Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

Dzień dobry!
Pobudka była straszna, a teraz wcale nie jest lepiej ;:219 Doskwiera nam syndrom zmiany czasu, który jest zwłaszcza uciążliwy w drodze powrotnej... Do 2 w nocy nie mogliśmy usnać mimo zmęczenia (7 godzin różnicy). W fabryce tony zaległości, więc lekko nie będzie, ale jestem dobrej myśli - świeci słońce, a po południu popracuję w ogrodzie ;:173

April, witaj! Jak miło, ze jesteś! Wypoczęłam i z energią zabieram się do pracy ;:65 A jak u Ciebie po zimie? Mam nadzieję, ze nic nie wypadło? Miłego dnia!
Danusiu, miło mi, ze relacja Ci się podobała! I pomyśleć, ze te cuda odkryli dopiero w XIX wieku ;:oj Miłego :wit
Pat, warany nie groźne i roślinozerne :lol: Siedząc na plaży miałam w głowie Twoją dewizę szczęścia - jestem kwiatem lotosu na tafli jeziora.... ;-))
Monia, cieszę się, miłego!
Aguś, bardzo mi miło, ze relacja przypadła Ci do gustu, może nabierzesz ochoty na taki wypad przy okazji kolejnej wizyty za Atlantykiem? :uszy A kiedy Twój urlopik? Miłego dnia w fabryce!
Ewa, problem jest z odkopywaniem kolejnym części miasta, odkryto tylko części. Ziemiach jest skuta sloncem i suszą na kamień.
Asiu, upał był, ale nad morzem tego się nie czuje ;:215
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu relacja z wakacji piękna tylko pozazdrościć ;:196
O planach rabatowych wspominam u siebie ...zapraszam każda wskazówka mile widziana :wit
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Robaczku wakacje marzenie...... tylko to mango dopicia :evil:
Wiosna u Ciebie cudowna. Masz wystko co kocham szafirki, hiacyny, sasanki ;:167
Czy możesz pokazać jak wyglądają twoje szałwie omączone :?:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Madziu, witaj! Cieszę się, ze jesteś w nowej odsłonie ogrodu! Wiosna zaawansowana w stosunku do tego, co zostawiłam 2 tyg. temu, a pracy całe mnóstwo, ale to mnie niezwykle cieszy :lol:
Ewa Zawady, dziękuję, aż się zarumieniłam ;:131 W Meksyku sezon trwa chyba cały rok, zwłaszcza na wybrzeżu. Choć co rejon to nieco inny klimat, w końcu to kraj wielkości połowy Europy!
Asiu, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa ;:173 Miłego dnia!
Annes, dzięki! Cieszę się, ze fotki się podobają! Tego ptaka nawet nie zauważyłam, ale perspektywa nałożyła się niesamowicie ;:oj
Małgosiu, witaj! Mam nadzieję, ze to nic poważnego i sprawa się wyjaśni u lekarza ;:168 Pozdrawam serdecznie!
Edytko, witaj! A Ty kiedy planujesz urlop? Ja wakacje spędzam w ogrodzie i tradycyjnie wyjeżdżam gdy w Polsce zimno :uszy miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, to jest bardzo prawdopodobne, że kiedyś odwiedzę to piękne miejsce... moja mama z kolei była zachwycona Cozumel, a widoki ze zdjęć które oglądałam były prawie identyczne z Twoimi :)
Nasz urlop od drugiej połowy czerwca... mam nadzieję na wspaniałe wrażenia :)
Pobudka dzisiaj 0 5:30 była okrutna (dziecię wcześniej w szkole musiało być), ale jest jeden pozytyw - żyję, bo wczoraj po południu, po ogrodowych wyczynach, ani dusza ani ciało nie było zdolne do minimum aktywności.
Miłego dnia w fabryce... dzień dziś słoneczny zatem jest szansa że po pracy znowu będziemy działać. Ja mam do rozsypania nawozy iglakom i liściakom.
Buziak!
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Kasiu fotorelacja cudowna ;:173 wyjazd naładował pozytywną energią na pewno na długo, choć u nas zimniej to ;:3 wynagradza zmianę temp. tylko zmiana czasu trochę bolesna ale pomyśl że już niebawem będziesz działać w ogródku i pielęgnować swoje cudne rabaty ;:224
czekam na zdjęcia sasankowego zakątka ;:167
pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

My również urlopujemy ogrodowo , jak już mamy ogród to w wakacje nie wyjeżdzamy , jedynie wypady nad morze mamy 45 minut ;:215
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Zdjęcia fantastyczne, akumulatory naładowane teraz tylko tę energię spożytkować przy pracach ogrodowych :D Chciałabym Cię zapytać o passiflorę ogrodwą, którą posiadasz. Czy traktujesz ją jak roślinę jednoroczną czy chowasz na zimę. Jakie musi mieć stanowisko, czym nawozisz? Planuję kupić w przyszłym tygodniu w lidlu na próbę, ale nie ma zbyt wielu informacji o pielęgnacji odmian ogrodowych.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kasiu, przepiękne klimaty ;:oj Mam nadzieję, że też kiedyś z M zaszalejemy, póki co wyprawa dla 4 osób marzenie ściętej głowy :pogon ;:306 Po takiej wyprawie można się kisić w fabryce ;:173
Co do sasanek to 4 mam ewidentnie wysiane w zeszłym roku, 3 swoje więc tez już rozrośnięte/ale później startują, i 6 prawdopodobnie młodziutkich wysianych w tym roku. Ale szpaler będzie uroczy, na jesieni podsadzę tulipankami i szafirkami....
Tymczasem lecę ogarniać chałupkę i potem impregnuję skrzynie ;:108 :wit
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu, doczłapałam się i ja :wit Mam nadzieję, że naładowana jesteś pozytywną energią i zapałem do prac ogrodowych. Piękne zdjęcia pokazałaś, a i pogoda u nas przywitała Was godnie :uszy. Zmiana czasu jak piszesz doskwiera, ..jeszcze ze dwa dni i się ogarniecie :uszy, chociaż każdy powrót do codzienności nawet bez zmiany czasu jest ciężki.
Bugenwille rozwaliły mnie szczerze ;:oj
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Kasiulek, ale dobrze, że już wróciłaś ;:196
Uwielbiam Twój ogród i Twój sposób patrzenia na rośliny, kwiaty, ogród. Twoje fotki są zawsze jakieś takie bardzo radosne i pełne ciepła. I właśnie urządziłam sobie cudowna przerwę na kawę przy Twoich zdjęciach i relacji z wakacji.
A Wakacje super i świetna prezentacja. Trochę historii, przyrody i zabytków. Możemy i pooglądać i poczytać ciekawe informacje. Meksyk zawsze mi się marzył, ale na razie z dwójką dzieci nie da rady. Dlatego z tym większym zainteresowaniem przeczytałam Twoją opowieść.

I potwierdzam, co ktoś już napisał - wyglądasz kwitnąco i niczym nastolatka.
Kasiu, powtórzę się - super, że jesteś z powrotem radosna i wypoczęta ;:196
...a ja wracam do pracy....
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasiek, łączę się w bólu z niewyspania. Ja dziś w firmie od 6.15 ;:223 Musiałam M podwieźć do autokaru bo znów wyjeżdża. Wstałam 4.20. To dopiero pogańska pora :;230
Już bym chętnie do domku wróciła, taka się czuję zmęczona...

A po zimie wszystko ok. Nie zauważyłam żadnych strat :heja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kasiu ;:196
Nieustannie mnie zaskakujesz, zachwycasz ;:180
Jak nie piękne, wiosenne widoki (zdradź tajemnice podrzewanego ogrodu ;:oj) to cudne, zachwycające widoki z egzotycznych wakacji.
Dziękuję za wszystko....za to że mogę znowu gościć w najbardziej romantyntycznym forumowym ogrodzie ;:196
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jejku te widoki........ ;:167
i mi upał by tam nie przeszkadzał, zaraz bym się tam przeniosła.....kocham słońce i upał ;:3 ;:167
a idziesz na majówkę do Botanika? bo wiesz.....od 1 do 3 maja jest tam kiermasz ;:224
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Kasiu - wpisuję się i wracam czytać! Niezliczoną ilość razy sprawdzałam, czy otworzyłaś wątek, a jak już wreszcie to zrobiłaś, to wylądowałam na szóstej stronie. No, bywało gorzej!

A jaka u Ciebie już piękna wiosna. Z tym podgrzewanym podłożem to chyba jest coś na rzeczy...
I dziękuję za wspaniałą wycieczkę po Meksyku (śliczne to zdjęcie - Robaczek w bugenwillach!)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”