A tu susza w okolicy narasta
Ogród ryszarda b
- ryszard b
- 100p

- Od: 18 mar 2011, o 22:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród ryszarda b
Porażka wody brak.Przyczyna tkwi w regulacji kanału i pobliskiej rzeki wody opadły wszędzie w okolicy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(
Kocham roslinki.Pozdrawiam Ryszard
- ryszard b
- 100p

Czekam z niecierpliwością na deszcz ,wody na mojej działeczce brak ,posucha okropna.Od początku czerwca do teraz spadło ok 35-45 litrów wody więc trudno się dziwić że wody gruntowe opadły
A w rzece obok to tyle wody że po kolana na drugą stronę można spokojnie przejść
Ostatnio wybudowałem szopę na narzędzia i graty działkowe.A na jesień planuję przygotować tzn.Wykopać dół na oczko wodne a ziemię podsypać i przygotować pod skalniak.Fotki wrzucę jak dam radę bo ostatnio komp mi szwankuje
Pozdrawiam i do usłyszenia 
A w rzece obok to tyle wody że po kolana na drugą stronę można spokojnie przejść
- ryszard b
- 100p

- ryszard b
- 100p

A tak sobie wybudowałem szopę na narzędzia ogrodowe i inne tam...Bo po remoncie domku wszystkie żeczy lądują własnie w tej szopie,fakt nie jest za duża ale jest.Świetkik od góry aby nie trzeba było światła za często używać

A tu układam kostkę na przedłużonym tarasie.Na tych palach będzie rósł winobluszcz pięcioklapowy aby zasłonę zrobił
przed wścipskimi gapiami.

A tu układam kostkę na przedłużonym tarasie.Na tych palach będzie rósł winobluszcz pięcioklapowy aby zasłonę zrobił

- garden11
- 1000p

- Od: 3 gru 2014, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Rysiu, nie miałam pojęcia że za mostem też są działki ROD i że powódź wam tam takie szkody narobiła:) Czekam na świeże fotki. Miałeś pięknie zagospodarowaną działeczkę, szkoda Waszej pracy
Widzę, że działasz rozminęliśmy się z postami:)
- ryszard b
- 100p

Teraz ładnie wygląda moja Działeczka domek wyremontowany w środku ale z zewnątrz trzeba jeszcze pomalować ,na bieżąco będę dodawał fotki wraz z opisami będzie trochę chaotycznie
ale będą fotki z różnych dat
i okresów.A to oczko wodne które było kilka dni użyłem nieodpowiedniej folii i zabawa będzie od nowa w tym roku ,jedynie dziura została

-
Miriam
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I ja jestem ciekawa na ile odtworzyłeś wcześniejszy ogród.Było już tak ładnie.Ta woda robiła przygnębiające wrażenie
Jedno wiem na pewno,zapału masz za dwóch
Nie wspomnę o pomocnicy 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- ryszard b
- 100p

Oj tak Córa też mi bardzo pomaga jak może ,Cieszę się bo to miłe w tym roku czeka mnie zrobienie oczka wodnego ,skalniak nad oczkiem (utworzona górka),dalsze porządki wokół altanki i wiele innych rzeczy
Oby pogoda była w tym roku łaskawa.Bo zeszły rok był mokry i pokrzyżował mi wiele planów.
W tamtym roku we własnym zakresie zrobiłem sobie 2 odwierty pod szpilkę i postawiłem 2 pompy Abisynki.Więc wody nie braknie
Zobaczymy jakie pomysły mi do głowy przyjdą ,bo u mnie to jak coś zaświeci w głowie to staram się to zrealizować.Myślę też o budowie grila z cegły szamotki taki większy
Szukam inspiracji w necie i jak coś mi wpadnie w oko to spróbuję taki zrobić
.To plany a co czas przyniesie to inna bajka.Czekam wiosny,oraz inspiracji na ten sezon.
Pozdrawiam Wszystkich którzy odwiedzają ten wątek .
W tamtym roku we własnym zakresie zrobiłem sobie 2 odwierty pod szpilkę i postawiłem 2 pompy Abisynki.Więc wody nie braknie
Zobaczymy jakie pomysły mi do głowy przyjdą ,bo u mnie to jak coś zaświeci w głowie to staram się to zrealizować.Myślę też o budowie grila z cegły szamotki taki większy
Pozdrawiam Wszystkich którzy odwiedzają ten wątek .
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę,że Ty na forum mało aktywny byłeś,ale kawał dobrej roboty odwaliłeś na działce.
No i proszę oczko powstaje. Córcia też twardo pomaga.
Nie chwaliłeś się na bieżącą to teraz wstawiaj fotki. Chętnie pooglądam więcej.
- garden11
- 1000p

- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Oczko super sprawa ale te brzegi foliowe jakoś zamaskowałeś co? Wstawiaj fotki pooglądam z przyjemnością:) Taka folia to ile sezonów wytrzyma?
- ryszard b
- 100p

Ta folia fotkach to porażka rozdarła się na dnie
W tym roku zakupię grubą 3 warstwową i może będzie git!Taka specjalna folia ma wytrzymać co najmniej 5 lat jak nie dłużej
.A co do obrzeży to będą zamaskowane nie ma problemu,pomysł mam
Jak zacznę budowę oczka to fotki po kolei będę wstawiał ale założę nowy wątek.Pozdrawiam. 
W tym roku zakupię grubą 3 warstwową i może będzie git!Taka specjalna folia ma wytrzymać co najmniej 5 lat jak nie dłużej
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Ryszardzie widzę że się nie poddajesz tylko od nowa powstaje piekny ogród , pomoc córci niezbędna w ogrodzie . 
- ryszard b
- 100p

Zgadza się w tym roku Córcia też mi na pewno pomorze w pracach przy odbudowie ogrodu.Już nie możemy się doczekać ciepełka.Nasze zwierzaki też
A to przyjaciel Córci działkowy Kociak Brunek.

A to przyjaciel Córci działkowy Kociak Brunek.

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Teżn nie moge doczekac się do wiosny , co dzień jak tylko świeci sloneczko wychodzę na godzinkę do ogrodu , na razie nic nie da sie robic bo ziemia zmarznieta , ale chociaż się poschylam i po podglądam co już wychodzi z ziemi , albo owijam się w koc i wychodzę na taras .