Storczyki Madzik
- pani_storczyk
- 500p

- Od: 15 mar 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Madzik
Madziuwitaj
śliczne masz storczyki
Miltonia przepiekna, w tej chwili moja też kwitnie.Na mojej też są charmonijkowe liscie chociaz staram się dostarczać jej wiecej wody
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
Pozdrawiam Ania
- Madzik_J-Ch
- 200p

- Od: 12 lip 2010, o 22:51
Kasiu - mój Miltoniopsis mimo, że taki w harmonijkę to i tak co sezon kwitnie. Z tego co wiem, to ten problem jest bardziej estetyczny, no chyba, że nasz kwiatek ma dość mocne oznaki przesuszenia lub zbyt małej wilgotności i marnieje.
Aniu - witaj u mnie
To chyba taki sezon dla Miltoniopsisa. Ja trochę poradziłam na wilgotność, ale nie przejmuję się tym aż tak bardzo, jeśli kwiatek puszcza nowe odrosty i kwitnie. Więcej wilgotności już nie jestem w stanie mu zapewnić
Miltoniopsis zaczyna rozwijać kolejne kwiaty. Ostatnio molestowałam go trochę fotograficznie, aż mi baterie świeżo naładowane padły od lampy

A to już Sabotek, który coraz bardziej pokazuje swoją Buzię

ale się namęczyłam, aby wstawić te zdjęcia
Imageshack chodzi strasznie zamulony
Aniu - witaj u mnie
Miltoniopsis zaczyna rozwijać kolejne kwiaty. Ostatnio molestowałam go trochę fotograficznie, aż mi baterie świeżo naładowane padły od lampy

A to już Sabotek, który coraz bardziej pokazuje swoją Buzię

ale się namęczyłam, aby wstawić te zdjęcia
Pozdrawiam:) Madzia
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu wspaniałe fotki miltonii, a czy Wiesz jaki będzie kwiat sabotka?
- Madzik_J-Ch
- 200p

Kasiu - dziękuję
Sabotek będzie niespodzianką - oba, które mam kupiłam już przekwitnięte a to jest pierwsze kwitnienie u mnie. Dlatego jest on przeze mnie mocno wyczekiwany - zaglądam tam do środka do pączka cały czas, ale tak po cichutku, aby go nie wystraszyć
Sabotek będzie niespodzianką - oba, które mam kupiłam już przekwitnięte a to jest pierwsze kwitnienie u mnie. Dlatego jest on przeze mnie mocno wyczekiwany - zaglądam tam do środka do pączka cały czas, ale tak po cichutku, aby go nie wystraszyć
- kasiunieczka_32
- 1000p

No to wspaniale
Tym większa radość, ja też aktualnie czekam aż się rozwinie pierwszy u mnie wyhodowany pączek sabotka
Ciekawa jestem bardzo Twojego, bo swojego znam z kwitnienia kupnego
Ciekawa jestem bardzo Twojego, bo swojego znam z kwitnienia kupnego
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wow...ale piękna miltonia. Marzy mi się biała
Sabotek jest tuż przed pokazaniem swego piękna w całości
Sabotek jest tuż przed pokazaniem swego piękna w całości
- Kaja-gr
- 200p

- Od: 24 kwie 2010, o 01:00
- Kontakt:
Bardzo ładne zdjęci Miltonii
Gratuluję pączka
I czekam na zdjęcia 'niespodzianki':)
Gratuluję pączka
- pani_storczyk
- 500p

- Od: 15 mar 2010, o 14:18
Madziu jak tylko sabotek się otworzy to się pochwal
Czekam 
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
Pozdrawiam Ania
Pozdrawiam Ania
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Madziu, wreszcie trafiłam i do Ciebie. Fantastycznie przedstawiłaś swoje Storczysie. Są przecudne i muszę się po cichu przyznać, że nie mogłam oderwać od nich swoich oczu!! Zafascynowała mnie pięknie ubarwiona Miltonia.
Ja to mam totalnego ''pecha''
: mój M zaraził mnie Storczykami, a ty pogłębiasz moją Storczykozę.

Ja to mam totalnego ''pecha''
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Piękna Miltonia i pąk Paphiopedilum
. A co do zdjęć, warto się rozejrzeć za inną stronę, bo imageshack bardzo się zepsuł przez ostatnie parę lat, kiedyś był dużo lepszy, a teraz jest już całkowicie niezrozumiały, dziwaczny i bardzo powoli ładuje zdjęcia.
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Madziu ja też czekam z nie cierpliwością na kwiatuszka u twojego sabotka 
- Madzik_J-Ch
- 200p

Witajcie
Bardzo dziękuję Wam za miłe słowa pod adresem moich Storczyków
Znów mam straszne zaległości
Przez pracę nie mogę się zorganizować. A teraz taki okres, że praktycznie każdego dnia storczyki pokazują coś nowego.
Zacznę może od gwiazdy ostatnich dni. Ciągle nad nim czuwam i zaglądam do środka pąku, aby podejrzeć jaki będzie kolor.
Sabotek - bo o nim mówię, lada moment otworzy zupełnie swój ogromny kwiat.

Miltoniopsis - już ma dwa rozwinięte kwiaty. Wieczorem bardzo mocno pachną, zapach jest słodki i niezwykle intensywny. Kolejne pączki już w drodze

Cambria - jej kwiaty to nadal dla mnie zagadka. Raczej będą drobne i liczne, niż mało a duże. Kolor nadal nieznany.

Phalaenopsis różowy - ostatni kwiatek zgubił 16 września, ale już wtedy widać było kolejny pęd. Dziś pędy ma już dwa, a stary zaczyna się wydłużać i pojawiają się tam nowe pąki. Martwię się tylko, że taki maraton go wykończy, od stycznia kwitł do września, teraz też traci siły na pędy. Liście tez mu ogromne rosną, więc mam nadzieję, że on tak ma. Nadal jednak nie mogę uwierzyć, że z takiego biedaka wyrósł taki maniak kwitnienia.

Sabotek - drugi mój też będzie kwitł. Już nie mogę się doczekać

Phalaenopsis - pomimo przesadzania w lipcu po zakupie nie zrzucił trzech kwiatów, które mu zostały i ma je do dziś
Rosną mu dwa nowe pędy, jeszcze malutkie, aby jeden z nich mógł się wydostać musiałam wyciąć jednego z liści
Nie było innej rady. Na zdjęciu widoczny tylko jeden. Korzonki też rozwija nowe zdrowe. A będzie kwitł, tak jak obok

Cymbidium - cichutko i nieśmiało czekam co to się czai pomiędzy listkami. Zauważyłam dopiero po jego powrocie z balkonu już na stałe do domu. Myślę teraz czy to kolejna pseudobulwa czy może pędzik
Do kolekcji doszły dwa nowe przekwitające Phalaenopsisy z przeceny z Obi. Za oba zapłaciłam 10 zł. Wymagają tylko przesuszenia. Część korzeni, jak widać przez doniczki jest w złym stanie, jednak postanowiłam ich teraz nie ruszać. Mam nadzieję, że utrzymają kwiaty jak najdłużej. Są u mnie od soboty, klapnięte listki odzyskały turgor, już nie leżą tylko ładnie się podniosły. No i to dwa nowe kolory, takiego cytrynka i landrynka to jeszcze nie mam
Znów mam straszne zaległości
Zacznę może od gwiazdy ostatnich dni. Ciągle nad nim czuwam i zaglądam do środka pąku, aby podejrzeć jaki będzie kolor.
Sabotek - bo o nim mówię, lada moment otworzy zupełnie swój ogromny kwiat.

Miltoniopsis - już ma dwa rozwinięte kwiaty. Wieczorem bardzo mocno pachną, zapach jest słodki i niezwykle intensywny. Kolejne pączki już w drodze

Cambria - jej kwiaty to nadal dla mnie zagadka. Raczej będą drobne i liczne, niż mało a duże. Kolor nadal nieznany.

Phalaenopsis różowy - ostatni kwiatek zgubił 16 września, ale już wtedy widać było kolejny pęd. Dziś pędy ma już dwa, a stary zaczyna się wydłużać i pojawiają się tam nowe pąki. Martwię się tylko, że taki maraton go wykończy, od stycznia kwitł do września, teraz też traci siły na pędy. Liście tez mu ogromne rosną, więc mam nadzieję, że on tak ma. Nadal jednak nie mogę uwierzyć, że z takiego biedaka wyrósł taki maniak kwitnienia.

Sabotek - drugi mój też będzie kwitł. Już nie mogę się doczekać

Phalaenopsis - pomimo przesadzania w lipcu po zakupie nie zrzucił trzech kwiatów, które mu zostały i ma je do dziś

Cymbidium - cichutko i nieśmiało czekam co to się czai pomiędzy listkami. Zauważyłam dopiero po jego powrocie z balkonu już na stałe do domu. Myślę teraz czy to kolejna pseudobulwa czy może pędzik
Do kolekcji doszły dwa nowe przekwitające Phalaenopsisy z przeceny z Obi. Za oba zapłaciłam 10 zł. Wymagają tylko przesuszenia. Część korzeni, jak widać przez doniczki jest w złym stanie, jednak postanowiłam ich teraz nie ruszać. Mam nadzieję, że utrzymają kwiaty jak najdłużej. Są u mnie od soboty, klapnięte listki odzyskały turgor, już nie leżą tylko ładnie się podniosły. No i to dwa nowe kolory, takiego cytrynka i landrynka to jeszcze nie mam
- kasiunieczka_32
- 1000p

Madziu ależ u Ciebie kolorowo
Po pierwsze sabotki: pierwszy pewnie jutro lub pojutrze pokaże całą buźkę
Po drugie tyle nowych pędzików, nie wspominając o "czymś" u cymbidium.
A na koniec wspaniałe nowości: piękny landrynkowy, chyba mam bardzo podobnego, lecz aktualnie nie kwitnie.
Po pierwsze sabotki: pierwszy pewnie jutro lub pojutrze pokaże całą buźkę
A na koniec wspaniałe nowości: piękny landrynkowy, chyba mam bardzo podobnego, lecz aktualnie nie kwitnie.
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Piękne kwitnienia i pędy... i kwitnienia Paphiopedilów... Mi się nie udało doprowadzić tych storczyków do kwitnienia. Nowości z przeceny też piękne, i Miltonia...
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jejuiu....ależ cudny sabotek się zaowiada, z dodatkiem czerwieni chyba...
Masz bardzo bujne i wyrośnięta falki z tyloma liśćmi ;) Moje, przy Twoich to liliputy jakieś...
I koejny kwiatuszek sabotkowy w kolejce do kwitnienia, zazdroszczę;)
Gratuluje cudnych kwitnień
Masz bardzo bujne i wyrośnięta falki z tyloma liśćmi ;) Moje, przy Twoich to liliputy jakieś...
I koejny kwiatuszek sabotkowy w kolejce do kwitnienia, zazdroszczę;)
Gratuluje cudnych kwitnień