Ogród Moni cz.4
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Moni cz.4
Też czytałam tę prognozę. Najgorsze byłoby, gdyby nie było snuiegu. Znowu byłyby straty w ogródkach 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu ja powiem szczerze, że po tych wcześniejszych przepowiedniach straszących śniegiem już w listopadzie i mrozami do -30 stopni w listopadzie prognozom długoterminowym już nie dowierzam 

-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
ja teżasia0809 pisze:fiołki, stokrotki, prymulki, sasanki, to może zimy wcale nie będzie? Ja bym nie miała nic naprzeciw.

- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękna ta wiosną - u mnie też stokrotki i prymulki - spóźnia nam się druga paczka - niestety.
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Witajcie jesienno - wiosennie
Jestem tak podekscytowana, że brak mi słów

Jestem tak podekscytowana, że brak mi słów

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Moniu, wiosna u Ciebie na całego. Nawet sasanki zbzikowały? A czemu jesteś taka podekscytowana, czyżby przyszła paczka z różami
która Ci daje wypieki na twarzy?

która Ci daje wypieki na twarzy?

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- Alania
Miałam dobry dzień - nareszcie mamy zamontowane drzwi w nowym domu (wyszły dokładnie tak, jak chciałam) i dzisiaj stolarz dopełnił całości montażu
, moja uczennica wygrała dzisiaj w gminnym konkursie piosenki, a jak wróciłam do domu, to kurier przywiózł paczkę z różami
Czy można chcieć coś więcej??

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniś, czyli dziś cudowny dzień
życzę Ci takich jak najwięcej

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Cudownie, oby więcej takich udanych dni 

- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gratuluję wszystkich dzisiejszych sukcesów: astystycznych, stolarskich i różanych
. Monia, poopowiadaj co dostałaś a jeszcze lepiej pokaż zdjęcia.

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Ewuś, dziękuję
Moje Augusty rosną dość gęsto i obficie kwitną. Wiosną przycinam je b.krótko - na wys.10cm i może to im służy 
Monia czy mam rozumieć, że wszystkie róże wiosna tak przycinasz?
a sasanki o tej porze to już całkiem rośliny pogubiły swój kalendarz a może dają znać że tym wystraszą zimę jak tak to niech kwitną cały rok

Monia czy mam rozumieć, że wszystkie róże wiosna tak przycinasz?
a sasanki o tej porze to już całkiem rośliny pogubiły swój kalendarz a może dają znać że tym wystraszą zimę jak tak to niech kwitną cały rok
Moniczko, aż żal patrzeć na ten trawnik zryty kopcami. Ja tak miałam w zeszłym roku na jesień i posadziłam w kilku miejscach ogrodu czosnek ozdobny. Jak ręką odjął - więcej się nie pojawiły i już cały rok mam spokoju - polecam.
- Alania
Agness, Dorotko - dziękuję
Asiu, przyszły na razie: Pink Swany, Princess Aleksandra of Kent, Sweet Meidiland. Czekam jeszcze na róże z drugiej niemieckiej szkółki i od Baranowskich.
Taro, tak krótko przycinam róże wielkokwiatowe. Rabatowe zostawiam ciut dłuższe, pnące tnę tylko kosmetycznie, a okrywowe też dość mocno (na ok.15cm), żeby się zagęszczały.
Izabelko, nie martwię się tak bardzo tymi kopcami - ziemia z kopców jest w pełni wykorzystana na kopczyki dla róż
Próbowałam wystrazyć krety wbijając kijki z nałożoną butelką - na jakiś czas drgania butelki odstraszały, ale widzę, że teraz znów krety wróciły i to wyjątkowo ich dużo (tzn. kopców), nas dodatek w miejscach, w których dotychczas nie kopały. Zobaczymy - może się wyniosą jak już tam zamieszkamy i będziemy częściej bywać w ogrodzie 

Asiu, przyszły na razie: Pink Swany, Princess Aleksandra of Kent, Sweet Meidiland. Czekam jeszcze na róże z drugiej niemieckiej szkółki i od Baranowskich.
Taro, tak krótko przycinam róże wielkokwiatowe. Rabatowe zostawiam ciut dłuższe, pnące tnę tylko kosmetycznie, a okrywowe też dość mocno (na ok.15cm), żeby się zagęszczały.
Izabelko, nie martwię się tak bardzo tymi kopcami - ziemia z kopców jest w pełni wykorzystana na kopczyki dla róż

- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Moniu, od dłuższego czasu śledzę Twoje wszystkie wątki i jestem pod wielkim wrażeniem Twojego zapału ogrodniczego. Podziwiam Cię i efekty Twojej pracy!!! Wspaniałe jest również to, że dzielisz się doświadczeniem z innymi.
W poprzednim poście była mowa o szkółce p.Baranowskich. Czy możesz mi podpowiedzieć, czy prowadzą oni sprzedaż wysyłkową i jakie oferują ceny? Będę bardzo wdzięczna.
Tak się składa, że to mój pierwszy post.
. Jestem ciekawa, jak mi wyjdzie.

W poprzednim poście była mowa o szkółce p.Baranowskich. Czy możesz mi podpowiedzieć, czy prowadzą oni sprzedaż wysyłkową i jakie oferują ceny? Będę bardzo wdzięczna.

Tak się składa, że to mój pierwszy post.

- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Ale mam zaległości w czytaniu ale co miałam doczytać to doczytałam-piszecie,że zima ma być słaba.Chyba się cieszę
bo poza zaległościami w czytaniu mam zaległości w ogrodzie.Moni,krety robią mi kopczyki przy różach-pomocniki jakieś czy co?liczą ,ze zostawię ich w spokoju