Mały skromny ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mały skromny ogródek

Post »

arkandor :wit ,gdybyś zobaczył cały mój inwentarz
to pewnie jeszcze bardziej byś mnie lubił. ;:112
Sprawę ogrodu o szerszym widoku przemyślę , ale wygląda niezbyt ciekawie jak to wiejskie podwórko , :;230
na razie jadę w pole ziemniaki sadzić .
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Adamie zwlekałeś z pokazaniem twego ogrodu a tu tyle pięknych kwiatów, tegoroczne już takie duże, dorodne i kwitnące a gdy zobaczyłam kwitnące czereśnie to oniemiałam, co za wspaniały widok. Kiciuś sympatycznie wygląda, my też mamy dwa kotki, są z nami od kilku lat. Miłego popołudnia.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Adam S. pisze:arkandor :wit ,gdybyś zobaczył cały mój inwentarz
to pewnie jeszcze bardziej byś mnie lubił. ;:112
Sprawę ogrodu o szerszym widoku przemyślę , ale wygląda niezbyt ciekawie jak to wiejskie podwórko , :;230
na razie jadę w pole ziemniaki sadzić .
Adam my już tak Cię bardzo lubimy ,że chyba już mocniej nie można .
Jesteś za skromny , ogród masz cudny , tylko nie wiem czemu nie chcesz się
z nami nim cieszyć .
Ziemniaki posadzone ?
Powiedz jaki masz inwentarz ,ze mnie też wiejska dziewczyna :;230
rodzice mieli gospodarstwo rolne .
Genia :wit
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Ja też jestem ciekawa zwierzyny.
U mnie dzisiaj posadzone symboliczne ziemniaki (kilkadziesiąt sztuk). Przyznaj się jakie areały u Ciebie pod ziemniaki idą?
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Irenko , wiem , że chcesz być miła i tyle komplementów mówisz o moim ogrodzie , ale ja wiem
jaki on jest naprawdę . Napatrzyłem się na forumowskie ogrody i mam porównanie . No może troszkę mam
za niską samoocenę , ale nie lubię się wywyższać i zachwalać czegoś co nie jest idealne . a raczej skromne .
Wcześniej niezbyt przywiązywano uwagę na wygląd i prowadzenie ogrodu . Dopiero razem z żoną wzięliśmy się
za otoczenie domu i zagospododarowanie ogrodu . Trochę roślin już rosło , ale większośc zaczęliśmy dopiero my
kupować i sadzić w ogrodzie .

Geniu :wit ja żartowałem z tym polubianiem się . Ja wiem , że tu jest bardzo sympatycznie .
Geniu to fajnie i cieszę się , że pochodzimy z podobnych środowisk , więc znasz pracę na roli ?
Ziemniaki posadzone , teraz potrzeba tylko ciepła i będą szybciuto wschodziły .

Aniu :wit Przyznam się szczerze , że inwentarz nasz jest teraz raczej skromny , kilkanaście królików , kilkanaście kurek , raz do roku 2 świnki dla siebie , bo sprzedawać się nie opłaci . Dawniej było dużo więcej zwierzyny ,howaliśmy krowę , cielęta , a nawet kilka baranów ,
ale przestało być opłacalne i pomału pozbyliśmy się hodowli , zresztą nie tylko my sąsiedzi i okoliczni mieszkańcy również .
A ziemiaczków nie sadzimy też dużo tylko na własny użytek ok 20 arów , w tym jeszcze jarzynki .

Pokażę zdjęcia z zeszłego roku

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Adamie- pięknie jest u Ciebie. :roll:
Wokół rosną wysokie drzewa .Wszystko sprawia wrażenie jak gdyby Leśniczówki położonej wśród lasu. :) :) :)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Naprawdę pięknie zadbane gospodarstwo ;:138 Super ten tunel - na pewno masz obfite zbiory pomidorów!
Króliki u mnie też dawniej były, ale zrezygnowaliśmy po kilku latach. Wracamy do kurek.
Widzę że u Ciebie kurki mają własny przychówek :D
Dobrze mieć takie stworki - można powiedzieć że nic się nie marnuje dzięki temu.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Adam bardzo dobrze znam pracę w gospodarstwie , będąc dzieckiem ciężko harowałam w gospodarstwie ,jak tylko dorosłam uciekłam do miasta , ale wcale nie wyzwoliłam się od prac w polu tylko miałam 2 gospodarstwa do pomocy , rodziców i teściów , dopiero z 10 lat przestałam pomagać jak wysiadło zaczęło wysiadać mi serduszko , stawy i kręgosłup .
Genia
arkandor
500p
500p
Od: 17 lip 2008, o 10:04

Post »

I Ty mówisz, że Twój ogródek wygląda niezbyt ciekawie. Zadbany, trawka przystrzyżona, folia jak się patrzy, też mi się taka marzy. Do tego żywy inwentarz, naprawdę super. Ja myślałem o kurach, sąsiedzi mają, ale boję się, że mi wszystko rozgrzebią :wink:.

Życzę miłej niedzieli
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igor ja i moja rodzina do wegetarian nie należy i mięso z królików też jada , choć przyznam , że pasztetu z królika nie robimy .
Smaczniejszy jest duszony z warzywami .

Tajko , dziękuję . To tylko na fotkch tak wygląda jakbym mieszkał w lesie , bo faktycznie wokól rośnie dużo
wysokich drzew zresztą nie moich , a sąsiada i w lecie dają dużo cienia , który jest przy upałach ukojeniem ,
Natomiast gorzej jesienią , gdy spadają na mój ogród i muszę się z nimi uporać .

Aniu i owszem wiejskie podwórko bez kurek ? nawet pozostałości ze stołu nie marnują się , zawsze ma kto zjeść i nie ląduje w koszu .
Tunel to wspaniała rzecz , pomidory bardzo obradzają i papryka , ogórki sadzimy tylko kilka sztuk szklarniowych na wczesny zbiór ,
zanim urosną w polu na przetwory .

Geniu doskonale Cię rozumiem , praca w gospodarstwie jest bardzo ciężka i zdrowie szybko wysiada .

arkandor jesteś bardzo miły . Nie myślałem , że będzie podobać się moje obejście . Foliak znajduje się w tej części ogrodu gdzie
kury mają wybieg , dlatego musiałem jakoś zabezpieczyć , aby nie dostały się do tunelu , zrobiłem bramkę .

Wczoraj kupiłem kilka bylinek do ogrodu , pierwiosnki i skalniaczki jakich jeszcze nie miałem .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Adamie u Ciebie jest naprawdę bardzo fajnie.Ja jestem mieszczuch od urodzenia nie miałam nigdy babci na wsi :( Tak samo moje dzieci one nawet dobrze wiejskich zwierząt nie znają .Byliśmy kiedyś z dziećmi na wsi syna zaczął gonić gąsior a on z krzykiem uciekał że go łabędź atakuje bo tylko je znał z Ogrodu Saskiego.Zawsze żałowałam że ani ja ani dzieci nigdy tak naprawdę nie mogliśmy:pooddychać prawdziwym wiejskim klimatem;
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu tak już ten świat jest zkonstuowany , że jedni mieszkają od urodzenia w mieście , a inni całe swe życie spędzają
na wsi . A dla miejskich dzieci to faktycznie przykro , że nie mogą przebywać ze zwierzętami tyle ile by chciały .
Powiem Ci , że moje dzieci znają i nie boją się się zwierząt , ale pomału dojdzie do tego , że i na wsi krowa pasąca się
na pastwisku bedzię rzadkością .
Gosiu , a Ty teraz nie mieszkasz na wsi ?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Adamie gdy zobaczyłam ostatnie zdjęcia stwierdziłam, że to co napisałam wcześniej jest zbyt skromne. Masz niezwykle zadbane gospodarstwo, czystość i porządek wzorowe, dużo zieleni i pięknych drzew o ogrodzie już nie wspomnę. Zwierzyniec przemiły, bardzo lubię zwierzaki, pochodzę ze wsi i takie klimaty są mi bardzo bliskie. Miłego popołudnia.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Adamie mieszkam w Lublinie tylko że kiedyś mieszkałam w bloku a teraz mieszkam w dzielnicy domków gdzie każdy ma małą działeczkę :D
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Nowe nabytki to trafny wybór...zadbane to Twoje gospodarstwo ;:138
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”