Ogród Różą malowany

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Różą malowany

Post »

Ogrodzio może i popełniał mezalianse, ale jest tylko twój tak na prawdę, więc czy to nie cudowne ? Wiśnia aż nie do uwierzenia, że taka gęsta.
Co do piecioplagowca, to mam ten sam problem do dzisiaj od kilkunastu lat. ;:222
Grażynko No jest to cudowne, aczkolwiek wolałabym mieć kogoś do konsultacji... Teraz mogę się konsultować na Forum, ale kiedyś nie miałam tej możliwości. Wiśnia rośnie tak gęsto i kuliście sama z siebie - jest dziewicza, nietknięta żadnymi zabiegami :D Pięcioplagowiec atakuje niezmiennie, żeby się go pozbyć na dobre, musiałby go usunąć także mój sąsiad :(
Zastanawiam się dlaczego tak długo czekałaś z utworzeniem własnego wątku. Masz się czym pochwalić, piękny ogród, lekka ręka do pisania.
Kolekcja tulipanów cudowna, a z każdą stroną wątku przybywa ciekawych portretów roślinnych, które powodują szybsze bicie serca - ot np. taka piwonia drzewiasta...
Joasiu miło mi gościć Cię u siebie ;:196 Byłam też u Ciebie z rewizytą i popełniłam wpis :wink: Doczytałam, że jesteś podwójną mamą, z czego córcia Ania ma dopiero 3 miesiące - Gratulacje ;:180 Czyli opisywany przeze mnie kierat: jeść-kupka-pielucha-spać masz w tej chwili na bieżąco :wink:
Cieszę się, że podoba Ci się u mnie. Zapraszam jak najczęściej ;:196
Lekkie pióro z humorystycznym zacięciem, lubię to. Wiosnę widać i czuć...fotki świetnie oddają klimat.
Agnieszko cieszę się, tym bardziej, że Twoje fotografie są mistrzowskie ;:108 Komplement od Ciebie to wyróżnienie :D
Elwi nie dość że masz śliczny Ogrodzio to i na dokładkę taką lekkość pisania. Przyznam się że lekko mnie zakuło z zazdrości ;:131
Będę wpadać i podziwiać Twoje róże, a cichaczem podczytywać Balladę o Ogrodziu
Majeczko nareszcie ;:oj Przyznam się, że nie mogłam się doczekać ;:196 Mój kot rabatowy zmienił miejsce i czekałam na Ciebie, żeby pokazać gdzie teraz urzęduje ;:183 Wielką frajdę sprawia mi, że "Ballada o Ogrodziu" spotkała się z Twoją akceptacją :tan

Zanim dzisiaj coś cyknę w ogrodzie, kilka fotek z wczoraj.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

PANKRACY NA WŁOŚCIACH :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czy powojnik to Omoshiro?
Dziękuję za dobre słowo ;:168
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Elwi, cieszę się, że jesteś tutaj ze swoim ogrodziem :) Piękne rośliny, piękne zdjęcia i piękny znak wodny (Twoje dzieło?)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Pankracy wygląda dzielnie na swoim stanowisku. ;:333
Powojnik śliczny a gdzie róża obok ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

U mnie jest kupka-pielucha-jeść :wink: z naciskiem na jeść :wink: ale jakoś dajemy radę
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Elwi piękna opowieść o Ogrodziu taka z humorkiem ;:333
ogród piękny zupełnie nie wiem czemu tak zwlekałaś z założeniem wątku
powojnik Omoshiro jest śliczny ale u mnie coś im nie odpowiada i już tyle ich wykończyłam że do takiej piękności nawet nie podchodzę
a rabatka tulipanowa widzę że zamienia sie w różaną

z niecierpliwością czekam na dalsza część opowieści i miłego dnia życzę :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Pankracy świetny. Mimo że nie przepadam za figurkami w ogrodzie to taką mogłabym postawić u siebie ;:306 Jak zginie to będziesz wiedziała kto podejrzany ;:224
Omoshiro kupiłam na jesieni. Teraz z ogromnym drżeniem serca czekam na kwiaty ;:209
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Winobluszcz pięcioplagowy tępię na rabacie różanej od 4 lat. Jest go wyraźnie mniej, ale ciągle pojawiają się nowe ogniska zarazy :evil:
Nie mam pojęcia, dlaczego tak długo zwlekałaś z założeniem wątku-pięknie sobie poczynasz :D Najbardziej czekam na róże, moje jeszcze nawet nie mają pąków (poza Teresą i Stanwell).
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochani :wit
U mnie dzisiaj masakra deszczowa - leje, leje, leje... Tak ma być cały dzień a jutro jeszcze gorzej :( Ma spaść nawet 40 litrów wody na m kw. ;:oj Straszą zagrożeniem powodziowym. Coś w tym jest bo Białka mocno wezbrała...
Tak więc przez najbliższe dni z nowych fotek nici... Będę się posiłkowała tym co mam albo katowała Was opowieścią o Ogrodziu :wink:
Deszcz nierozerwalnie wiąże się z wilgotnością, a ta z kolei sprzyja niekontrolowanemu przyrostowi populacji ślimaków (moja zmora :twisted: Zobaczcie co już zrobiły z moimi nowymi brunnerami ;:145 Aż strach co będzie dalej....
Obrazek

Dziękuję Wam wszystkim razem i każdej z osobna za odwiedziny mojego wątku :D
Dla Was świeżutka fotka (wczorajsza) piwonii drzewiastej:
Obrazek

Agnieszko (aage) tak, powojnik to Omoshiro. Młodziak jeszcze ale dzielny. Wypuszcza mnóstwo nowych pędów, chyba mu się u mnie podoba :tan

Aniu- AnaAn cieszę się z Twojego powrotu, a jeszcze bardziej z fotek Twojego ogrodu :D (ale ze mnie egoistka, co?) Bardzo serdecznie Cię witam u siebie ;:196 Znak wodny to wspólna praca moja i męża, fajnie, że Ci się podoba... Bałam się , że jest trochę zbyt ...bogaty :;230

Grażynko, róż obok jest Ci dostatek... Nie pokazuję na razie tej rabaty różanej, bo między krzewami jeszcze pustostany... Omoshiro jest tłem dla dużej fioletowo-różowo-kremowej rabaty, na której jest (muszę policzyć...) 41 róż. Obok powojnika jest jeszcze pnąca Ilse Krohn Superior, a za nią Rosanna. Kawałek dalej, na płocie dwa powojniki Warszawska Nike - posadzone wiosną i dopiero zbierają się w sobie :wink:

Joasiu JLG - z naciskiem na jeść - dobre ;:306

Ulcia -usa1276 - wiesz, chciałam najpierw oswoić się z FO, poznać bliżej wspaniałe osoby ;:180 no i nazbierać trochę zdjęć, bo dokumentacji fotograficznej z poprzednich lat wcale nie mam, tylko jakieś pojedyncze zdjęcia... Masz wyczucie Ula ;:333 Rabatka tulipanowa tak naprawdę jest różana ;:108

Jolu nie mam u siebie figurek, bo byle czego nie chcę, a na takie z piaskowca jeszcze ( z naciskiem na: jeszcze) mnie nie stać, chociaż podobają mi się bardzo wyroby "Chronosa", a szczególnie zegar słoneczny ;:167 Figurka kota też mnie ujęła, a zakupiona zwyczajnie w LM za jedyne 29,90 :;230

W ogrodzie jeszcze kwitną ostatnie tulipany, na baczność stoją pomyłkowe - nie udało mi się ich zidentyfikować :(
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie dzień zaczynał się ładnie, ale chmury już wiszą i chyba koniec marzeń o wyjściu do ogrodu :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Dzięki za podpowiedź o kotku, na tyle mogę sobie jeszcze pozwolić ;:306 No i to zawsze taniej niż jechać po niego do ciebie...
Chronosa wyroby też uwielbiam ale to nie moja liga :oops:
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Elwi a gdzie ta fotka piwonii drzewiastej :D u nas też pada, no może po tych 3 zmarzłych i Zosi może będzie lepiej. Ślimaki grasują wszędzie, chociaż w tym roku jakby ich było mniej, przynajmniej u mnie. Dobrze by było się dzisiaj przejść po działce to by się sporo nazbierało. Tylko komu chciałoby się przy takiej pogodzie chodzić po ogrodzie.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Winobluszcz pięcioplagowy tępię na rabacie różanej od 4 lat. Jest go wyraźnie mniej, ale ciągle pojawiają się nowe ogniska zarazy :evil:
Nie mam pojęcia, dlaczego tak długo zwlekałaś z założeniem wątku-pięknie sobie poczynasz :D Najbardziej czekam na róże, moje jeszcze nawet nie mają pąków (poza Teresą i Stanwell).
Ewuniu bardzo serdecznie witam Cię u siebie ;:196 Miło mi, że do mnie zajrzałaś, a jeszcze milej, że Ci się podoba :D
Ja też czekam na róże, wczoraj zauważyłam, że rugosy i Flammentanz pokazują już kolorki. Ale oprócz tego mam kilka takich, które nawet nie mają pąków. Do nich należy Jubilee Celebration - bardzo marna, a tak bardzo jestem ciekawa jej kwiatów. Nie wiem czy je w ogóle w tym roku zobaczę :(

Pączkujące róże - Flammentanz:
Obrazek

Lions Rose:
Obrazek

Aquarell - najpierw ją zamówiłam, posadziłam, a potem zaczęłam się zastanawiać po co? ;:124 Wcale nie przepadam za tym stylem ... Zobaczę jak zakwitnie, może mnie weźmie za serce... jak nie, to wyprowadzka do innego ogrodu :;230
Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Aquarell wyrzucić ......???????.......do innego ogrodu ? ;:14
To piękna róża, kwitnąca rzutowo wprawdzie u mnie, ale w życiu się jej nie pozbędę.
I jak pięknie się przebarwia.... ;:224
Zobacz u mnie w jesiennym wątku z zeszłego roku, była gigantycznie wysoka i miała olbrzymie baldachy kwiatów.
Fakt że leje jak z cebra, czyżby wody świętojańskie nas nawiedziły ? ;:222
Grażyna.
kogro-linki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Elwi dzięki za Pankracego ;:196 fajnie wygląda przycupnięty na skraju rabaty pod bukszpanem ;:333 żeby tak moje futrzaki chciały spokojnie siedzieć niczego nie przygniatając ;:306

Na te ślimaki to koniecznie syp malutkie porcje niebieskich granulek, nawet jak leje, zawsze jakieś się pożywią i potrują. Ja już parę razy sypnęłam pod ich ulubione roślinki i nawet liście host są ciągle całe ;:173

Pączek Flammentanz śliczniutki ;:215 z moich sypie się deszcz suchych ale zielonych liści, mam nadzieję że same się oczyszczą i nie będę musiała łazić po drabinie. Te niskie w miarę czasu ścinam, zwłaszcza te najbardziej popalone. Ja się cieszę że leje bo przynajmniej róże mają co pić podczas odnowy. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”