Kwiaty w domu i na balkonie - Nomi Malone
- NomiMalone
- 100p

- Od: 8 sie 2012, o 16:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiaty w domu i na balkonie - Nomi Malone
2,49 za opakowanie - w środku miałam mieć niby 7 cebul, ale w sklepie sobie przejrzałam i 2 cebule miały dzidzie a jedna chyba odpadła od jakiejś . Także zamiast 7 miałam 10 .
Właśnie skończyłam sadzić i przyszłam odsapnąć przed zdjęciami roślinności u innych
Właśnie skończyłam sadzić i przyszłam odsapnąć przed zdjęciami roślinności u innych
- labka1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja dostałam dziś cebulki przebiśniegów..tez muszę posadzić...
a Ty tam nie pracuj za wiele....kwiatuszku
a Ty tam nie pracuj za wiele....kwiatuszku
-
welkam
- 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nomi - czy dysponujesz ogródkiem? Czy będziesz sadziła te cebulki w donicach? Jak je przechowasz przez zimę?
- NomiMalone
- 100p

Ogródkiem nie dysponuję, a w doniczki na balkon hmmmm myślałam nad tym ale nie wiem jak to zrobić, ponieważ jak wsadzę do doniczek i postawie po prostu na balkonie to zmarzną , a w moim "domostwie" nie ma chłodnej piwnicy by je przetrzymać. Natomiast ja mieszkam na parterze , dość niskim i wsadziłam sobie przed balkon te cebulki. Osiedle mam na razie w miarę spokojne więc może nikt nie zniszczy i nie wykopiewelkam pisze:Nomi - czy dysponujesz ogródkiem? Czy będziesz sadziła te cebulki w donicach? Jak je przechowasz przez zimę?
- NomiMalone
- 100p

dzis zobaczyłam , że jeden ze storczyków puszcza chyba pąka.Nie mam tych kwiatów wiele bo tylko 5 sztuk w tym 1 oncidium ale nigdy nie wiem jaki kolor będzie. Teraz byłam mądrzejsza i napisałam mazakiem na plastikowej doniczce co to za kolor. Zostały mi jedynie 2 do określenia, przy czym jednemu w ogóle nie robiłam zdjęć i nie pamiętam nawet jakiego koloru mogłabym sie spodziewać .
Oto pączek kwiatostanowy tak mi się wydaje

Podlewając dzisiaj moje przedszkole z fiołkami zobaczyłam , że w 2 doniczkach pojawiły sie pączki. Jednego koloru w ogóle nie znam, wiem , że ma jasne listki.

Wiecie co bardzo lubie w fiołkach, te włoski na listkach , lubie je tak głaskać , choć wiem , że te kwiaty nie bardzo lubią dotykanie, ale ja się nie mogę opanowac
Powinnam mieć w domu kota to fiołki miałyby spokój 
Oto pączek kwiatostanowy tak mi się wydaje

Podlewając dzisiaj moje przedszkole z fiołkami zobaczyłam , że w 2 doniczkach pojawiły sie pączki. Jednego koloru w ogóle nie znam, wiem , że ma jasne listki.

Wiecie co bardzo lubie w fiołkach, te włoski na listkach , lubie je tak głaskać , choć wiem , że te kwiaty nie bardzo lubią dotykanie, ale ja się nie mogę opanowac
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Hihi...ciekawe, głaskanie fiołków. Trzeba Ci kota 
Piękne pączki na fiołeczkach
A na storczyku, hmm... poczekajmy kilka dni... dopiero wtedy będziemy wiedzieć, czy to na pewno pęd kwiatowy...
Piękne pączki na fiołeczkach
A na storczyku, hmm... poczekajmy kilka dni... dopiero wtedy będziemy wiedzieć, czy to na pewno pęd kwiatowy...
Same pączki u Ciebie
Ciekawe jakie będą kolory
Ciekawe jakie będą kolory
- labka1

- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pożyczę ci moją Kicię...
...chcesz?
ale Ci zazdroszczę ,że te storczyki szaleją..moje zdechły i nie wiem czemu?...kilka tygodni i po roślinach..a kwitły 3 lata prawie non-stop.
Czy ja mam taki kolor fiołka , o którym tu wspominasz???
A głaskać możesz..jak widać Twój dotyk dobrze na nie wpływa...jesteś taka dobrą osobą, że roztaczasz tylko miłość..
ale Ci zazdroszczę ,że te storczyki szaleją..moje zdechły i nie wiem czemu?...kilka tygodni i po roślinach..a kwitły 3 lata prawie non-stop.
A głaskać możesz..jak widać Twój dotyk dobrze na nie wpływa...jesteś taka dobrą osobą, że roztaczasz tylko miłość..
- NomiMalone
- 100p

Myślę , że jakbyś juz pożyczyła to już na zawszelabka1 pisze:Pożyczę ci moją Kicię......chcesz?
![]()
storczyki na razie szaleją , ale zobaczymy jak będą szaleć po zimie , jak je centralnym ogrzewaniem potraktuję
Ten fiołek po lewej to myślę że będzie niebieski, właśnie z niego odcięłam jeden listek, a ten po prawej to ta cała sadzonka w kopercie, koleżanka mówiła , że jasnoniebieski. Zobaczymy co to za kolor. jaki by nie był i tak go będę lubiła i go pomiziam
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Witaj,ładne zdjęcia, a ja mam pytanie a propos pelargonii vancouver ,też mam ja na balkonie i na działce i kusi mnie aby przechować przez zimę - ty masz ja pierwszy raz ? 
-
welkam
- 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale o co Wam chodzi z tym głaskaniem fiołków?... Założę się, że każdy z Was głaszcze swoje rosliny i rozmawia z nimi
Ja tak robię.
- NomiMalone
- 100p

Miałam ja już kiedyś. Zakupiłam w szkole średniej, ale ze względu na moje warunki mieszkaniowe (wilgoć) i temperaturę w zimie 15 stopni, przekazałam ją babci, która ją ładnie pielęgnuje i hoduje. W zeszłym roku wzięłam od niej ukorzenioną już sadzonkę. Zimuję ją normalnie w domu, na parapecie. Bo dla mnie to kwiatek domowy z możliwością wyjazdów na wakacje na mój balkondorcia7 pisze:Witaj,ładne zdjęcia, a ja mam pytanie a propos pelargonii vancouver ,też mam ja na balkonie i na działce i kusi mnie aby przechować przez zimę - ty masz ja pierwszy raz ?
Ja tylko miziam fiołkiwelkam pisze:Ale o co Wam chodzi z tym głaskaniem fiołków?... Założę się, że każdy z Was głaszcze swoje rosliny i rozmawia z nimiJa tak robię.
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Bardzo dziękuję , będę próbować ukorzeniać 
- NomiMalone
- 100p

Byłam u babci, poprosiła bym przycięła drzewko szczęścia tak by było troszkę rzadsze w koronie. No to przycięłam, tak mi szkoda było niektórych sadzonek , że zabrałam do domu. Połączyłam z kilkoma, które już wcześniej uszczknęłam i wsadziłam. Mam kolejny żłobek. teraz juz wiadomo jakie prezenty będę dawała przez najbliższy rok
1 doniczka fiołka dla kolorowych kwiatów + drzewko na szczęście
i wiązanki imieninowe mam z głowy

Fajne przedszkole
Ja też tak mam, żal mi wyrzucić każdego listka czy sadzonki, a potem wszędzie stoją mi doniczki i wszystkim w koło rozdaję kwiatki, bo nie ma miejsca na nowe

Ja też tak mam, żal mi wyrzucić każdego listka czy sadzonki, a potem wszędzie stoją mi doniczki i wszystkim w koło rozdaję kwiatki, bo nie ma miejsca na nowe