Dzika skarpa i nie tylko 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dzika skarpa i nie tylko 2

Post »

Misiu, Twój maczek też u mnie kwitnie, a szałwia - bogactwo, moja posadzona w zeszłym sezonie jakaś maleńka,
perukowiec będzie miał peruczkę ;:215
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
ahina
50p
50p
Od: 13 cze 2010, o 18:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Misiu :D
Piękne masz orliki. W tamtym roku siałam i nie doczekałam się roślinek, w tym kupiłam sadzonki.
Szalejesz na swojej skarpie, podziwiam ;:180
Pozdrawiam Halina.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Misiu cudne iryski i widzę że niektórych kolorków nie mam , może wymianka?
Awatar użytkownika
ulakonie
500p
500p
Od: 10 kwie 2012, o 07:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A przyjedziesz Jolu osobiście?:D:D bo obawiam się że po niedawnym naszym wyjściu na zakupy hihi M Misi szybko nie puści hehe
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Pięknie i u mnie kwitną irysy ale nie mogę na nich popatrzeć bo już trzeci dzień pada a w deszczu to nie wyglądają dobrze .. Akacja i koło mnie kwitnie i pachnie ,tez pilnuję aby wyrywać siewki bo u sąsiada gdzie rośnie już jest ładny zagajnik samej akacji ,.. Piękne szałwie ,moje też zaczynają kwitnąć ale ja mam na razie pojedyncze kępki a one wyglądają pięknie jak ich jest więcej ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Witam słonecznie...choć za oknem pada i to dobrze pada...dziś luz od ogródka chałupkę trzeba przywrócić do używalności... ;:306 a i parapetowce wołają o pomoc... :) wczoraj zrobiłam parę zdjęć oj tylko komórką... :oops:
...zawsze czerwone maki będą kojarzyły mi się z piosenką...
Obrazek
..a tu w trojeści amerykańskiej...
Obrazek
...uratowany ostrogowiec od zagłady...było jego więcej...ale pomoc przy pieleniu na jesieni pewnych osób na skarpie wypieliła mi siewki jako chwast... :oops:
Obrazek
...moja kochana różyczka bardzo stara odmiana ...
Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Oj Misiu jak ja bym jeszcze tego ostrogowca chciała :oops: może tyciuńki kawałeczek by Ci się ukopał co?? ;:196 ja zaczynam zbierać byliny, bo chcę zmiany w ogródeczku moim zrobić, ale to powolutku nastąpić musi, bo jak zrobię już na raz wszystko, to co ja za 5 lat robić będę ;:306
henecio
200p
200p
Od: 16 lut 2012, o 13:51

Post »

Misiu ;:167 , dziękuję ;:196 za dedykowane mi zdjęcie trawki. Muszę zadbać o moją. Może coś z niej będzie.
Misiu szczęściaro, powinnaś na kolanach iść do Częstochowy ;:306 w podziękowaniu za to, że masz dobrego duszka-Ulę ;:215 , która Ci pomaga. Od kilku lat z konieczności naszą działką zajmuje się M, a strasznie tego nie lubi :oops: . Właśnie teraz jest w bardzo złym nastroju bo pada, a przyszły zamówione 2 paki roślin i musi je posadzić.
W Albam....r były też ostrogowce, ale nie zamawiałam. Ciągle je kupuję i ciągle mi wypadają, bo wolą bardziej suchą ziemię niż jest u mnie. Zachwycam się nimi i obiecuję sobie, że nasieję, bo podobno łatwo je uzyskać z nasion. W tym roku mam tylko 2 krzaczki i też już kwitną.
ciocia Dorota
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Misiu piękna wstęga irysów. ;:138
Aby tylko ten deszcz długo nie potrwał i nie poniszczył kwiatów. Ślicznie róże Ci kwitną, taką różową mam od Gosi, ale jeszcze w pąkach .
Widzę, że trojeść amerykańska zdrowo Ci rośnie. Ja kupiłam w ubiegłym roku i widzę, że od dołu żółkną jej liście.
Nie wiem, czy miała za sucho, czy za bardzo podlewałam, a tak mi na niej zależy, gdyż pachnie cudnie. :)
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Misiu widzę ,że Ci się nieźle szlak między skarpą a iryskami zagęścił ;:224
piękny maczek i różyczki ;:215
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...tak się śpieszyłam rano przed karmieniem mojego luda ... że nie zdążyłam odpowiedzieć wszystkim przepraszam... :)
Maryś to będziesz miała łatwą drogę... :)
Zosiuszałwia dwa lata była byle jaka a potem wystrzeliła i jest cudowna...a skubię jej listki do potraw mięsnych... :)
ahina-Halinko a gdzie Twój ogródeczek :?:
Jolu Ula za mnie napisała... :) to najłatwiej...
Janinko jestem też zaskoczona moją szałwią, chyba tak rośnie bo nie opiekowałam się nią zbytnio...ma słoneczko i cień ...rośnie pod jabłonką...
Bogusiu pomyślimy , pomyślimy... :)
Dorotko mój ostrogowiec mam z nasionek...a co do Ulci to ona w wolnej chwili wpada do mnie ...a ja staram się jej pomagać duchowo... :)
...mimo deszczu nie wytrzymałam i poszłam zobaczyć co dzieje się na moich włościach... ;:306 trzeba mieć chyba "coś pod sufitem" żeby w taki deszcz włóczyć się wśród roślin... ;:306
Obrazek
..szkoda że słonka brak ...na różyczce jest mnóstwo pąków obawiam się że deszcz jak będzie tak lał to je zniszczy... a to jest szczególna róża "róża cioci Wiki" 9lat temu jak przyjechaliśmy to była pod jabłonką
malutka bidulka ledwo okazująca życie ... wykopaliśmy ją przenosząc na słoneczna skarpę i tak pięknie odbiła
o długo była malutka... a tą różę to sadziła ciocia już nie żyjąca mojego eM ponad 60lat temu...to prawda :!: :!: :!:
Obrazek
..ostrogowiec...
Obrazek
... a perukowiec pod ciężarem kropli deszczu przechylił się bardzo ...
Obrazek
..a kwiatki trzykrotki wirgilskiej wyglądają jak motylki... :)
Obrazek
...i co ten deszcz robi...
Obrazek
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
ulakonie
500p
500p

Post »

Dziewczyny naprawdę Misia to wielka moja pomoc duchowa a czasem i nie tylko. Ale jak można by żyć tak w samotności?? Ja sobie nie wyobrażam.
Aha Misiu nie napisałaś w jakim stanie skarpa po moim ataku. Sama wiesz że jak ostatnio wpadałam to raczej po Twoją pomoc :) nawet nie wiem jak się trzymają pierwiosnki.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Misiu deszczyk robi piękne zdjęcia ;:306 chyba dostałam ostrogowca od Michała, ale musi jeszcze lepiej się rozwinąć. Róża przypomina mi New Dawn :wink:
O jest ta krzewuszka, której i zazdrościłam i kupiłam sobie, ale jeszcze jest malutka i nie kwitnie.
Jedno jest pewne, że pomoc Uli nie będzie skutkować w utratę roślin, bo się na nich zna ;:215
Awatar użytkownika
ulakonie
500p
500p

Post »

Masko nie byłabym taka pewna. Nie widziałeś mnie jak wyżywałam się na skarpie z podkaszarką albo jak przycinałam migdałka. To był z pewnością niezły widok jak odpadki leciały.
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Misiu - znalazłam jeszcze trochę siły i obejrzałam Twoje ogrodnicze dokonania. Powiem krótko - pełna metamorfoza. Supeeeerrr!
Więcej w wątku klubowym. ;:173
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”