Mój ogród dopiero powstaje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród dopiero powstaje

Post »

Grażynko ja rozróżniam po ...nazwie :;230 , no i oczywiście owoce ma tylko panienka.

A to moja hortensja
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aniu-dziękuję za życzenia-ja również ślę to co najlepsze w życiu-zdrowie,pogoda ducha i przyjażń.
Widzę,że hortensja ładnie zakwitła-czy to już duży krzew?
Pozdrawiam.
anka_
ZBANOWANY

Post »

Aniu dziękuję bardzo ;:196
A co do hortensji to niestety mam 3 małe krzaczki (ok 50-cm), bo w zimę mimo okrycia przemarzają i kwitnie tylko jedna (ma całe 2 kwiatostany) :( . Niedługo zmienią meldunek, może to pomoże. :?
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

witaj Aniu same śliczności nam pokazujesz, szczególnie hortensja przecudnej urody :D mam podobny problem z przemarzaniem tych kwiatków, więc coraz poważniej myślę o posadzeniu ich w donicach i zimowaniu w garażu. Prymulki uwielbiam, szczególnie te, które pokazujesz ;:108 to właśnie one tworzą wiosną przecudne fioletowe poduchy...
Słyszałam, że podwójna tęcza jest dość często spotykanym zjawiskiem, ha ha ha...tylko dlaczego ja musiałam czekać, aż ktoś mi ją pokaże (chociażby na zdjęciu) ;:224 czy zwróciłaś uwagę, że mają one kolory ułożone w odwrotnej kolejności w stosunku do siebie. Niesamowite zjawisko. dziękuje ;:63
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
anka_
ZBANOWANY

Post »

Heliofitko dziękuję za miłe słowa ;:196 . Co do tęczy to u nas rzeczywiście podwójna nie jest rzadkością, mimo to niezmiennie mnie zachwyca :D . A co do ułożenia kolorów to muszę przyznać, że wcześniej nie zwróciłam uwagi :oops:
anka_
ZBANOWANY

Post »

W przerwie prac ogrodniczych czerwińskie klimaty
Obrazek

A to mój nowy nabytek, krzewuszka "Victoria"
Obrazek
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Piekne iglaczki i hortensja też choć ja osobiście wolę wiechowate :wink: , a czerwińskie klimaty ;:108 superaśne
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
anka_
ZBANOWANY

Post »

Przemku ja też wolę wiechowate ;:108 , za dwa tygodnie 'przyjeżdżają' sadzonki. :D A te ogrodowe to prezent :roll: i mam niestety z nimi duży kłopot, bo przemarzają. :(
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Z tych samych powodów wolę wiechowate :D , choć mniej zorientowani zawsze kupują ogrodowe :wink:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Aniu "Czerwińskie klimaty" - wspaniałe! Ależ tam u Was pięknie ;:138
anka_
ZBANOWANY

Post »

Marysiu do tych "czerwińskich klimatów" to mamy kawałek, ale lubię tam jeździć. Jest tam klasztor salezjanów i mają piękny ogród.

Kilka dni chłodniejszych to człowiek nadrobił trochę zaległości, a tu znowu gorąco ;:3 . Czeka kilka nowych nabytków do wsadzenia, a to jeden z nich (mam nadzieję, że mu się u mnie spodoba i za kilka lat zachwyci mnie swoją peruką :D )
Obrazek

Trawy zaczynają pokazywać swoje piękno
Obrazek

A to jedna z lokatorek mojego ogródka
Obrazek
anka_
ZBANOWANY

Post »

Niezamierzona próba reintrodukcji
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
emmi53
200p
200p
Od: 20 sty 2010, o 21:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu obejrzałam Twój ogród i zastanawiam się jak Ty to robisz, że jest taki ładny - twierdzisz, że dopiero powstaje. Ja w grudniu ubiegłego roku kupiłam sobie działkę 2400 m2 i mam na niej chwast. Wsadziłam w jednym miejscu parę roślinek ale ziemia jest piaszczysta i słabo mi rosną. Mam nadzieję,że w przyszłym roku coś już będę mogła pokazać. Na taki ogród jak Ty masz muszę poczekać z 5 lat :D . Pozdrawiam i trzymam kciuki - niech Ci wszystko dalej pięknie rośnie
anka_
ZBANOWANY

Post »

Emilko bardzo ci dziękuję za wizytę i miłe słowa ;:196 . Ale ja nie bardzo mam co pokazywać, moje pierwsze krzaczki mają po 3 lata. Do tej pory do dyspozycji miałam tylko ok 30m2 terenu do "szaleństw" :( i dopiero teraz dostałam od mojego M. zielone światło na zagospodarowanie większego kawałka :D (do tej pory była to po prostu łąka użytkowana przez sąsiada).
Obrazek

Sen z powiek spędza mi teren za domem gdzie rosną 2m 'piękne' pokrzywy, ale to teren pod oczyszczalnię której instalację znowu przełożono o rok :evil: (miała już być w tamtym roku). na razie tylko koszę żeby się nie rozsiewały.
Obrazek

Oprócz tego mam mini sad odgrodzony od części "rekreacyjnej" żywopłotem z ałyczy (chodzi za mną wymiana na trzmielinę oskrzydloną), a za nim część warzywna odgrodzona szpalerem z porzeczki.
Zapał jest, może przydałoby się więcej kasy, ale remont domu ma pierwszeństwo.

Bardzo się cieszę, że jest takie forum gdzie tacy laicy ogrodowi jak ja mogą poszerzać wiedzę. Muszę się przyznać :oops: ;:14 , że jeszcze 3-4 lata temu dziwiłam się jak można się zachwycać jakimś "zielskiem" aż dopadła mnie ogrodomania. :;230 :;230 :;230

Ale mi się zebrało na zwierzenia. Na koniec mój jaśmin
Obrazek
emmi53
200p
200p
Od: 20 sty 2010, o 21:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu masz juz swój mały zielony świat, który z roku na rok jest ładniejszy -ja całe zycie mieszkałam w bloku i marzyłam o kawałku ziemi na której by mi coś kwitło. Teraz jestem na emeryturze i chcę nadrobić czas. Jednak rośliny wymagają czasu, żeby pokazać swoją urodę i wierzę w to, że nacieszę się ich pięknem. Nie od razu Kraków zbudowano. Pozwolisz, że będę zaglądać do Ciebie - może coś spapuguję :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”