Irenko , wiem , że chcesz być miła i tyle komplementów mówisz o moim ogrodzie , ale ja wiem
jaki on jest naprawdę . Napatrzyłem się na forumowskie ogrody i mam porównanie . No może troszkę mam
za niską samoocenę , ale nie lubię się wywyższać i zachwalać czegoś co nie jest idealne . a raczej skromne .
Wcześniej niezbyt przywiązywano uwagę na wygląd i prowadzenie ogrodu . Dopiero razem z żoną wzięliśmy się
za otoczenie domu i zagospododarowanie ogrodu . Trochę roślin już rosło , ale większośc zaczęliśmy dopiero my
kupować i sadzić w ogrodzie .
Geniu
ja żartowałem z tym polubianiem się . Ja wiem , że tu jest bardzo sympatycznie .
Geniu to fajnie i cieszę się , że pochodzimy z podobnych środowisk , więc znasz pracę na roli ?
Ziemniaki posadzone , teraz potrzeba tylko ciepła i będą szybciuto wschodziły .
Aniu
Przyznam się szczerze , że inwentarz nasz jest teraz raczej skromny , kilkanaście królików , kilkanaście kurek , raz do roku 2 świnki dla siebie , bo sprzedawać się nie opłaci . Dawniej było dużo więcej zwierzyny ,howaliśmy krowę , cielęta , a nawet kilka baranów ,
ale przestało być opłacalne i pomału pozbyliśmy się hodowli , zresztą nie tylko my sąsiedzi i okoliczni mieszkańcy również .
A ziemiaczków nie sadzimy też dużo tylko na własny użytek ok 20 arów , w tym jeszcze jarzynki .
Pokażę zdjęcia z zeszłego roku