłam cztery młode hortensje ;:145 jedna z nich odbiła od korzenia a reszta padła :( Teraz nauczyłam się kosić i sama używam podkaszarki :)
Zakupy lilii super ;:333 ale będzie co podziwiać , niech no tylko zakwitną :D
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Niestety nie wszystko zamówiłam od pana P. Z bólem serca kilka rzeczy z koszyczka jednak wyrzuciłam :(
A co do mężów to chyba jest takie niedbalstwo i to, ze im nie zależy. Jak idę za moim i patrzę mu na ręce, to się ładnie ustawi z kosą osłoną od strony roślin czy drzewka. A jak go puscic samego to kosi jak leci i wtedy prócz wykoszonych roślin to i drzewka często mają pokaleczoną korę. Teraz staram się odsunąć trawnik od drzewek, wysypuję korą, robię obrzeża, ale na początku była tragedia. Wszystko czasu niestety wymaga.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

;:oj Kasiu! Znowu zaszalałaś, że ho,ho! ;:138 ;:138
Czeka Cię dużo pracy, ale jeszcze więcej przyjemności.
Będzie co podziwiać, oj będzie!!! ;:60
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Kasia, lista imponująca ;:215 ale zrobiłaś odchudzanie portfela ;:oj
Mój eM nic nie niszczy, bo oprócz koszenia nic przy roślinach nie robi ;:306
Na szczęście obrzeża mam daleko od roślin, więc nic jeszcze kosiarką nie załatwił.
Tfu tfu, puk puk w niemalowane ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Kosiarką, podkaszarką to mój eM mi już tyle roślin załatwił... i teraz tak jak Ty, też za nim chodzę. Na tyle na ile to jest możliwe. A spuść go z oczu to zaraz jakiś liliowiec albo powojnik przycięty. No szkoda słów. On przycina a szkodnik mojego brata (labradorka-środa) ciągle mi kopie dziury pod siatką. Powojników mi już tyle naniszczyła że szok. Przyłazi ciągle do mnie i niszczy. Mój pies mi tyle nie zniszczył co ona. Ale na nią nie ma mocnych. Taka podróżniczka jest że nie usiedzi na jednym podwórku.
Lista zakupowa imponująca. Też miałam wrażenie że wszystko wykupiłaś ;:oj . Piękne okazy wybrałaś.
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

W zeszłym sezonie mój M skosił podkaszarką ok. 10 dalii, które już nie zdążyły zakwitnąć.
Było na mnie, że w złym miejscu posadziłam :shock:
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No fakt - po portfelu najbardziej jak na razie te zakupy widać :( Ale jest szansa na nowego klienta, więc moze coś się uda zarobić. No i jak tu sobie aconto nie zrobić takiej małej przyjemności :D
Do mnie czasem pies od sąsiadów przełazi po siatce, ale na szczęście większych szkód nie zrobił. Za to Francek jak rzuca sie za motylkami, to czasem nieźle kwiatków nałamie...
No jakby mi tak dalie wykosił.... hmmm rozkręciłabym mu w nocy laptopa do ostatniej śrubeczki i dała Franckowi do zabawy :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

vimen pisze:hmmm rozkręciłabym mu w nocy laptopa do ostatniej śrubeczki i dała Franckowi do zabawy :twisted: :twisted:
Ło matulu, wiedziałam, że mamy ze sobą coś wspólnego ;:306 Tyle, że ja wyznaję zasadę, że zemsta jest słodka i jak każde lody najlepiej smakuje na zimno :twisted: Tak więc poczekałabym kilka nocy, a nuż jakiś ciekawszy pomysł wpadnie do głowy :wink:
Na szczęście mój małż jest grzeczny i raczej pomaga niż szkodzi. No taki inny mi się trafił :) Raz mu się zdarzyło skosić aronię, ale w takich chaszczach rosła, że sama bym nie pomyślała, że coś tam jest ;:131
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu ja też miałam skojarzenie że wszystkie pozycje z katalogu są na liście, ale nie ;:185 liliowiec jest jeden i dalie też nie wszystkie :;230 ale lilie chyba tak. Jak będziesz sadzić lilie? w pojemnikach czy na żywca.
Mój M kosi poza ogrodem, a w ogrodzeniu jest tak niewiele do koszenia że robię to sama! więcej było kłótni, bo nigdy nie przyznał racji że to jego wina, niż pomocy :wink: Jak wracałam z pracy i M z synem szukał roślin na Al to wiedziałam że było koszenie ;:14
Jak Ci to wszystko zakwitnie to będzie pięknie :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Aniu mojego eMa najbardziej by ten laptop zabolał, więc już bym nic lepszego nie wymyśliła :wink:
Marysiu wszystko sadzę bezpośrednio do ziemi. Teraz tak myślę, ze tulipany zacznę w doniczkach sadzić, zeby je potem łatwiej zlokalizować.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Kasiu zamówienie w Lil. imponujące ;:138
Ja od wielu dni wybieram i wybieram, bo chcę zrobić redukcję, a tu zamiast maleć, lista mi się ciągle wydłuża... ;:306
Twoja liczba zamówionych karp dalii zupełnie mnie zaszokowała ;:oj Oj, będzie co podziwiać latem :heja
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Dobrze Ci z tym laptopem. Ja żeby ukarać męża, musiałabym zabrać mu jego pracę. A ni ciorta mi się to nie kalkuluje bo na nowe rośliny kasy nie będzie :lol: . Dobrze, że do Lil trafiłam przed Tobą, bo jest duża szansa że nie kupiłabym tego co chciałam ;:306 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”