Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5

Post »

Przeczytałam jak ty szalejesz dziewczyno w tym ogrodzi i zaczynam się o ciebie martwić. masaże masażami ale niektórych kontuzji z przemęczenia materiału nie da się niczym odwrócić. Tez chce w ten weekend rozkopcować róże
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko tak łatwo mnie nie zmorze byle jaka kontuzja, jedynie ból łepetyny jest w stanie zatrzymać mnie w domu bez roboty, a napier....a mi okropnie. Ale może jeszcze jak troszkę przejdzie pójdę po kompost i posadzę do doniczek irysy syberyjskie i jakieś cebulowe też chyba mam do wsadzenia. ;:108
Ja zgram zdjęcia to pokażę moją dzisiejszą wiosnę. :uszy
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja chyba sobie polegne na kanapie, tak w roli strudzonego wojownika :wink:
Jedna z rabat mam tak dziadowska, ze szok. Chyba z 4 wiadra kamieni wynioslam :roll: a w zeszlym roku juz mi sie wydawalo, ze wszystko wyciagnelam.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko, ;:196 jak odpoczniesz, to daj foty wiosenki z Twojego ogrodu.
Jesteś taka zmęczona, a znajdujesz czas na pisanie ;:168
Jakie róże Ci wypadły i skąd?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Juleczko podobno miałaś dzisiaj nie robić a Ty wiadrami wynosisz kamienie. ;:oj
Kamieni się nie wyzbędziesz bo one wyrastają z głębi ziemi, to jest prawda bo każdego roku mróz i zamarzająca woda wyciskają kamienie ku powierzchni i dlatego mówi się że kamienie rosną. Też jak kopię znajduję jakieś skarby i to czasami dość sporo ale prawdziwego skarbu jeszcze się nie dokopałam. ;:173
Majeczko jak tylko ręce przestaną mi się trząść to zaraz wstawię i coś wystukam. ;:108
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To może zacznę od wiosenki która coraz bardziej się rozprzestrzenia, wspominałam już dzisiaj o niebieskim irysku, też taki samotny jak żółty.

Obrazek

Obrazek te iryski stanowią wartę przy pierisie :;230 który dość mocno obmarzł i nie wiem jak mu pomóc ;:202

Drugi żółty irysek dostał do towarzystwa żółciutkie krokusy i też wyglądają jak warta ale tym razem przy azalii którą muszę przesadzić i szkoda mi teraz ich ruszać, chyba zrobię to dopiero jesienią. ;:173

Obrazek

Obrazek

Relacja z przeżycia róż jest nawet dość optymistyczna. Dwie róże od p. Bogdana wyciągnęłam bez problemu ręką, całe czarne bez jakichkolwiek oznak życia; Ena Harkness i Dama de Coeur.
Inne prawie nieżywe jak Polka nie chciały dać się wyciągnąć z ziemi czyli jakieś korzenie ją trzymają, choć zielonego nie widać ani kawałeczka. Podobnie było z Rhapsody in Blue, miała dość spore korzenie i mocno się trzymała ale zielonego nie widać. Wsadziłam do wiadra i zastanowię się co z nią zrobić. Dość sporo ma gdzieś w głębi zielone kawalątka i jest szansa że jednak jakieś życie jeszcze się w nich tli. Zostają w ziemi tylko nie mam pojęcia jak z nimi postępować, czy rozkopać dość głęboko i wyciąć te martwe pędy już teraz czy czekać na forsycje. :roll:
Jest nadzieja że moje oczy żyją bo znalazłam maleńki różowiutki pączuszek. :heja

Obrazek

Bałam się bardziej rozkopywać ale może coś z niej będzie. ;:173
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ja rozkopcuję róże jutro po powrocie z pracy. Kończę dość wcześnie, więc raczej zdążę. Oczy wyraźnie żywe :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fakt mialam nie wylazic ale trzeba skonczyc ta nierowna walke kiedys :wink: Im szybciej to zrobie, tym predzej na lezaczek hop i leze :;230
U Ewy (gloridei) Jarko pisal jak mozna sprobowac wskrzesic niby niezywa roze. Ja chyba nie będę sie w to bawic, tez namoczylam w wodzie na noc, teraz wkopalam na ta rabate co to jej nie widac i zostawie. Jak po miesiacu nic nie ruszy, to wypiernicze.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko, :D z Rhapsody in Blue może poczekaj z cieciem i odgarnianiem kopczyka. Pisałaś, że jeszcze nie wszystkie odsłoniłaś, jestem ciekawa, czy pozostałe są zdrowe. Najważniejsze, żeby wszystkie Souveniry dobrze przezimowały. Tyle zachodu miałaś z nimi, nie mówiąc o pieniążkach.
;:108
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Maju, czytam, że się znowu biedaku narobiłaś, w dodatku głowa doskwiera... Odpocznij koniecznie...
Piękną wiosnę pokazałaś! Ja z tego pośpiechu dzisiejszych prac nawet nie przyjrzałam się temu, co nowego w ogrodzie się pokazało...
Ale jutro postaram się nadrobić, w szale sadzenia bratków i innych prac porządkowych ;)
Cieszę się ogromnie z Eyes for You :)
Miłego wieczoru!
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko właśnie dzisiaj rozkopałam kopczyki i dlatego wiem w jakim stanie są róże. Rhapsody już dawno miała rozgarnięty kopczyk, dzisiaj ją wykopałam i wsadziłam do wiadra. Jak się ruszy to dobrze a jak nie to dla Juleczki muszę poszukać nowej.
Souveniry są w różnym stanie, najgorsze od Schultheisa. Jakby skończyło się tylko na tych po 5zł to byłoby dobrze. Myślę że powinniśmy podziwiać kwiaty od wszystkich Souvenirów. ;:173
Juleczko jeszcze poleżysz na leżaczku, musisz poczekać aż zrobi się całkiem ciepło bo przy takim zimnie jak ostatnio to ryzyko chorób. ;:3
Byłam i czytałam ale to chyba nie u Ewy tylko u Ani, postanowiłam dać szansę Rhapsody ale w wiadrze. Reszta ledwo żywych siedzi w ziemi i czekam aż raczą ruszyć.
Jutro muszę koniecznie zrobić ten oprysk, może będzie lepsza pogoda. ;:173
Ewa rozkopuj ale uważaj bo w głębi są już dość spore kiełki i możesz je uszkodzić co mnie się przytrafiło dzisiaj parę razy. ;:223
Aguniu za ciężko dzisiaj nie robiłam, tylko rozkopałam kopczyki, wykopałam Rhapsody in Blue i Clematis Paul Farges - 'Summer Snow'. Przyniosłam sobie wiadro kompostu i muszę posadzić irysy bo koniecznie chcą rosnąć a jeszcze nie wiem gdzie je posadzić na stałe.
Głowa to pewnie z tego wysokiego ciśnienia i takiej przygniatającej pogody, ale po porcji prądów jak ręką odjął.
Wiosenka robi się coraz przyjemniejsza i bardziej kolorowa. W niespodziewanych miejscach wyłażą jakieś cebulowe co mnie bardzo cieszy. :heja
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ty juz nie wymyslaj i tak juz niedzwiedzia i ostrozki i latrie od Ciebie mam ;:108
A faktycznie u Ani - tyle czlek sie tego naczyta, ze juz nie pamieta gdzie co bylo.
Poleze, poleze ale dopiero jak sciany mi zrobia - tylko jeszcze nie wiem kiedy to bedzie, bo chlopaki na razie znaku nie daja czy i kiedy beda dla mnie czas mieli.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To tak jak u mnie z tą oczyszczalnią i rozprowadzeniem deszczówki, z tygodnia na tydzień odkładają i coś mi się wydaje że większość róż i powojniki będą rosnąć w donicach. Ach ci chłopcy, co prawda to moi ale tym bardziej powinno im zależeć na zrobieniu. :roll:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pan Krzysztof niby nie moj ale nikogo innego nie dopuszczam do grzebania przy chalupce. Ten facet nie tylko dobrze robi, to jeszcze w lot lapie co mam na mysli :wink: Nie lubie jak ktos mi tlumaczy jak moj dom ma wygladac :twisted:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To masz tak jak ja, też nie cierpię jak ktoś mi wmawia że to co ja chcę to tak nie idzie że on lepiej wie co i jak. Bosz ile ja firm wyrzuciłam z domu bo ciągle chcieli robić tak jak oni uważali. :twisted:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”