Rośliny z południowego parapetu
Re: Rośliny z południowego parapetu
Anetko Fuksje są dwie, jedna jest malutka posadzona obok tej większej. Jak zakwitnie to zobaczymy kwiaty, są z wymiany, mało spotykane
Mam jeszcze dwa kolory ale nie wiem czy przetrwały zimę, trzymałam je w chłodnym pomieszczeniu. Z jednej próbuję zrobić drzewko pienne, od spodu wyłamywałam gałązki i jest pusty pień, na górze zostawiłam gałązki na których było kilka kwiatów. W tym roku góra powinna się zagęścić i powstanie kulka, chyba że coś zrobię nie tak
Ta fuksja ma sztywne gałązki a druga wiotkie zwieszają się do dołu. Poszukam zdjęć 
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szybko wzięłaś się za ich wybudzanie. Ja swoje zamierzam zacząć wybudzać na początku kwietnia.
No tak, tylko, że Twoje mieszkają w warunkach domowych a moje w piwnicy a z niej na powietrze do inspektu od razu pójdą
No tak, tylko, że Twoje mieszkają w warunkach domowych a moje w piwnicy a z niej na powietrze do inspektu od razu pójdą
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Igorze zapraszam do oglądania, zwróć uwagę na ciernie
Cały czas podziwiam jaki mają kształt i kolor. To niesamowite jaka jest różnorodność kształtów i kolorów, na pewno to nie będą moje ostatnie zakupy kaktusików
Trzy mi niestety padły a były też ładne.
Andziax007 boję się że moje też przemarzły temperatura w pomieszczeniu spadała do zera. Przeniosę do domu może wypuszczą listki
Kasiu zabrałam bo miały za zimno, dwa kolumnowe i dwie mammillarie umarzły, nie wiem czy nie będzie więcej strat, dobrze że te stały wyżej i miały troszkę cieplej. Fajnie że masz inspekt w takim miejscu najlepiej się czują. W lecie wyniosę na dwór, niektóre miały jakieś plamki na powietrzy wyzdrowiały. Myślałam że najstarszy Ferak będzie do wyrzucenia ale przetrwał, strasznie mi było szkoda
Sporo podrósł, zasilałam go nawozem i stał nieraz na deszczu i
Widocznie to najlepsze lekarstwo 
Andziax007 boję się że moje też przemarzły temperatura w pomieszczeniu spadała do zera. Przeniosę do domu może wypuszczą listki
Kasiu zabrałam bo miały za zimno, dwa kolumnowe i dwie mammillarie umarzły, nie wiem czy nie będzie więcej strat, dobrze że te stały wyżej i miały troszkę cieplej. Fajnie że masz inspekt w takim miejscu najlepiej się czują. W lecie wyniosę na dwór, niektóre miały jakieś plamki na powietrzy wyzdrowiały. Myślałam że najstarszy Ferak będzie do wyrzucenia ale przetrwał, strasznie mi było szkoda
- kati-1976

Aniu moje też ucierpiały tej zimy. Kilka już wyrzuciłam. Co z resztą zobaczy się wkrótce. Najbardziej jednak nie moge odżałować tej Sulkorebutii. Zmarzła i nawet kawałeczka nie ocaliłam
. Do tej pory jak patrzę na jej fotki to mi serce pęka.
Przepraszam, za ta fotkę. Mam nadzieję że mi wybaczysz
. Do tej pory jak patrzę na jej fotki to mi serce pęka.Przepraszam, za ta fotkę. Mam nadzieję że mi wybaczysz
- kati-1976

Niestety już nie zakwitnie, Aniu. Już jej nie ma.
Kwitła obficie różowofioletwymi kwiatkami
Szkoda takiego cudeńka
Zobaczcie co dzisiaj znalazłam w śmierdziuszku
Będą nowe nasiona

Wysiałam w ubiegłym roku nasiona, zeszła cała doniczka a tu znowu niespodzianka :P

Tutaj mam problem, Euphorbia milii prawie nie rośnie i nie ma liści, dzisiaj przesadziłam do nowej ziemi może w końcu się poprawi.

Zobaczcie co dzisiaj znalazłam w śmierdziuszku

Wysiałam w ubiegłym roku nasiona, zeszła cała doniczka a tu znowu niespodzianka :P

Tutaj mam problem, Euphorbia milii prawie nie rośnie i nie ma liści, dzisiaj przesadziłam do nowej ziemi może w końcu się poprawi.

- luczek95

- Od: 13 lip 2009, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
igor944 3 m!? zazdroszczę
wow a to zapylałaś no nie? (bo jak inaczej ;p)
wow a to zapylałaś no nie? (bo jak inaczej ;p)
Nie zapylałam
ona to tak sama z siebie
Może coś wpadło i pylnęło 
- luczek95

- Od: 13 lip 2009, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sama z siebie? no to fajnie XD

Do niczego się nie przyznaję, za duże alimenty