Wiejski eksperyment Pat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski eksperyment Pat

Post »

n o właśnie to miejsce na warzywnik jest wymarzone, bo i troche slońca wschodniego wpada, potem południowe, a i zachodniego nic nie zasłania, bo od sąsiada jest tylko standardowy płot, a dom ma na drugim krańcu posesji. To mnie pocieszylyście z tym warzywnikiem - moj mąż wychował się w dość specyficznym miejscu, z 90% bezrobociem, tereny popegieerowskie, z dala od jakichkolwiek miast, gdzie ludzie kombinują jak mogą, żeby z cudzesów przezyć, stąd jego uprzedzenia...ale u nas w tym warzywniku to i tak przy mojej ignorancji ogrodniczej wiele nie wyrośnie, więc i pokusa żadna :)

no i witam nowych, milych gości! jeśli chodzi o chęć pomocy, to ja żadną nie wzgardzę...załamuje mnie własna ociężalość obecna :( Jak tak dalej pojdzie to za miesiąc bedą mnie w foteliku jak emerytkę do ogrodu wystawiać :oops:
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pat nie będzie tak źle niech się ino wiosna ruszy to i energia się znajdzie na pewno, ja też zimą to tak jakoś wszystko z musu robię a na wiosnę to sypiam 5 godzin i jakoś jest sił i chęć. :heja
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nato, no ja muszę do polowy maja czekać, bo u mnie energię zżera takie jeden taki pasożyt ;:86 Apropos wiosny: wierzba na podwórku za oknem mojego bloku pożółkła lekko, szykuje się do kwitnięcia, wróble pod dziecka przedszkolem drą się jak opętane....chyba wiosna już tuż, tuż? :wink:
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Czyżby dzidziuś.......jeżeli tak, to gratulacje ;:138 Uważaj na siebie ;:196
Masz racje wiosenka już tuż,tuż ;:138
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Maleństwo ;:7 no to naprawdę zafundowałaś sobie duże zmiany . Czasem też bym chciała tak sobie wywrócić życie ale do tego jest potrzebna zgrana drużyna. Syn czy córka?
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zamierzacie osiedlić się we wsi, więc raczej nie spotka Was nic takiego, czego obawia się Twój M. W warzywniku na pewno wyrośnie sałata i rzodkiewka, posiej pietruszkę naciową-zawsze wschodzi. Póki nie spróbujesz, nie dowiesz się, co Ci najlepiej będzie rosło. Pewne, że coś urośnie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo dziękuję za gratulacje :wink: Niestety w pewnym wieku ciążę się już ciężko znosi, organizm się buntuje, no ale jeszcze chociaż 2 miesiące dociągnąć... tak sobie po cichu kombinuję, że jakby się wstrzelić z porodem na majowy weekend, to po 15 mogłabym już sama wysadzać rozsady w ogrodzie, ale obawiam się, że nie znajdę lekarza, który dostosuje mi to do terminów prac ogrodowych :D

Ewo, no ja wlaśnie już na parapecie prowadzę eksperymenty (w wątku warzywnym wrzuciłam zdjęcia swoich pnących warzyw :wink: ) i tak jak Siberia i Ty radzicie chyba też dorzucę marchewki, rzodkiewki i pietruszki, zwalając prace ogrodowe na dziecko :wink:

A za tydzień mąż się wyprowadza i mam nadzieję podrzuci mi aktualne zdjęcia działki, żebym mogła już planować...tak sobie myślę, że możeby już jakieś krzewy wsadzić przy okazji stawiania plotu nad rzeką? ziemia i tak zryta będzie to w sumie za jednym zamachem by mozna, o ile uda mi się telefonicznie pokierować moim 'robotnikiem' żeby to zrobił jak należy :wink:
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Pat, Ty się ukrywałaś? :D W podpisie nie widziałam linka do Ciebie. Wpisuję się coby się nie zapodziało, a teraz idę czytać. :D

Przeczytałam od dechy do dechy i co ja mogę jeszcze powiedzieć, czego inni nie powiedzieli? Czy gratuluję pomysłu ucieczki na wieś, czy zachwyca mnie Twój entuzjazm i pomysł na życie? Jasne, że tak! ;:196 Twoje 'ukryte skarby' w starej kuźni, przypomniały mi 'grę o kredens' z moimi starymi właścicielami chałupy. Stał sobie stary, oblepiony naklejkami mebel i podpierał belki sufitu w izbie. Rok po kupnie chałupy, właściciele wpadali jeszcze po zapomniane widelce, sita, buty...
Uwagę ich przykuł odczyszczony trochę kredens właśnie, serce mi zamarło, ale dzielnie powiedziałam że mogą go zabrać, że właściwie to mi zawadza... Nie zabrali...

Obrazek
Awatar użytkownika
cykada
50p
50p
Od: 18 lut 2011, o 13:40
Kontakt:

Post »

Piękny dom i dużo pracy jeszcze przed wami .
Sama remontowałam dom po babci.Babcia sama go z synem stawiała i kuzynostwem.
Dacie rade tylko żeby zdrowie dopisało.
Kochana ty już kombinujesz jak termin porodu z wiosennymi nasadzeniami dopasować.
dobra jesteś :lol: :lol: :;230
Dom z dzieciństwa
Pozdrawiam Monika:)
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

:wit Super dom , że jeszcze są takie ?Zapowiada się świetnie, czekam na dalsze zdjęcia. Będę zaglądać z ;:40
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

....w jakim cudownym miejscu Wy dziewczyny się znalazłyście....u mnie takich perełek to nie ma...

...takie domy to mają dusze i to cośśśśśśśśś.....
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam, nowych gości i mam nadzieję, że już wkrótce na moim wątku bedzie mniej do czytania, a więcej do ogladania :wink:

Majko, ależ cudny kredens! nie dziwię się, że właścicielom się ciepło zrobilo, jak go odrestaurowanego zobaczyli :wink: U nas też sporo mebli pokrytych farbą olejną czy rozchwierutanych: ja już je widzę po renowacji, ale jest nadzieja, że wlaściciele uznają je za rupiecie i zostawią :)

A u nas coraz większa ekscytacja: mąż wczoraj był ostatni dzień w pracy, dziś go nosi jak przedwczesnego emeryta do roboty, ale to dobrze, bo mamy nic oprócz ksiązek niespakowane, a równo za tydzień rusza ekspedycja na Dziki Zachód :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dużo pracy Was czeka :D To zawsze wielkie przedsięwzięcie, ale warto podjąć ryzyko. Wiosna idzie, zaczyna się nowe życie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam,
muszę dorzucić swoich parę "groszy". Sześć lat temu porzuciłam miasto dla życia na wsi. Dom był co prawda młodszy , bo ok. 40 letni, ale nie ma takiego potencjału. Też była wymiana dachu ,remonty, które będą jeszcze kontynuowane, ale no właśnie to ale... w piątek po pracy jechałam do domu i byłam na wakacjach.
Nieraz przejeżdżam przez moją dawną dzielnicę i dziwię się że wcale do niej nie tęsknię. Żeby mi ktoś dopłacił nie wróciłabym do blokowiska. Za kilka lat będziecie z rozrzewnieniem wspominać szczególnie ten pierwszy rok. Gratuluję decyzji i życzę wielu wspaniałym chwil.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Ja podobnie kilkanaście lat temu nie wyobrażałam sobie życia na wsi - teraz za nic do miasta bym nie wróciła
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”