Ogród Zenka rok 2010 cz.3
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Zenka rok 2010
Zenku masz rację w tym roku zima jest taka jak powinna , nawet nie martwią mnie niskie temperatury które maja nadejść , roślinki są zabezpieczone .Śnieg już nie sypie .
No i cudownie ogląda się Twój letni ogród ,
Mam jeszcze pytanie dotyczące Świerku o różowych szyszkach , Czy te szyszki są różowe tylko w młodych czy też na starszych iglakach ?
No i cudownie ogląda się Twój letni ogród ,
Mam jeszcze pytanie dotyczące Świerku o różowych szyszkach , Czy te szyszki są różowe tylko w młodych czy też na starszych iglakach ?
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Markusie dziękuję za odwiedziny i życzenia Noworoczne. Ja również życzę Tobie wszystkiego dobrego w nowym roku. U mnie zima nie odpuszcza , w dalszym ciągu opady śniegu i mróz.
Paweł świerka Daiy's kupiłem nie tylko ze względu na ładny kolor który ukazuje się na nowych przyrostach wiosna, ale i na jego nie wielki wzrost. Posadziłem go wśród iglaków miniaturowych.
Danusiu cieszę się że letnia sceneria w moim ogrodzie spodobała się Tobie.
Tawułki to byliny które uwielbiają lekko zacienione miejsca w ogrodzie i wilgotne podłoże co powoduje ich piękne kwitnienie.
Geniu dziękuję za odwiedziny, świerk serbski o który pytasz tak piękne szyszki posiada tylko w okresie wiosennym, które pod koniec lata przebarwiają się na kolor ciemnego brazu.
Witaj Kasiu chyba poraz pierwszy w moim ogrodzie, dziękuję za odwiedziny ,i zapraszam ponownie.
Paweł świerka Daiy's kupiłem nie tylko ze względu na ładny kolor który ukazuje się na nowych przyrostach wiosna, ale i na jego nie wielki wzrost. Posadziłem go wśród iglaków miniaturowych.
Danusiu cieszę się że letnia sceneria w moim ogrodzie spodobała się Tobie.
Tawułki to byliny które uwielbiają lekko zacienione miejsca w ogrodzie i wilgotne podłoże co powoduje ich piękne kwitnienie.
Geniu dziękuję za odwiedziny, świerk serbski o który pytasz tak piękne szyszki posiada tylko w okresie wiosennym, które pod koniec lata przebarwiają się na kolor ciemnego brazu.
Witaj Kasiu chyba poraz pierwszy w moim ogrodzie, dziękuję za odwiedziny ,i zapraszam ponownie.
Pozdrawiam Zenek
Zenku, cudny ogród, piękne zdjęcia. Zachęcam Cię do założenia wizytówki ogrodu. Każdy łatwo będzie mógł przeglądnąć twoje ulubione, najpiękniejsze zakątki, drzewa, krzewy, kwiaty. Wymaga to sporo pracy, ale kiedy mamy mieć trochę czasu, żeby to zrobić jak nie teraz zimową porą.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
- e-genia
Zenku to już wiem ,mnie chodziło czy jak już są starsze drzewa to jest tak samo jak z młodymi .
- ZENOBIUSZ
Witaj Romku dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.Od kilku już dni przymierzam się do założenia
wizytówki z mojego ogrodu. Przeglądając posiadane zdjęcia mam problemy z wybraniem najciekawszych, i przedstawiających piękno kwitnących kwiatów których jest bardzo mało w moim ogrodzie.Ogród mój pełni rolę miejsca rekreacyjnego a co za tym idzie jest mało barwny, lecz postaram się coś zaprezentować.
Geniu bez względu na wiek swierka serbskiego kolorystyka szyszek jest taka sama.
wizytówki z mojego ogrodu. Przeglądając posiadane zdjęcia mam problemy z wybraniem najciekawszych, i przedstawiających piękno kwitnących kwiatów których jest bardzo mało w moim ogrodzie.Ogród mój pełni rolę miejsca rekreacyjnego a co za tym idzie jest mało barwny, lecz postaram się coś zaprezentować.
Geniu bez względu na wiek swierka serbskiego kolorystyka szyszek jest taka sama.
Pozdrawiam Zenek
- e-genia
Zenku dzięki , zastanawiam się nad kupnem , ale do wiosny czas żeby zebrać informacje .
Genia
Genia
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08

Zenku czy na tym zdjęciu w tle widać fragment świerka wężowego? Jeśli to on, może dysponujesz fotką całego i zechciałbyś pokazać

serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- ZENOBIUSZ
Judyto niestety nie jest to świerk wężowy, lecz fragment swierka pospolitego Inversa
oto jego fragmenty:
młode przyrosty wiosenne
oto jego fragmenty:

Pozdrawiam Zenek
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Może i on pospolity ale jaki piękny 

- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Z daleka na fragmencie podobny był do wężowego, świerk "odwrócony" też jest piękny.
Bardzo lubię takie dziwolągi. Od dawna u Ciebie rośnie?
Bardzo lubię takie dziwolągi. Od dawna u Ciebie rośnie?
serdecznie pozdrawiam, judyta.
- ZENOBIUSZ
Witaj Mariolu dziękuję za odwiedziny , widzę że i Tobie świerk ten się podoba.
Judyto swierk Inversa został zakupiony i posadzony w naszym ogrodzie jako mała sadzonka w roku 2003. W chwili obecnej rośnie jeszcze przy podporze z tyczki bambusowej i osiągnoł już 1,20 m wysokości.
Judyto swierk Inversa został zakupiony i posadzony w naszym ogrodzie jako mała sadzonka w roku 2003. W chwili obecnej rośnie jeszcze przy podporze z tyczki bambusowej i osiągnoł już 1,20 m wysokości.
Pozdrawiam Zenek
On chyba musi być prowadzony przy podporze (?)
- ZENOBIUSZ
Aneto prowadzenie świerka Inversa przy podporze nie jest konieczne, zależy to od naszej potrzeby. Ja swojego świerka od chwili posadzenia prowadzę przy podporze , lecz za rok lub dwa puszczę go swobodnie aby płożył sie po rabacie.
Pozdrawiam Zenek
-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj ZENKU w Nowym Roku, oj widzę , że już się stęskniłeś za zielonym krajobrazem i chętnie byś się rozpoczął prace ogrodowe. Ja w przeciwieństwie do Ciebie mogę samochodem dojechać do swojej działki, z tego co mi córka mówi( pracuje w Lublinie) u Was jest dużo więcej śniegu niż u nas. Ja ciągle mam na działce front robót remontowych ( przestawienie szklarni w drugie miejsce), ale coraz większy mróz zmusza mnie do pozostania w domu.
Widzę że i Ty odwiedziłeś moją działkę, intuicja, cy co?
Widzę że i Ty odwiedziłeś moją działkę, intuicja, cy co?