Ślimacze wzgórze II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ślimacze wzgórze II

Post »

Remi masz rację, już się poprawiam. ;:14 ja też przecież mam z tym problem.
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p

Post »

Wostatni weekend nocowałam więc miałam trochę czasu na relaks czyli podglądanie przyrody.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Melduję się Lusiu,dzisiaj siedzę w domu i leczę się ,dopadło mnie przeziębienie.Cieszę się z zakończonej transakcji,to było jedyne wyjście.Głowa do góry,będziesz miała mniej terenu do oblatywania,podlewania.Zobaczysz będzie dobrze.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rozczuliła mnie Twoja psina. Ułożona wśród kwiatków z łepulkiem na kamieniu. Po prostu słodziak...
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p

Post »

Dzięki Grażynko za dobre słowo. Dzisiaj u nas w Gdańsku nareszcie pada, ;:138 ;:138 ;:138 może nasze ogródki też są podlewane.

Asiu mnie też rozczuliła tak bardzo, że nie przegoniłam jej z tej rabatki chociaż położyła się na świeżo rozsadzonych przywrotnikach.
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Witaj :wit Lucunko , regeneruj siły przebywając na "Ślimaczym wzgórzu" jak najczęściej. Dzisiaj w nocy wreszcie zaczęło padać, do tej chwili pada. Ale jest tak sucho, że woda wsiąka jak w gąbkę. Na razie nie ma przed domem kałuż, które się ujawnią jak wody gruntowe się podniosą. My w środę byliśmy na wszelki wypadek podlać działeczkę ( mam jeszcze sporo młodziutkich roślinek ze siewu). Tylko na przejazd do Olsztyna to chciałabym bez deszczu i na sam ślub ( podjazd i odjazd z pod kościoła). Ale sama w sobie pogoda akuratna na weselne szaleństwa. Nie umęczymy się. Będę w poniedziałek wieczorem. :wit
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p

Post »

Mireczko, u nas w nocy padało a wtej chwili się przejaśniło. Za dużo deszczu nie napadało. Można by powiedzieć, że tam na górze wysłuchali Twojej prośby i jutro, w ten ważny dzień będzie sucho. Do poniedziałku :wit . Jak wypoczniesz poproszę o relację.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Lusiu!

W końcu troszkę deszczu, trafiłem idealnie bo wczoraj kosiłem trawnik. Fakt, że by się przydało, tak żeby z 2-3 noce popadało. Dzięki za dodanie opisów! Nigdy bym nie wpadł, że to kalina - stawiałem na jakąś hortensję :)

Serdeczności.
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p

Post »

Remi, niestety nie mam żadnej hortensji. Miałam jedną, nn, ale została po drugiej stronie. Jak podreperuję swoje finanse to kupię jakąś bo bardzo mi się podobają. Dzięki za przypomnienie o tej pięknej roślince.

W niedzielę pogoda trochę się poprawiła więc odrobinę popracowałam.
Robinia akacjowa, największe moje drzewko
Obrazek

Obrazek

I kilka zdjęć z białej rabaty, coś mało bieli w tym roku.
Obrazek

dmuchawce po białych sasankach
Obrazek
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Lusiu, jaka gapa ze mnie, że dopiero teraz ten wątek odkryłam ;:oj Przy ślimaczym wzgórzu pierwszym dostałam burę za wysłanie posta, nie wiedziałam, że wizytówek się nie komentuje ;:131 A nie miałam pojęcia, że ślimacze wzgórze dwa wizytówką nie jest... Pokręcone to wszystko :wink: Ale już jestem i już stąd nie wyjdę, jestem wielką (i wierną, mimo "gapciostwa") fanką Twoich zdjęć!
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p

Post »

I trochę różu
wiciokrzew
Obrazek

Julcia- róża mojej mamy
Obrazek

Obrazek

nowa nie nowa rabatka, w miejsce zmarzniętych irg posadziłam roślinki, które miałam w doniczkach
Obrazek

różowa werbena
Obrazek

majowe piwonie przekwitły a teraz zaczynają kwitnąć późniejsze
Obrazek

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

LUSIA.....irgi odeszły ale Inkarwilla pozostała.....moje wszystkie przemarzły......
cieszę się, że jest Ślimacze wzgórze, lubię tu zaglądać i podziwiać Twoje zdjęcia...... :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lusia ale dałaś po oczach różem jak u Ciebie pięknie,nie martw się będziesz zadowolona z tego co masz.
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p

Post »

Witaj Krysiu :wit zaglądałam do Twego wątku ale tam cisza. U mnie też dużo roślinek wypadło przez zimę. Nie mam żadnego kuklika, brunery nawet języczki padły. To te drobne. A z dużych to oprócz irg zmarzł ognik, róża czerwona-Mania, trzmieliny te płożące( powolutku odbijają), no i mróz uszkodził kilka cyprysów ale one były małe i właściwie służyły do doniczkowych kompozycji.

Grażynko, już powoli przestawiam się. Zaczęłam nawet tworzyć nowy ogród, na razie na papierze.

Witaj Aniu :wit :wit , umknął mi Twój post ale już go dojrzałam. Miło mi Cię powitać na Ślimaczym-okrojonym. Ja na Modraszkowe bardzo często wpadam ale śladu nie zostawiam bo "ciężkie" mam pióro. Łatwiej mi się foci niż pisze.

I jeszcze kilka zdjęć mi zostało z niedzielnego wypadu na wieś.

Zaczął kwitnąć mój najładniejszy bodziszek
Obrazek

]
Dziecię mojej zmarzniętej języczki
Obrazek

A tu siewki niezawodnego kosmosa
Obrazek

Świeża konstrukcja na cobeę
Obrazek

Moja ubiegłoroczna miss obiektywu, niestety nie pamiętam jak się nazywa. Trochę już zarosła.
Obrazek

Cienista rabatka
Obrazek

Miodunki i hosty
Obrazek

tawułka szykuje się do kwitnienia
Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

LUSIA ......u mnie też zimowe spustoszenie odkrywam spacerując po forumkowych ogrodach....niekiedy się zapomina co w którym miejscu cieszyło nasze oczy.....dopiero spotkanie z roślinką u innych otwiera nam oczy co odeszło.........kuklik u mnie nie tknięty zimą, jak rozmnoże to poratuję....ukorzenię w doniczce może się przyda....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”